De staatsbanken gaan gratis zwarte shirts uitdelen aan 8 miljoen Thai. Een groot deel van de arme bevolking heeft geen geld om zwarte kleding te kopen.

De regering wil graag dat tijdens de rouwperiode van een jaar, de bevolking witte of zwarte kleding draagt uit respect voor de overleden koning.

De banken hebben een budget 400 miljoen baht voor de productie van zwarte shirts. Somchai van het ministerie van Financiën benadrukt dat het dragen van zwarte kleding niet verplicht is, maar de regering wil het arme deel van de bevolking wel in de gelegenheid stellen.

Om het tekort aan zwarte kleding op te lossen heeft vice-premier Somkid kledingproducenten gevraagd de productie op te voeren. Veel winkels en kramen zijn door hun voorraad heen. Tussen 21 en 23 oktober worden door de regering in supermarkten en winkels goedkope zwarte shirts verkocht.

Op meerdere plaatsen in het land worden er demonstraties en instructies gegeven hoe men kleding zwart kan verven (zie foto boven).

Bron: Bangklok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Gratis zwarte shirts voor Thai met laag inkomen”

 1. Hansest zegt op

  Helemaal begrijpen doe ik dit verhaal niet. In de aanvang spreekt men over “GRATIS zwarte shirts uitdelen”; aan het eind praat men over “goedkope zwarte shirts VERKOCHT”. Hoe goedkoop is gratis?

  • Khun Peter zegt op

   Dat is vrij simpel. Als je tot de minima behoort krijg je een shirt gratis en anders moet je deze kopen.

 2. Marianne zegt op

  Hoe zit het met zwarte rouwkleding voor toeristen? Worden toeristen geacht ook zwarte kleding te dragen en zo ja voor hoe lang?

  • Khun Peter zegt op

   Voor toeristen geldt donkere kleding: wit, zwart, donkerblauw, donkergrijs. Een zwart rouwstrikje kan ook. De rouwperiode is 1 jaar.

   • T zegt op

    Nou er geld helemaal niks voor toeristen het is netjes dit te doen zeker zo kort na het overlijden nog. Maar verplicht is er niks en je kan lastig van toeristen verwachten over 6 maanden nog enkel in het zwart of wit te lopen. Nu kunnen veel toeristen er nog begrip voor opbrengen maar de meeste buitenlandse mensen die over 3 maanden op vakantie naar Thailand zullen dit denk ik toch licht overdreven vinden.

    • JACOB zegt op

     Toeristen die het respect niet kunnen opbrengen kunnen beter in Nederland blijven,daar kunnen ze met een oranje petje oplopen,als je zoals wij hier woont deel je het respect van de bevolking en de familie,hier 24 kilometer vandaan in Ban Phaeng worden de originele rouw shirts met opdruk verkocht,keurige prijs 150 Bath,op mijn vraag of ze ook overhemden ipv T shirts hadden kreeg ik als vraag of ik zelf een zwart overhemd had,als ik dat wilde kon ik terugkomen en zouden ze het gratis bedrukken,de mensen vinden het prachtig als je als Farang ook repect betuigd,nou ik voel me er gelukkig mee dat we dit nog kunnen doen,ach en een ieder die het niet kan opbrengen die is vrij om te doen wat ze willen.

   • Marianne zegt op

    Dank Khun Peter. Witte kleding is ook toegestaan begrijp ik hoewel U schrijft “”voor toeristen geldt donkere kleding””.

 3. Rob zegt op

  Volgens mij is de rouwperiode van een jaar alleen voor overheids personeel.. Als ik het allemaal goed begrijp is voor de rest van het land een rouwperiode van 30 dagen ingesteld. Neem aan dat dit ook voor het kledings -voorschrift geldt

 4. theoS zegt op

  Prijs gouging van aankoop zwarte kleding is in full swing. Mijn vrouw ging met een vriendin naar de wekelijkse markt onder Sisikit Hospital Ban Kilo Sip. Haar vriendin had daar voorheen een zwart shirt gekocht voor Baht 200-. Nu wou dezelfde markt kraam voor een zwart shirt Baht 500- hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website