Drie jongens van 8 en 11 jaar zijn gisteren in het Klong 8 kanaal in Thanyaburi (Pathum Thani) verdronken en één jongen wordt nog vermist. Ze werden door de sterke waterstroom meegesleurd toen ze bij een stuw een duik in het water namen.

Een 11-jarig vriendje zag het voor zijn ogen gebeuren. Nadat een getuige de politie had gewaarschuwd ging een reddingsteam aan het werk en ontdekte na een uur zoeken de drie levenloze lichaampjes. Naar het vierde kind wordt nog gezocht.

Het district Nong Chok wordt niet bedreigd door water uit andere districten van de provincie Chachoengsao, zegt Adisak Khantee, directeur van het Water Drainage Office van de gemeente Bangkok. In die andere districten is het water gezakt. Het Irrigation Department heeft de afvoer van water uit Chachoengsao naar de rivier Bang Pakong versneld. Via de rivier stroomt het naar de Golf van Thailand.

Ruzie in Prachin Buri tussen bewoners en het districtskantoor. De mensen die buiten de stad wonen, willen dat een aarden dijk van 3 kilometer wordt geslecht. De dijk voorkomt dat water het gebied rond de Sarit Yutthasil weg binnendringt. Het district heeft het verzoek geweigerd en heeft de politie gevraagd een oogje in het zeil te houden.

Vandaag en morgen moeten bewoners in het Noorden en de oostelijke provincies rekening houden met meer regen. Boosdoener is de tyfoon Nari, die zich nu nog boven de Zuid-Chinese zee bevindt. De kern van de tyfoon ligt 300 km ten oosten van Da Nang in Vietnam. Nari trekt met een snelheid van 15 kilometer per uur westwaarts en verzwakt de komende dagen tot een actief lagedrukgebied op weg naar Laos en het Noordoosten van Thailand.

De waarschuwing van het Meteorological Department geldt vandaag voor het Noordoosten en de oostelijke provincies, inclusief de provincies Nong Khai, Bung Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Amnat Charoen en Ubon Ratchatani.

(Bron: Bangkok Post, 15 oktober 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website