Drugscontrole in Walkingstreet Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , , ,
3 juni 2019

ArtWell / Shutterstock.com

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee entertainment bedrijven in de Walkingstreet onverwachts door de overheid bezocht. Op Facebook bleek dat het een eenheid van politie en militairen uit Bangkok betrof.

Tijdens de inval lag de vloer opeens bezaaid met verboden drugs, maar dat bleek geen belemmering om de bezoekers te controleren door middel van een urine test. De meesten hadden deze middelen gebruikt en er werd verbaal opgemaakt. Iedereen moest zich identificeren met hun ID-card.

De twee clubs worden voor verschillende beschuldigingen aangeklaagd. De sluitingstijd was overschreden, er werden een paar minderjarigen aangetroffen, in de panden zijn drugs aangetroffen en mogelijk aanzet tot handel. Genoeg om de twee clubs voor vijf jaar te sluiten

Een ander interessant detail was dat dit onderzoek buiten medeweten van de politie van Pattaya plaatsvond. Vijf politieofficieren van politiebureau Soi 9 in Pattaya zijn voorlopig op non-actief gesteld, hangende het verdere onderzoek.

6 reacties op “Drugscontrole in Walkingstreet Pattaya”

 1. ruud zegt op

  Als ze ook nog vingerafdrukken hebben gemaakt, zou van veel drugs op de grond duidelijk moeten zijn, van wie die waren.

  Maar na de verkiezingen nog steeds het leger dat invallen doet?

  • Johnny BG zegt op

   Invallen door het leger is al decennia een standard iets in het geval de lokale politie niets met signalen doet.

   Politie heeft grote vrijheden op lokaal niveau maar staat wel onder controle van het leger en dit soort acties vanuit andere provincies heeft meer te maken met ons kent ons niet.

   Wordt er een einde gemaakt aan een corrupte politieeenheid en het is weer niet goed dus ben benieuwd wat dan wel de perfecte aanpak zou moeten zijn.

 2. wim zegt op

  Gaat het wel walking street?
  Volgens een andere website gaat het om de brazil club south pattaya road en 90;s pub soi Bongkot

  • Bob, jomtien zegt op

   Inderdaad, de laatste is juist.

 3. Carlo zegt op

  De ‘Insomnia’ in WS kom je niet in zonder gefouilleerd te zijn door hun security op drugs en wapens. Die weten blijkbaar al van wanten.

 4. J.A. zegt op

  Wat een onzin weer zeg..Drugscontrole .Kunnen ze beter in het Noorden aan de grens doen…Zal verder maar niets meer zeggen..Net alsof ze er iets aan willen doen..Is gewoon gericht tegen de uitbaters van deze gelegenheden en hun beschermheren…Nieuwe bazen zijn onderweg.Maak maar vast een dikkere enveloppe.
  De drugs zullen nooit stoppen zolang ze worden ingevoerd door……ach ja


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website