Mukdahan

Mukdahan

Het Department of Airports, de beheerder van de regionale luchthavens in Thailand, heeft een haalbaarheidsstudie afgerond naar een luchthaven in Mukdahan.

De Thaise regering beschouwd Mukdahan als de poort van de regio Isaan (Noordoosten) naar de buurlanden van Thailand. Mukdahan is een stad in Noordoost-Thailand en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt aan de Mekong tegenover de Laotiaanse stad Savannakhet.

Minister Saksayam van Transport zegt dat de luchthaven, die 4,5 miljard baht gaat kosten, lokale bewoners in staat zal stellen gemakkelijker naar Laos en Myanmar te reizen.

De uitkomst van de studie wordt nu beoordeeld door het Office of Transport and Traffic Policy and Planning.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Haalbaarheidsstudie naar luchthaven in Mukdahan”

 1. tooske zegt op

  Dat lijkt me sterk, tenzij ze bedoelen dat je dan eerst naar Bangkok moet vliegen en dan naar Myanmar Is zeker niet gemakkelijk .
  En wat is er makkelijker om naar Laos te rijzen dan via de friendschipbridge in Mukdahan.
  V,w,b, vliegen naar Bangkok, dit gaat nu via Nakhon Phanom en of Sakhon Nakhon via een pendeldienst per minibus van de vliegmaatschappijen.
  Een vliegveld in Mukdahan zal dus ten koste gaan van klanten daar,

 2. Adriaan zegt op

  Ook ik vraag me af wat het voordeel is voor lokale bewoners is om gemakkelijker naar Laos te reizen. Vanuit Mukdahan kan je via de Friendship Bridge II de Mekhong rivier oversteken en kom je aan in Savannakhet. Nagenoeg in het centrum van Savannakhet is al een internationaal vliegveld. Dat daarvanuit op maar 3 dagen per week vluchten vertrekken heeft waarschijnlijk te maken met een gebrek aan interesse.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website