smilepoker / Shutterstock.com

Een groep eigenaren van appartementen vraagt in een petitie aan de regering de nieuwe huurwet te wijzigen. Zij vinden dat ze nu weinig middelen meer hebben om lastige huurders aan te pakken.

De groep vroeg eerder deze maand de bestuursrechtbank de wet ongeldig te verklaren omdat slechts 120 van de ruim 10.000 huiseigenaren waren uitgenodigd voor een hoorzitting.

De nieuwe wet geldt voor eigenaren van condo’s en huizen die meer dan vijf kamers verhuren. Ze mogen niet meer dan een maand huur als borgsom vragen. Tevens is het niet meer toegestaan om meer kosten te rekenen voor elektriciteit en water, dan de werkelijke kosten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Eigenaren van condo’s willen aanpassing nieuwe huurwet”

 1. Danny Van Zantvoort zegt op

  Kosten voor electriciteit en water dat begrijp ik maar 1 maand huurwaarborg is wel erg weinig huurders kunnen een veel grotere schade aanrichten die je met 1 maand huur nooit kan herstellen.

  • Jan Hendriks zegt op

   Het komt regelmatig voor dat huurders het pand uitgewoond achter laten. Ook komt voor dat de laatste maanden huur niet worden voldaan maar daar het deposit voor gebruikt.

 2. Mart zegt op

  Toch een beetje vreemd daar vanuit te gaan. Achteraf de volledige schade laten betalen is in mijn optiek (beschadig nooit, niet bewust althans, andermans eigendommen) een betere optie.
  Als de verhuurder het goed heeft gedaan is de indentiteit van de huurder bekend en dus te verhalen.
  In ieder geval beter dan de waarborgsom niet terug te krijgen wegens ditjes en datjes … Maar ja, t.i.t.
  vr.groet Mart

 3. theoS zegt op

  Het komt regelmatig, zo niet veel, voor dat de verhuurder de borgsom (2 mnd huur) niet terug geeft. Daar hoor je hen niet over. Of zomaar de huur verhoogt van de ene op de andere maand.

 4. Jacques zegt op

  Ik denk zeker dat deze maatregel slecht gaat uitwerken voor vele condo dan wel woning verhuurders.
  Mijn vrouw en ik verhuurden zelf twee condo’s dus voor ons gaat dit niet op, maar ik weet uit ervaring hoeveel torrenbakken er op deze aarde rondlopen. Je wilt niet weten hoe je de condo bij tijd en wijlen aantreft en de huurder al met de noorderzon is vertrokken. Zelfs al heb je kopieën van paspoorten of ID kaarten dan nog moet je maar zien hoe je dit vergoed krijgt. Voorwaar geen makkelijke opgave en wie zit er op procedures bij een rechtbank te wachten. Je hebt wel andere zaken aan je hoofd.
  Wij waren al gestopt met verhuur een Thaise mensen en verhuurden alleen nog maar een buitenlanders voor langere termijn. Minimaal zes maanden en twee maanden borg vooruit en ondertekening van een ijzersterk contract, waarbij een goede waarborg was voor beide partijen. Nadien geen problemen meer ondervonden maar kritisch moet je dus wel altijd zijn.

  • ruud zegt op

   Als het niet-Thaise huurders zijn, kun je de copie van hun paspoort op facebook zetten, met foto’s van het pand erbij.
   Dat vinden ze vast niet leuk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website