Bangkok gouverneur Sukhumbhand lijkt zich van te voren al in te dekken voor mogelijke overstromingen. Volgens hem is het voor de gemeente Bangkok niet mogelijk om op tijd voor het regenseizoen alle riolen en kanalen uit te baggeren zodat het regenwater sneller wordt afgevoerd. Daarnaast benadrukt hij dat het baggeren geen afdoende oplossing biedt omdat veel kanalen al na 10 dagen weer dichtslibben door afval en waterhyacint.

Sukhumbhand zei dit woensdag toen de baggerwerkzaamheden begonnen. Volgens hem worden kanalen het hele jaar door gebaggerd door het Department of Drainage and Sewerage. Wel gaf hij toe dat de gemeente niet voldoende personeel en uitrusting heeft om de kanalen vaak genoeg te baggeren.

De regering heeft de gemeente na de recente overstromingen de opdracht gegeven 70 kanalen met een totale lengte van 90 kilometer te baggeren, maar tot nu toe zijn slechts een paar kanalen onder handen genomen. Om alle kanalen uit te baggeren is de gemeente een jaar zoet.

Siriporn Piyanawin, directeur van het Department of Environment Quality Promotion’s Policy and Planning Division, zegt dat het dumpen van afval in de kanalen de belangrijkste oorzaak is van de overstromingen in de hoofdstad. De hoeveelheid afval die de bewoners van de hoofdstad in het water gooien is enorm.

De gemeente hoopt de hoeveelheid tegen 2019 met 20 procent terug te brengen en 40 procent te hergebruiken. De maatregelen bestaan onder andere uit een campagne om de inwoners een andere besef bij te brengen.

Bron: Bangkok Post – Foto boven, gemeentewerkers maken het riool in Bangkok schoon.

8 reacties op “Gouverneur Bangkok: ‘Uitbaggeren kanalen geen oplossing voor overstromingen’”

 1. erik zegt op

  Als je te weinig personeel hebt dan moet je mensen aannemen. Dat doe je in het bedrijfsleven ook. Er is hoge werkeloosheid in dit land en men zal graag werk aanvaarden. Zet ze op een boot en laat ze met haak en kraan de rommel uit het water vissen.

  Voorlichtingscampagne? Het enige dat bij mensen telt is een vette boete; kom aan hun centen en ze luisteren wel hoor. Maar zolang ook autoriteiten zich niet aan de regels houden moet je van de bevolking niks verwachten. Een oud Duits gezegde: Der Fisch beginnt am Kopf zu stinken.

  Ik stel me voor: EEN jaar niks in de kontzakken van de hotemetoten en je hebt alle kanalen schoon EN uitgediept EN hebben de universiteiten een oplossing voor wildgroei van plantjes. Maar ja, wie spuit die oren hier eens uit?

  • chris zegt op

   De GEREGISTREERDE werkeloosheid in Thailand is minder dan 1 %. Iedereeen werkt hier……..

 2. ruud zegt op

  Misschien zou een investering in apparatuur en een monteur om ze te repareren al een stuk schelen.
  Die foto laat zien wat er mis is.
  Op zo’n manier, doe je niet veel putten per dag.

 3. Loung Maak zegt op

  De Koning had er jaren geleden al voor verwittigd, de aanleg van Suvarnabhumi airport zou overstromingen in BKK veroorzaken.

  Deze luchthaven was vroeger een immens moerasgebied waar het water naartoe kon, is nu niet meer mogelijk.

  Met dank aan de politici die veel verdient hebben aan de bouw van die luchthaven.

  grts.

 4. Jos zegt op

  Hij heeft wel een punt , met de vuiligheid die niet overal word gereinigd ,een paar keer regen en de riolen zijn weer een gedeelte gevuld met afval ,zand en meer van dat. Bij ons in de straat hebben ze nieuw buizen in de grond gestoken, zand dat er is blijven liggen spoeld gewoon de riolen in , ook zandzakken die waren gebruikt voor een triatlon voor nadars afsluiting , gewoon blijven liggen, al enkele maanden, waarschijnlijk vergeten? Nu vele opengescheurd en bij regen spoel het zand de riolen in. Er zal maar een verbetering optreden als ze beginnen met bet begin punt. 1.waar komt de vuiligheid vandaan?De meeste vuiligheid ,de mens, dus als ze met boetens starten zal het beetje bij beetje verbeteren. En van dat geld kunnen ze machine kopen voor de straten te kuisen en mensen in dienst nemen.

 5. Herman buts zegt op

  het probleem moet veel vroeger opgelost worden dan in Bangkok
  als men op de bovenloop op regelmatige afstand waterbekkens voorziet die in het regenseizoen
  gevuld worden vermijd men de massale toevloed naar bangkok
  tevens kunnen dan deze gebruikt worden in het droog seizoen als watervoorziening voor de landbouw
  een winwin situatie die geen fortuin hoeft te kosten

 6. teun zegt op

  Wat belangrijk is om te weten: het betreft hier een volstrekt nieuw fenomeen! Immers, dit jaar is er voor het eerst sprake van een regenseizoen……..toch?

  Als je decennia niks structureels doet (o.a. investeren in benodigde apparatuur (en dat weer onderhouden natuurlijk), opvoeding van publiek, volgens een vast schema baggeren etc) dan is het ook lasting om tijdens regentijd een beetje handmatig te werken.

  Maarja, vooruitplannen, onderhoud en preventief onderhoud zijn zaken die niet erg in de belangstelling staan.
  Ik durf de stelling wel aan, dat zodra het regenseizoen eindigt ook de reiniging van rioleringen en kanalen/rivieren eindigt. Het regent dan niet en dus merk je ook niks van het steeds toenemende ondergrondse verstoppingsprobleem. Tot het volgende regenseizoen natuurlijk.

 7. chris zegt op

  De uitspraak van de gouverneur is een waarheid als een koe. Maar daarme is de kous niet af. De redenen voor het waterprobleem in Thailand (en niet alleen in Bangkok, en varierend van teveel water tot te weinig water) zijn complex. Ze varieren van klimaatverandering (zeespiegel hoger en stuwing van water in de Golf van Thailand) en ontbossing (in het noorden) tot verzakking van Bangkok (dat al in een soort van kom ligt), het ontbreken van overloopgebieden, van gecoordineerd beleid en rampenaansturing, het doorbreken van waterloop door nieuwe wegen en woongebieden tot achterstallig onderhoud van waterwegen en sluizen. Ga er maar aan staan.
  De man zou zich onsterfelijk hebben kunnen maken als hij na het overstromingsdecable van 2011 de plannen voor een beter watermanagement had omarmd. Maar hij was meer bezig met het verbeteremn van zijn eigen imago dan met de belangen van de bevolking.
  De plannen van een groep Nederlandse waterexperts ligt er. Die bestrijken een groot gebied van de problemen maar ook een periode van 40 jaar, met name om een dam in de golf te bouwen om de stuwing van het water vanuit zee een halt toe te roepen. Dat weet ik omdat ik de plannen hier op mijn computer heb staan. Ik heb een van de experts geintroduceerd bij een universiteit en van het een kwam het ander. De plannen zijn bekend bij de gouverneur en ook bij de regering.
  Wat is er feitelijk mee gebeurd? Helemaal niets. Waarom helemaal niets? Ik kan alleen naar de redenen gissen. Waarschijnlijk gaat het ook om een groot aantal redenen, van Thaise trots (dat kunnen we wel alleen af) tot het niet 40 jaar vooruit kunnen of willen denken tot het niet serieus nemen van het probleem, alleen als er droogte of overstromingen zijn. Die tijden zijn niet gemakkelijk maar de Thais zijn al meer dan 70 jaar gewend geraakt aan de rampspoed.
  Ik waardeer dat onze ambassadeur de expertise van ons land op het gebied van watermanagement opnieuw onder de aandacht van de regering en de gouverneur heeft gebracht maar daar ligt volgens mij het probleem niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website