Opvallend hoe de samenleving zucht en kraakt onder de noodverordening ivm corona. Op sommige plekken wordt (illegaal) stoom afgeblazen. Zo werden zes Thaise onderdanen in het Huai Kapi subdistrict door de politie gearresteerd. De zes verdachten zouden betrapt zijn op gokken en een illegale samenscholing tijdens avondklok. Gokken is verboden in Thailand.

De zes Thaise onderdanen werden rond middernacht betrapt op het spelen van een versie van het negen kaartspel en gokte voor contant geld in Huai Kapi. De politie reageerde op een klacht van een bezorgde burger. De verdachten zouden tussen de 29 en 53 jaar oud zijn.

In een ander district in de buurt van Village Nummer 6 in Pattaya Oost viel de politie uit Nongprue na 21.00 uur een kleine bar binnen. Aan de voorkant van de Pussycat Club stond op een bord dat deze gesloten was en bovendien niet verlicht. De politie uit Nongprue hoorde echter stemmen binnen, zodat duidelijk een vermoeden ontstond van een overtreding van de noodverordening.

Binnen trof de politie 8 mensen aan, 5 Thais en 3 buitenlanders, die alcohol dronken. Bijeenkomsten van deze omvang zijn niet toegestaan en ook verboden onder de huidige regels van de noodtoestand.

De eigenaar van het pand, Miss Chanita Kiddee, 41, zou hebben toegegeven dat de zaak stiekem zonder toestemming open was. Zij en de andere zeven aanwezigen werden allemaal gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau in Nongprue. De verdachten kunnen straffen tegemoet zien van maximaal twee jaar gevangenisstraf en/of een boete van maximaal 100.000 baht.

Opvallend is dat steeds meer bezorgde burgers de politie informeren over deze activiteiten in hun omgeving.

Bron: The Pattaya News

2 reacties op “Gokken en drank letterlijk op de bon”

  1. Fernand Van Tricht zegt op

    Hebben deze mensen dan zo weinig verstand(of geen ).
    Ik zit al 6 weken op mijn kamer en ge enkel buiten om te winkelen…hopelijk komt alles weer goed..

  2. paul zegt op

    een synoniem voor ‘bezorgde burgers’ is ‘verraders’


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website