Op maandagochtend is een 80-jarige Fransman dood aangetroffen bij zijn condo. De man was van de 17e verdieping gesprongen.

Een onderzoek in zijn appartement leverde geen sporen van een misdrijf op. De buitenlander had een afscheidsbrief in het Frans geschreven.

Politie kolonel Piyapong Eansarn onderzoekt de zaak em sprak met een 38-jarige Thaise vriend van de Fransman. Die zei dat hij de man voor zijn dood nog gesproken had.

De Fransman was met de lift naar de 17e verdieping gegaan. Kort daarna hoorde een bewaker iets op de grond vallen voor het gebouw. Hij ging naar buiten en vond de dode man.

4 reacties op “Fransman (80) maakt einde aan zijn leven in Pattaya”

 1. Pat zegt op

  Ik zou de inhoud van die afscheidsbrief wel eens willen kennen!

  Misschien begon de man ernstig te sukkelen met zijn fysieke of mentale gezondheid en was hij bang om af te takelen?

 2. Facttester zegt op

  De man is gesprongen van de flat waar ik woon: Viewtalay 2 B te Jomtien.
  In zijn afsceidsbriefje schreef hij dat hij geen geld meer had en dat zijn familie hem niets wilde geven. Hij zag geen uitweg uit zijn financiële problemen en daarom zelfmoord zou gaan plegen. Hoe triest.

 3. Leon zegt op

  Jammer dat er geen andere legale mogelijkheden zijn. Dat zou volgens mij respectabeler zijn. Zowel voor het slachtoffer, als voor zijn omgeving.

 4. Sjaak S zegt op

  Het is triest, inderdaad. Als je geen geld meer hebt, is dat een vreselijke manier om er een eind aan te maken.
  In mijn kennissenkring in Hua Hin liet een Zwitserse vrouw zich twee jaar geleden in haar thuisland op 80-jarige leeftijd euthanaseren. De vrouw had terminale kanker, stond vol van de morfine en haar lichaam kon niets meer binnenhouden, zodat ze met pampers moest leven.
  De vrouw was nog vol bij verstand en heeft toen zelf de beslissing genomen om er een einde aan te maken. Haar 80ste verjaardag had ze nog onder vrienden in Hua Hin gevierd en heeft ook afscheid van iedereen genomen. Ze is kort daarop naar Zwitserland gevlogen en kon uiteindelijk uit het verlossende bekertje drinken dat een einde aan haar leven maakte, in bijzijn of ten minste in de buurt van haar familie aldaar.
  Deze zelfmoord, want dat is het ook, kwam niet in de krant te staan.
  Maar wat had deze vrouw moeten doen, wanneer ze geen geld gehad had? Dit afscheid kostte, voor zover ik het me goed herinner, haar 20.000 Franken. Had ze dat niet, misschien was ze dan ook van een hoog gebouw gesprongen. Minder leuk, maar wel net zo effectief.
  Ik ken er nog wel een paar mensen die ook al voorgenomen hebben er een einde aan te maken, wanneer het leven te zwaar wordt om in stand te houden.
  Ik vind dat heel, heel erg moedig. Zelf zou ik het niet durven (nu nog niet), maar wie weet hoe het uitziet wanneer het ook bij mij zover is…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website