Grote drugsvangst in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
8 oktober 2019

De Thaise politie laat weten dat een onderzoek van 2 jaar heeft geleid ot vijf arrestaties en de grootste methamfetamine vangst in meer dan een decennium.

Het onderzoek, dat begon met de arrestatie van een gebruiker in Pattaya, overlapt vier provincies Nonthaburi, Pathum Thani, Suphanburi en Chonburi-en resulteerde in de arrestatie van 5 verdachten.

Meer dan 900.000 yaba tabletten met een straatwaarde van 100.000.000 Baht werden in beslag genomen samen met 1 kg methamfetamine.

De Pattaya politie kwam door een drugsverslaafde op het spoor van een dealer met 50 gram Crystal meth in Banbung, Chonburi. Deze dealer onthulde dat zijn bron een grote drugs agent in Nonthaburi was. Er werd een val opgezet om een koop te arrangeren van 1-kg kristal methamfetamine en 10.000 yaba tabletten in het huis van een grote drugsdealer in Bangpai, Nonthaburi. Tijdens de drugsdeal arresteerde de politie drie personen

Een andere val werd opgezet om twee personen drugs te laten afleveren op een vooraf bepaalde plek voor de Toyota showroom in Ladlumkaew, Pathum Thani. Daarbij werden 100.000 tabletten amfetamine gevonden in hun pick-up truck.

Een persoon slaagde erin om te ontsnappen voordat de politie arriveerde, maar hij liet 700.000 amfetamine tabletten achter in zijn Toyota Fortuner. De politie stuitte op een extra 100.000 tabletten verborgen in zijn huis in Suphanburi.

Alle verdachten zijn aangeklaagd voor het in bezit hebben van drugs, wapens en beschuldigd van fraude en gokmisdrijven.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Grote drugsvangst in Thailand”

 1. ruud zegt op

  Een straatwaarde van 100 miljoen Baht.
  Dat is goedkoop, ik dacht dat de verkoopsprijs ergens tussen de 200 en 300 Baht per pil lag, afhankelijk van of je hem in een dorp, of in de stad koopt.
  Het risico in de stad is groter en de mensen hebben meer geld te besteden, dan in de dorpen.
  Overigens zal het financiele verlies van die pillen voor de producent maar klein zijn, want de productie ervan zal hooguit een paar Baht per pil kosten.

 2. Jacques zegt op

  Succesverhalen als deze zijn altijd fijn om te lezen. Beter zou het zijn als er geen drugs wordt gebruikt, maar ja er zijn toch vele zwakke mensen op deze aardbol en niet bestand tegen verleidingen en dan heb je dus een groot verslavingsprobleem met alle gevolgen van dien. De slechte mentaliteit van mensen die handelen in deze producten is ook een probleem van grote omvang in de wereld. Totaal geen betrokkenheid met anderen en alleen maar bezig met het eigen ik te spekken. Ja een deel van de mensheid is goed bezig en het is water naar de zee dragen op deze wijze. Zonder ander beleid blijft dit doorgaan en zwakke heelmeesters maken stinkende wonden. Dat programma van die hoogleraar, ik dacht Eric Scherder of iets dergelijks over de menselijke hersenen, verklaart wel een hoop over het gedrag van de mensheid. Er zijn er nogal wat die hulp en begeleiding nodig hebben om alles weer op een rijtje te krijgen. Onbegonnen werk zou ik haast denken, maar er is altijd hoop op verbetering en tot die tijd is het lezen van deze meldingen ook een aardige bezigheid. Dus voor hen die dit aangaat neem er nog een en ik sla zoals altijd mijn beurt over.

  • ruud zegt op

   Drugshandelaren verschillen niet zo erg van multinationals, sigarettenfabrikanten, wapenhandelaren, pharmaceuten die een miljoen Euro voor een medicijn vragen, en ga zo nog maar even door.
   De instelling is dezelfde.

 3. L.Burger zegt op

  Met hulp en begeleiding alles op een rijtje krijgen is inderdaad onbegonnen werk, hoop er maar niet om, zo werkt het niet in de mensdieren wereld.

 4. J.A. zegt op

  hahahahahahaha…Is e rnog meer over te zeggen dan….Oh ja niet de grootste vangst en oh ja de schuldigen zitten nog gewoon op hun pluche,,,,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website