Meerdere Thaise nieuwsbronnen maken melding van de arrestatie op Koh Samui door Immigration Police van Surit Thani van een Hongaarse vrouw, waarvan de echtgenoot onlangs was overleden.  

Het bleek, dat zij 4165 dagen (11 jaar en 7 maanden) illegaal op het eiland verbleef. De Hongaarse vrouw bekende terstond, dat zij op 30 november 2009 in Thailand was gearriveerd met een toeristenvisum geldig tot eind februari 2010. Zij woonde met haar man, die een zakenfirma op het eiland leidde, in Bo Phut en heeft zich nooit bekommerd om haar visum te verlengen.

Volgens de geldende regels kan de weduwe een boete krijgen van 20.000 baht plus uitzetting uit het land voor een periode van 10 jaar of zelfs levenslang.

Op Thaise sociale media wordt massaal gereageerd op dit voorval, want de vraag is of de arrestatie puur toevallig of met opzet werd verricht na het recente overlijden van haar man. De vrouw leefde jarenlang op Koh Samui, dus ze zal toch niet geheel onbekend zijn. Waarom is zij dus niet eerder gearresteerd? Dit is Thailand, dus geruchten en speculaties genoeg!

In al die reacties ook veel steunbetuigingen voor haar van mensen, die vinden, dat er in dit geval best enige clementie op zijn plaats is, zodat in ieder geval geen deportatie zal plaatsvinden. Tja, wie het weet mag het zeggen!

Bron: diverse websites

19 reacties op “Hongaarse weduwe op Koh Samui gesnapt met 4165 dagen overstay”

 1. ruud zegt op

  Ik veronderstel, dat door het overlijden van haar man ze in het vizier van de immigratiedienst is gekomen.

  Verder was zij zelf verantwoordelijk voor het verlengen van haar visum, als ze dat gewoon gedaan had was er niets aan de hand geweest.
  Dat klinkt misschien hard, maar uiteindelijk is haar arrestatie toch het gevolg van het 11 jaar lang niet nodig te vinden, om de regels te volgen en te zorgen dat haar visum in orde was.

  • Erik zegt op

   Ja, die regels, ruud. Die gelden ook voor haar, strikt genomen. Jij volgt ze en betaalt de leges dus zij moet dat ook maar doen.

   Maar wij kennen haar omstandigheden niet. Manlief regelde het wel allemaal en nu is manlief weggevallen en klopt er niks van. Koppels vallen uit elkaar en dan blijkt, zelfs in NL, een van de partners niet eens te weten hoe ze een bedrag via de bank moet betalen… Het komt nog voor en dan is wijzen met het vingertje wel erg gemakkelijk. Vaak hebben zaken twee kanten.

   Een lastige zaak voor de Immigration en we horen wel wat beslist wordt.

   • Rob V. zegt op

    Ik denk dat het aantal mensen wiens “vrouwtje” of “mannetje” alle zaken wel regelt niet op 1 hand te tellen is… Want, zo raad ik in het wilde weg vanuit mijn stoel: “wel zo makkelijk”, “ik ken de taal niet/nauwelijks”, die is daar beter in dan ik” . En bij wat kritisch vragen daar over: ” .. als mijn partner wegvalt? Nou ik ga toch eerder dood / nooit over nagedacht / dat zien we dan wel”. Toch wel zo handig als beide partners minstens de basis onder de knie hebben qua geldzaken, verblijf, koken, dak boven het hoofd en gezondheidszorg (verzekeringen). Dan sta je niet plots met je rug tegen de muur… Oh en beetje kleden zou een mooi meegenomen zijn, maar niet strikt essentieel… 5555

    Voor ons valt zo achter ons keyboard niet te bepalen of het een ‘(achteraf) beetje dom’ was of pure gemakzucht of opzet. En dan ook maar hopen dat de ambtenaren van dienst een passend gevolg hier aan geven.

  • willem zegt op

   Ze is bij een routine verkeers controle aangehouden. Had niets met het overlijden van haar man te doen.

 2. Hans van Mourik zegt op

  Het zou kunnen, dat haar man.d dit alles regeld.
  En zij van niets weet hier.
  Hans vanMourik

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat heeft hij dan blijkbaar toch ook de laatste 11 jaar nagelaten te doen.

  • ruud zegt op

   Niets willen leren doe je op eigen risico, tenzij haar man haar volledig afhankelijk van hem wilde houden.
   Maar dat weten we (nog?) niet.

 3. rwv zegt op

  Regels zijn regels en die gelden voor iedereen. Dus gewoon een boete en het land uit. Waarom de een niet en de ander wel.

 4. Ton Chiang Rai zegt op

  niet alleen is de houdbaarheidsdatum van haar visa verstreken maar ook die van haar paspoort

 5. Mark zegt op

  Waarom praat iedereen over de (on?)verwantwoordelijkheid van die vrouw en/of haar man?
  Dit verhaal zegt minstens even veel over immigration police.
  Die wetsdienaars worden door de meesten onder ons minstens om de 90 dagen met een flinke stapel kopies van allerlei documenten bediend op hun wenken.
  Zij hebben daarmee een bezigheid, alles behalve doelmatig als je dit soort verhalen leest.

  • willem zegt op

   Helemaal juist. Diegene die ze willen pakken melden zich niet iedere 90 dagen. Die blijven onder de radar. Daarom is de uitspraak dat de 90 dagen melding er voor is om illegaal verblijf tegen te gaan absoluut een farce.

 6. Christiaan zegt op

  Ik zou het gewoon een menselijke oplossing geven door een betalingsverplichting van 11 keer het bedrag van een jaarverlenging, want ik denk dat mevrouw het echt niet wist of heeft gedacht, dat haar man dat regelde ieder jaar.

 7. wim ramsair zegt op

  verbaas me niets, woon nu 10 jaar in thailand,nog nooit iemand gezien van immigratiedienst.ook nooit pasport bij me…nee probleem! wel alles in orde.

 8. Jozef Flemming zegt op

  Deze mevrouw die zo lang illegaal in Thailand verbleef moet beboet en uitgewezen worden.
  Dat ze van niets op de hoogte zou zijn geweest is moeilijk te geloven, als je je paspoort aanvraagt dien je zelf aanwezig te zijn en dan moet je zelf beslissen voor 5 jaar of 7 jaar.
  Ik heb ooit eens 2 dagen te laat het land verlaten door ziekte, maar bij immigratie op Suvarnabhumi moest ik 2x 500 baht betalen, onverbiddellijk, ziek geweest of niet.
  Dus….. Zwaar beboeten en uitzetten is de enige faire oplossing.
  Zulke illegalen verprutsen het voor anderen.

  Fijn weekend voor,iedereen,
  jozef

 9. Johnny BG zegt op

  Wellicht wilde ze terug naar Hongarije en heeft ze een mooie deal kunnen sluiten. Beide partijen blij, zij zgn opgepakt want ze heeft de wet niet gerespecteerd en de immigratiedienst die iemand zo maar na 10 jaar in de kraag kon vatten , wat een hulde….Het levert tenminste wel media aandacht op en dat is ook wat waard.
  Niemand behalve zij en de immigratie weten wat er plaats heeft gevonden en in een land waar dit zo in het nieuws gebracht wordt heb ik altijd wat vraagtekens. De soep wordt in de regel niet zo heet gegeten als je de contacten hebt en zeker als je al 10 jaar op een eiland woont. Een van de ambtenaren heeft altijd het recht om uitzonderingen te maken.
  We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen.

 10. janbeute zegt op

  ik vind dit hele verhaal ook een grote afgang voor de immigratie daar op het kleine eiland.
  Maar wat wil je, het is een papieren tijger met kopieen en stempels.
  Ook ik woon hier nu al 16 jaar en heb nog nooit een immi beambte thuis of in de buurt gezien.
  Maar waarom zou je, beter de ganze dag op de stoel zitten achter een computer bij de airco, dan in de hitte rond te lopen opzoek naar overstayende farangs.
  Bij de lokale gendarmerie is het niet veel anders, zie je ook nooit op straat of zelden woonwerkverkeer.
  Zou in mijn schuur wel een atoombom in elkaar kunnen knutselen zonder dat iemand er notie van heeft.
  Ik vind ze moesten deze vrouw uit schaamte voor het verzaken van hun opsporings bevoegdheid een permanente verblijfsvergunning geven, uitgerijkt door niemand anders dan Prayut hem zelf.

  Jan Beute.

 11. Ger-Korat zegt op

  Er zijn al zo weinig Westerse buitenlanders in Thailand, laat ze toch gewoon blijven. De Thais willen toch graag zoveel mogelijk buitenlandse bezoekers, 40 miljoen en stijgend voor de corona, dan is deze toch ook welkom Of we doen een gevangenen-ruil, sorry een illegalen-ruil met Zuid Korea: mag ik 1 Westere illegaal dan krijg je van mij 100.000 illegale Thai terug ( er zijn iets van 150.000 illegale Thais in Zuid Korea ).
  Of bied haar als Thaise regering een baan en verblijfsvergunning aan want ze kan de Thaise autoriteiten gaan voorlichten waarom en hoe ze 10 jaar buiten beeld is gebleven.
  Heb net deze week een Residence Certificate opgehaald bij mijn Immigration en mocht weer 3 kopies van mijn paspoort inleveren alsmede 3x alle bladzijden van paspoort, zit te wachten op een Thaise medaille want ik heb al ongeveer 200 gelijke kopies van mijn houderpagina (persoonsgegevens en foto) van mijn paspoort ingeleverd bij Immigration en dat zal nog een paar jaar doorgaan.

  • janbeute zegt op

   Zo als ik al schreef het is gewoon een papieren tijger van eindeloos kopietjes draaien.
   Bij de 90 dagen elke keer weer het zelfde gedoe hier in Lamphun.
   Mijn foto in mijn paspoort is al aan het verbleken van al dat licht in die vele kopier machines.
   Maak het toch een keer eens anders ga eens met de tijd mee.

   Jan Beute.

 12. Chris zegt op

  Als ik voor elke handtekening die ik in 15 jaar heb gezet op papieren en copien die Thaise instanties (immigratie, arbeidscontract, werkvergunning, werkgever, ziekenhuis, bank, autodealer) van mij vraagt 100 Baht zou hebben gekregen, kon ik nu met gemak het optrekje van Joe Ferrari in Bangkok kopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website