De zuidelijke provincies in Thailand hebben al bijna een week lang te maken met zware regens, overstromingen en aardverschuivingen. Er zijn 582.000 bewoners in 88 districten van 11 provincies getroffen door het wassende water. Het aantal dodelijke slachtoffers is inmiddels opgelopen tot veertien.

Koning Maha Vajiralongkorn heeft hulppakketten ter beschikking gesteld voor de slachtoffers van de overstromingen, deze worden uitgedeeld via alle 22 takken van het Disaster Prevention and Mitigation Centre.

In Krabi, Yala en Narathiwat is de situatie enigszins verbeterd. Het Meteorological Department zegt dat de regenval nog wel even zal aanhouden. Bewoners moeten rekening houden met meer overstromingen, ook door water dat van de bergen stroomt. Het stormachtige weer zorgt daarnaast voor golven van twee tot drie meter in de Golf van Thailand en de Andamanse zee.

Minister Anupong van Binnenlandse zaken bezocht gisteren de stad Nakhon Si Thammarat. In de provincie zijn vijf bewoners om het leven zijn gekomen en 300.000 bewoners hebben last van overstromingen. Er zijn inmiddels 500 hulppakketten uitgedeeld.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Inmiddels 14 doden bij overstromingen in het zuiden van Thailand”

  1. TheoB zegt op

    Goh! Al 500 hulppakketten uitgedeeld op een aantal van 300.000 getroffen bewoners in Nakhon Si Thammarat. Indrukwekkend!

    Ik kon het niet geloven, dus het betreffende artikel opgezocht:
    http://www.bangkokpost.com/news/general/1153205/king-gives-aid-to-flood-victims
    en het stond er echt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website