Gewapende overval op vermogende Chinezen in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
11 september 2020

In het Nongprue district van Pattaya ligt aan de Soi Khao Talo het uiterst luxueus Siam Royal View resort voorzien van bewakers. De huizen zijn op verschillende hoogtes gebouwd zodat van een optimaal uitzicht genoten kan worden. Maandagavond wist een bende van 5 man de bewaking te omzeilen en overvielen ze twee Chinezen, de 38-jarige Su Chi Hong en 31-jarige Su Long Chang en dwongen hen onder de bedreiging van een pistool de kluis open te maken.

Uit de kluis werd contant geld en kostbaarheden gestolen. Aanvankelijk zou het om 10 miljoen baht gaan, maar later werd dit geschat op 3 miljoen baht. De politie ondervroeg de Chinese bewoners met behulp van tolken, omdat zij geen Thais spraken.

Men hoopt nu het onderzoek met bewakingscamera’s te ondersteunen, omdat tot nu toe elk spoor ontbreekt. Het is niet bekend of de overvallers Thais of buitenlanders zijn. Het park is door zijn heuvelachtige ligging moeilijk toegankelijk. Hoe deze overvallers deze overval hebben kunnen organiseren, blijft op zich al een vraagteken evenals dat zij op de hoogte zouden zijn geweest van een kluis met inhoud.

Het politieonderzoek loopt nog.

Bron: The Pattaya News

Rating: 4.00/5. From 2 votes.
Please wait...

7 reacties op “Gewapende overval op vermogende Chinezen in Pattaya”

 1. Gringo zegt op

  De polite zegt zich in eerste instantie te concentreren op de twee overvallen Chinezen zelf, want die schijnen een geheel vlekkeloze reputatie te hebben.

  Daar weten dan de “misdaadexperts” van Thaivisa wel raad mee, lees vooral de reacties op
  https://forum.thaivisa.com/topic/1182007-pattaya-armed-robbery-at-luxury-house-investigation-focuses-on-the-alleged-victims/?utm_source=newsletter-20200911

  Probleem (bijna) opgelost

  • Gringo zegt op

   een niet geheel vlekkeloze eputatie natuurlijk!

 2. Erik zegt op

  Bewaking omzeilen? Als nu érgens in Thailand bewakers ongeïnteresseerd liggen te doezelen dan is het aan de poort van dat soort projecten. Het is zo lek als een mandje hier en daar. En de zaak zelf: we horen het wel of het allemaal zuivere koffie is…..

  • Bert zegt op

   Ben ik toch niet geheel met je eens.
   Bij onze moo baan kom je toch echt niet binnen, tenzij je een geregistreerd pasje hebt.
   De mannen en vrouwen van de bewaking doen hun werk en hebben geen tijd voor een dutje, uitgezonderd de nachtelijke uren misschien. Iedere bezoeker wordt begeleidt naar het huis waar ze moeten wezen, daar kunnen ze hun zaken cq bezoek doen en bij vertrek een briefje laten afstempelen Bij aankomst hebben ze rijbewijs of ID moeten inleveren en dat krijgen ze terug als ze het gestempelde bezoekerspasje inleveren.
   Dit is in de meeste moo baans zo geregeld.

   • Erik zegt op

    Bert, dat zijn dan de veilige en betere resorts waar de bewoners extra willen betalen; bewakers die je naar het juiste huis brengen is echt niet overal gewoon, registratie ook niet. Meestal is het genoeg om even te ‘zwaaien’ en dan mag je verder, helemaal als ze een blonde kuif zien naderen.

    Wees jij maar blij met de strenge bewaking! Dat is op hotelniveau.

 3. quillaume zegt op

  Ik kom al een jaar of 20 in Thailand met name Jomtien/Pattaya
  Woon een 6 maanden per jaar in de Isaan.
  Als ik eens wil stappen en wat kennissen bezoeken dan zit ik dus in Pattaya/Jomtien
  Ik rijd naar een resort en bij de slagbomen zwaai ik naar de bewaking en hup de slagbomen
  gaan open. Ik nestel mij dan bij het zwembad trek wat baantjes en na een uurtje
  verdwijn ik weer zwaaiend naar de bewaking.
  Totaal geen probleem om binnen te komen. Ook in bovenstaand resort ben ik regelmatig
  binnen gekomen, zonder probleem.

  • fred zegt op

   Ik ben er van overtuigd dat ze niet zomaar jonge Thaise kerels gaan doorlaten. Op dat vlak zijn wij oude Farangs dan misschien in het voordeel.
   Ook in ons condominium kunnen grijzende farangs vrouw of man probleemloos binnen. Thaise meisjes en jongens of volwassenen moeten hun ID achterlaten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website