De gemeente Bangkok wil met de aanleg van een dijk de overstromingen langs het Phra Khanong kanaal (foto boven) gaan bestrijden. Er is al 800 meter dijk aangelegd vanaf het pompstation tot het oude spoorwegstation.

Een betonnen dijk van 419 meter bij het station is voor 50% gereed, de aanleg van een aarden wal is voor 20 procent klaar. De klus moet in januari afgerond zijn.

Bangkok bereidt zich intussen voor op regen en overstromingen die door het Meteorological Department zijn voorspeld. Tot donderdag wordt er veel water verwacht. Verschillende districten liepen gisteren onder water. Ook het verkeer ondervond hinder, op enkele verbindingswegen liep het verkeer vast.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Gemeente Bangkok gaat overstromingen langs het Phra Khanong kanaal aanpakken”

 1. Gerrit zegt op

  Tja,

  In Thailand is het ook dweilen met de kraan open, denken ze nu echt dat een hogere muur langs een kanaal bouwen, overstromingen voorkomt?

  Als door hevige regenval een woonwijk achter de muur onder water loopt, kan het water niet meer op een natuurlijke manier het kanaal in lopen en moeten pompen de woonwijk leeg pompen. Hoe verzinnen ze het.

  Hetzelfde als in Pattaya, een boulevard aanleggen en “vergeten’ de natuurlijke regenafvoer.

  This is Thailand.

  Arcades heeft een masterplan voor Bangkok gemaakt, maar uitvoeren, nee dus, gevolg, overal staan in Bangkok klongs tot de rand gevuld. Sterkte allemaal, bij wie het water binnenkort voor de deur staat.

  Groetjes Gerrit

  • ruud zegt op

   Het is natuurlijk de vraag, of het water achter de dijk wordt verondersteld het kanaal in te lopen.
   Mogelijk wordt het heel ergens anders heen afgevoerd.

   Nu ben ik niet bekend met Bangkok en dit kanaal, maar ik lees iets van een pompstation.
   Nu zou dit kanaal best de afvoer van het pompstation kunnen zijn, waarbij het pompstation meer water in het kanaal pompt, dan het kan verwerken.
   Daardoor zou het water dan over de dijk heenspoelen naar de huizen daarachter.
   Als je de dijk verhoogt, kan het kanaal meer waterafvoer verwerken, omdat de dijk hoger is.

   Of wat aan het einde van het kanaal ligt dat meerdere water vervolgens ook kan verwerken is dan weer de vraag natuurlijk.

 2. Rob Tha Mai zegt op

  Het is wel een “dijk” aanleggen, of is het de oever verstevigen. Hij is voor 50% gereed, maar op de foto kan ik geen hoogte van de dijk zien. Dus weer weg gegooid geld.

 3. teun zegt op

  Weer een gevalletje “voor de buhne”. Het regenseizoen loopt op z’n einde en nu zie je steeds in de pers en op TV projecten, die ad hoc worden uitgevoerd. Er is geen integraal plan voor het land. Elke gemeente/provincie rommelt maar wat aan. En straks houdt de regen op en wordt stilzwijgend gedacht dat het probleem weg is (geen overstroming meer; de zon schijnt).
  Tot het volgende regenseizoen zich weer aandient. Dan zal je weer zien, dat
  * er overstromingen komen en
  * er voor de pers/TV vanaf halverwege het volgende regenseizoen weer adhoc wordt uitgebaggerd/begroeiing verwijderd, dijken aangelegd/verhoogd etc.

  Zoals al eerder opgemerkt: dweilen, maar vooral de kraan open laten staan en zeker niet continu werken aan een masterplan. Je repareert (provisorisch bij voorkeur) pas als iets kapot gaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website