Gratis WiFi op 400.000 locaties in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags: ,
10 augustus 2013

In Thailand wordt er serieus werk gemaakt van de uitrol van het WiFi netwerk. Het verantwoordelijke ministerie van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) wil volgend jaar gratis WiFi kunnen aanbieden op 400.000 verschillende locaties door geheel Thailand.

Minister Anudit Nakornthap van ICT laat weten dat er dit jaar in Thailand al meer dan 270.000 gratis WiFi Spots geïnstalleerd zijn. Volgend jaar komen daar nog 150.000 bij. Hiervoor is 950 miljoen baht begroot en toegewezen door het researchfonds van de National Broadcasting en Telecommunicatie Commissie (NBTC).

De doelstelling van de regeringen is dat tussen de 7 en 10 miljoen mensen toegang kunnen krijgen tot het gratis WiFi netwerk. Het staatsbedrijf TOT Plc is verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en onderhoud van de WIFI apparatuur.

Na aanmelding kun je met een snelheid van 2Mbps voor een periode van zes maanden gratis gebruik maken van het netwerk. Na 20 minuten wordt de verbinding verbroken en er geldt een maximum van twee uur per dag.

Bron: MCOT online nieuws

7 reacties op “Gratis WiFi op 400.000 locaties in Thailand”

 1. A. Wurth zegt op

  Dit is een heel goede zaak en zal voor veel toeristen als muziek in de oren klinken.

 2. Henk zegt op

  Het zal denk ik wel allemaal een Thais grapje zijn .
  TOT kan zijn betalende klanten niet eens normaal voorzien van Wifi omdat er meer geen ontvangst is dan wel .
  Wij betalen voor 10 Mb en we mogen meestal blij zijn dat we de 2 Mb halen.en we hebben 2 abonnementen omdat we dan vaak het geluk hebben dat we er toch 1 hebben die er werkt (staan op 2 verschillende antennes gericht) .
  Regelmatig moeten we de monteurs omkopen dat ze dan een keer komen repareren .
  Al met al doen ze hun Thaise naam wel eer aan in als je het in het Nederlands vertaald ::Het is een blijft een TOT (normaal tod)

 3. Sjaak zegt op

  Geweldig… met 2mbps heb je na 20 minuten (vooral als iedereen op hetzelfde netwerk zit) net je spam uit je email gehaald…. je moet wel erg snel schrijven. Of net zoals vroeger, off-line en dan versturen.
  Dan betaal ik liever. 3bb hotspot voor 105 Baht en je kunt 20 uur op hoge snelheid surfen. De 20 uur zijn niet aan een stuk, maar iedere keer dat je er gebruik van maakt, wordt de tijd van de 20 uur afgetrokken. Een kaartje is een maand geldig.
  Ik maak er nu gebruik van in Hua Hin en Pranburi…. Helaas ben ik naar een weliswaar mooie omgeving verhuisd, maar ik krijg er (voorlopig) geen vast internet. Een aircard is wel een oplossing, maar om te downloaden te duur en te weinig gb vrij.

  • simon borgers zegt op

   ik woon tussen de rijst velden en het net werk is waadeloos ben al blij als ik kan emailen . en dan de reclame van 3 g. hier nog geen eerste generatie. 5 km van hier wel snel internet ik snap er geen jota van. internetexplorer cant display this site is het iedere keer .

 4. janbeute zegt op

  Heb in het begin toen ik in Thailand kwam wonen ook veel problemen gehad met TOT.
  Service bij ons in Pasang was 100% , zeer vriendelijk personeel ook de lokale manager.
  Als het soms niet werkte mocht ik in dringende gevallen bij hun op kantoor e- mailen
  bank mailen ed .
  Maar er veranderde niets .
  Ben nu al voor vele jaren bij TTT Broadband , en alles werkt PERFECT .
  Ze hebben een nieuwe kabel getrokken van mijn huis naar een box in ons dorp .
  Twee maal een probleemtje gehad .
  Monteur kwam de volgende dag en was snel verholpen .
  Niks anders als lof voor 3 BB broadband .

  Groetjes van Jantje uit Pasang .

 5. L zegt op

  Gratis WIFI bij b.v. winkels of de mac donalds is vaak een heel gedoe. Je moet eerst een heleboel persoonlijke gegevens geven en dan nog heb je vaak geen verbinding. Misschien beginners ziekte en wordt dit in de loop van de tijd beter. Op zich natuurlijk heel prettig wanneer je op meerdere openbare locaties WIFI kunt gebruiken. In Nederland natuurlijk al heel gebruikelijk en toegankelijk hier in Thailand nog wat moeizaam.

 6. Frank Kersten zegt op

  Gratis Wifi is in Nederland al behoorlijk ingeburgerd. In Thailand zal dit op korte termijn ook het geval zijn. En vele andere landen zullen volgen. Beschikbaarheid van data zal geen probleem meer zijn. We staan aan de vooravond van een data-explosie. Bedrijven als Bonofa AG spelen daarop in door verschillende communities op internet met elkaar te integreren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website