De kogel is door de kerk, de EU doet de Thaise luchtvaart niet in de ban. Dat ter opluchting van de Thaise regering die vreesde voor een verbod om op Europa te vliegen en dat zou de nekslag kunnen zijn voor het noodlijdende Thai Airways International (Thai).

Het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA) maakte gisteren bekend dat THAI en MJets, de enige luchtvaartmaatschappijen uit Thailand die op Europa vliegen, geen vliegverbod krijgen. Die kans was wel aanwezig nadat de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) Thailand degradeerde op haar lijst inzake vliegveiligheid. Zes maanden geleden gaf de International Civil Aviation Organisation (ICAO) de Thasie luchtvaart ook al een rode vlag.

Kort na de aankondiging, liet premier Prayut Chan-o-cha weten dat de EASA begrip toonde voor de inspanningen van het land om de problemen aan te pakken. Volgens hem hebben de Thaise autoriteiten in de afgelopen drie weken veel energie gestoken in het masterplan die de EASA wilde zien. Ook heeft Thailand een overeenkomst met de EASA getekend. Daarin is afgesproken dat het Europees agentschap, Thailand zal bijstaan om de burgerluchtvaart te upgraden zodat het weer voldoet aan de internationale normen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/7hjL4a


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Geen verbod van EU voor Thaise luchtvaart”

 1. Stan zegt op

  Oef…..en ja dat zullen er veel denken die al een ticket gekocht hadden.

 2. Jacques zegt op

  Goed te horen dat dit niet zo ver is gekomen. De economie is al redelijk noodlijdend dus dit had er niet bij gekund. Wel zaak dat het onderhoud etc nu echt op peil wordt gehouden en plaatsvindt en aan de internationale norm bij voortduring wordt voldaan.

 3. Leen zegt op

  Ik snap het niet zo goed, ik vlieg alleen maar bij Thai omdat ik het een zeer goede maatschapij vind, lekker ruime stoelen, super bediening, als ze zien dat je de wijn lekker vind komen ze uit zichzelf een nieuw glas brengen etc.
  Laat ze wat duurder zijn dan een ander, maar ik heb het er graag voor over.

  • thailandganger zegt op

   Leuk om te vernemen dat het vliegen bij Thai je zo goed bevalt, maar je snapt het niet zo goed zeg je.

   Ik vraag me echter af in hoeverre de stoelruimte, een super bediening en een extra glas wijn tijdens de vlucht een rol speelt bij de EU om een maatschappij al dan niet in de ban te doen.

   Hoe ruimer en meer wijn hoe meer tevreden de reizigers en hoe minder noodzaak op een ban misschien?

  • Dennis zegt op

   Misschien dat je het beter begrijpt als je neerstort met een lekker glas wijn in de hand

 4. Henk@ zegt op

  Wat interesseert mij nu een glaasje wijn, het vliegen moet veilig zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website