De Franse ambassadeur in Thailand heeft de Thaise minister van Transport laten weten dat Frankrijk geïnteresseerd is in het ontwikkelen van de hogesnelheidslijn van Bangkok naar Hua Hin. De Fransen willen ook een onderhoudscentrum voor vliegtuigen bouwen bij de luchthaven U-Tapao nabij Pattaya.

Minister van Transport Arkhom Termpittayapaisith zei na een ontmoeting met de Franse ambassadeur Gilles Garachon dat Frankrijk wil investeren in diverse projecten in Thailand. Zo wil Air France KLM een joint venture met Thai Airways International en een werkplaats voor lichte vliegtuigen op de luchthaven van U-Tapao opzetten.

De minister had dezelfde dag ook een ontmoeting met Masayasu Hosumi, vertegenwoordiger van Japan External Trade Organisation in ASEAN en Zuid-Azië. Daaruit bleek dat het Japanse bedrijfsleven nog steeds veel vertrouwen heeft in de Thaise economie. Wanneer de Thaise overheid zorgt voor een goede infrastructuur en een aantrekkelijk vestigingsklimaat, kan de productie van auto-onderdelen in Thailand blijven en gaat Japan mogelijk het aantal fabrieken voor elektronische producten uitbreiden.

2 reacties op “Frankrijk wil hogesnelheidslijn naar Hua Hin bouwen en vliegtuig reparaties uitvoeren”

  1. Roy zegt op

    Waarom met Frankrijk samenwerken voor een hoge snelheidsspoor ?
    Frankrijk heeft er 30 jaar over gedaan om in zijn eigen land amper 2000 km spoor aan te leggen.
    De planning van de Chinezen is de volgende 4 jaar 15000 km highspeed rail aan te leggen.

  2. Eric zegt op

    Was de junta niet onaanvaarbaar en moest de democratie niet worden gered, heren diplomaten? Of toch maar gaan voor de centen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website