De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft recentelijk haar lijst met evenementen bijgewerkt die doorgang zullen vinden ondanks de periode van rouw in verband met het overlijden van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej. 

De TAT benadrukt dat iedereen Thailand gewoon kan bezoeken. Wel dient men zich respectvol te gedragen in het openbaar. Toeristen hoeven geen  zwarte kleding te dragen. Om respect en medeleven te tonen kan men een zwart lintje opspelden, deze zijn gratis verkrijgbaar o.a. op de internationale luchthaven Suvarnabhumi.

Periode van rouw

De rouwperiode voor het grote publiek duurt tot en met 14 november 2016. Tijdens de periode zullen de meeste Thai in het zwart of wit gekleed over straat gaan. Voor de regering en ambtenaren geldt een rouwperiode van een jaar (tot en met 12 oktober 2017).

Grand Palace

De overleden koning Bhumibol ligt opgebaard in de Grand Palace in Bangkok. Deze bezienswaardigheid is dan ook tot en met vrijdag gesloten voor het publiek. Daarna kunnen Thai afscheid nemen van de vorst. Gezien de enorme toestroom van rouwende Thai, kunnen toeristen de Grand Palace en omgeving beter mijden.

Gratis naar musea

Gisteren lieten wij al weten dat er voor een bezoek aan de nationale musea en historische parken in heel Thailand, tot en met 31 januari 2017, geen entree hoeft te worden betaald. Dit geldt overigens niet voor de nationale parken die een duaal prijsbeleid hebben (de toegangsprijzen zijn tot vier keer zo duur voor buitenlanders).

Uitgaansleven

Het uitgaansleven in Thailand is tot en met 14 november versobert. Dat betekent in de praktijk geen muziek en de lichten gedimd. Men kan wel gewoon een bar bezoeken en alcohol drinken. Sommige bars sluiten eerder dan normaal. Een uitzondering zijn de gesloten uitgaansgelegenheden zoals clubs en discotheken. Daar wordt wel gewoon muziek gedraaid en kan je eventueel dansen. Er kunnen regionale verschillen zijn dus informeer vooraf.

Restaurants, winkels, attractieparken en bioscopen zijn normaal geopend.

Evenementen

Ondanks eerdere berichten gaan veel evenementen zoals Loi Krathong en Yi Peng wel gewoon door. Wel zal het, als teken van respect, op onderdelen aangepast worden.

De Laguna Phuket Triathlon in Phuket, gepland voor 20 november, zal nu in januari worden gehouden.

Hierbij de bijgewerkte lijst van evenementen en festivals die doorgaan:

November

 • De Phuket Cycling Race door Thanyapura Phuket op 13 november.
 • Loi Krathong Festival (details volgen later) op 12-14 november.
 • Loi Krathong Yi Peng Festival in Chiang Mai op 12-15 november.
 • 2018 WK-kwalificatiewedstrijd (Thailand VS Australië) in Bangkok op 15 november.
 • River Kwai Bridge Festival in Kanchanaburi op 25 november.
 • Ironman 70.3 Thailand – Phuket op 27 november.
 • Monkey Party in Lopburi op 27 november.
 • Starwood Run in Phuket op 27 november.

December

 • King’s Jet Ski Cup in Pattaya op 01-04 december.
 • King’s Cup Regatta in Phuket op 03-10 december.
 • Flower Show Suan Luang Rama IX Park in Bangkok op 01-12 december.
 • Nimmanhaemin Art and Design Promenade in Chiang Mai op 16 december.
 • Asia Superyacht Rendezvous in Phuket op 16-18 december

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website