Thailand is in korte tijd getroffen door meerdere bomaanslagen onder andere in de toeristische plaatsen Hua Hin en Phuket. Er kwamen zeker vier mensen om het leven en er zijn zeker 35 gewonden waaronder een 23-jarige Nederlandse vrouw.

Donderdag ontplofte de eerst bom in de badplaats Hua Hin in het uitgaansgebied Soi Bintabaht, in de buurt van de Fah Pah kruising. Daarbij viel een dode, een Thaise straatverkoopster. Er raakten zeker 21 mensen gewond, waaronder de 23-jarige Nederlandse vrouw Michelle Vriesema, zij is opgenomen in het Hua Hin Hospital.

Vrijdag was het weer raak in Hua Hin, er ontplofte een twee bommen bij de bekende klokkentoren daarbij raakten vijf mensen gewond, waarvan een ernstig. De politie in Hua hin vraagt het publiek om vandaag binnen te blijven.

Op het eiland Phuket gingen vrijdag twee kleine bommen af. Daarbij raakte een taxichauffeur gewond. Ook bij een politiebureau in de kustplaats Surat Thani, kwam iemand om het leven na een explosie. De vierde dode viel in een winkelcentrum in de provincie Trang.

Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslagen zitten, maar volgens de politie zijn het in elk geval geen moslimterroristen.

(Foto: Een gewonde toeriste wordt weggedragen door Thaise militairen.)

Bron: Bangkok Post

34 reacties op “4 DODEN EN 35 GEWONDEN BIJ REEKS BOMAANSLAGEN IN THAILAND”

 1. Redactie zegt op

  Zijn er lezers van Thailandblog die getuige waren van de bomaanslagen? Laat het weten in een reactie.

  • Richard zegt op

   Hallo wij zaten in het straatje tegen over het Hilton met mijn gezin. Toen plotseling iedereen begon te rennen . De eigenaresse van bar nat zei go go tegen ons en zijn met de massa mee gaan rennen. Explosies hadden we niet gehoord waarschijnlijk door de muziek. Vrijdag morgen hebben we wel explosies gehoord. Met ons gaat gelukkig alles goed wij verblijven in het Hilton.

 2. Khun Peter zegt op

  Ik hoot net van Hans Bos: Hua Hin is een spookstad. Winkels en markten zijn dicht, evenals de shopping malls. Alle wegen zijn afgesloten, na 9 bommen en één onschadelijk gemaakt.

 3. Sopha zegt op

  ‘Het was een ravage en veel bloed’, Bredanaar is op plek van aanslag in Thailand
  #omroepbrabant
  http://feed.omroepbrabant.nl/share/2344171

 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Blijkbaar niet alleen Hua Hin.

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2828591/2016/08/12/Opnieuw-aanslagen-in-Thailand-alle-Belgen-veilig.dhtml

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Kan het niet lokaal volgen want ben net sinds gisteren terug in België voor enkele weken.

 5. Khun Peter zegt op

  Thaise autoriteiten spreken in totaal over vier doden en 35 gewonden, onder wie 10 buitenlanders. De Britse krant The Guardian schrijft op basis van een lijst met namen van slachtoffers van de Thaise autoriteiten dat er drie Nederlandse burgers gewond zijn geraakt. Het zou gaan om twee mannen en een vrouw. De krant vermeldt erbij dat hun identiteit ‘nog niet onafhankelijk is bevestigd’.
  Uit HLN.be

 6. Khun Peter zegt op

  Ambassadeur Karel Hartogh laat op Twitter weten dat er later vandaag in overleg met Buza in Den Haag een aangepast reisadvies voorThailand komt.

 7. Khun Peter zegt op

  Volgens onbevestigde bron is er nog een Nederlandse man gewond geraakt in Hua Hin: M. Yanzwam. hij is opgenomen in het Bangkok Hospital in Hua Hin.

 8. Tino Kuis zegt op

  Verschrikkelijk wat er gebeurt is. Mijn hart gaat uit naar de doden en gewonden, hun familie en vrienden.

  Laten we vooral niet speculeren over de achtergronden totdat we meer weten.

 9. Ad zegt op

  Graag meer info

 10. Cor Verkerk zegt op

  Verschrikkelijk voor de slachtoffers en nabestaanden.
  Dit zal ongetwijfeld het toerisme beinvloeden.
  Hoop dat er snel duidelijkheid komt over de juiste gebeurtenissen.

 11. eric zegt op

  Ze zullen die clowns wel snel te pakken hebben daar ben ik zeker van. In belgie zoeken ze al meer dan 30 jaar naar de bende van Nijvel en hebben ze nog steeds niet gevonden. De eerste minister is een simpel man ,maar die tot op de bodem gaat,dat heeft hij de laatste maanden reeds bewezen.

  • Rob V. zegt op

   Tja dat ligt er natuurlijk aan of je genoegen neemt met het pakken van de daders, of het pakken van mensen die een bekentenis afgeven… Ik hoop uiteraard dat ze de daders pakken maar zo iets moet wel zorgvuldig gebeuren en niet voor de show.

   Laten we eerst maar eens rustig nadere feiten afwachten zonder allerlei speculatie. Sterkte aan de slachtoffers en andere betrokkenen. Buiten dat evidente menselijk leed door dit soort clowns doet het me weinig, ik laat me niet bang maken of gek maken door een stel idioten die soms her en der slachtoffers maken. Elk is er een teveel maar angstig of panisch moet niemand worden, dan geef je dat soort gekkies hun zin want dan hebben dit soort idiote dingen succes.

  • Rien zegt op

   De politie zal idd wel snel met daders voor televisie verschijnen, maar of dat dan ook de werkelijke daders zijn?

 12. Ger zegt op

  Wij zitten in Pattaya merken hier niets van de aanslagen.
  Geen extra politie of wat dan ook. Vliegen morgen via Bangkok naar Koh Samui, ben benieuwd of we morgen iets merken.

 13. Pratana zegt op

  Ben vandaag van pattaya naar Bangkok gereisd en heb er ook niets van gemerkt zit momenteel in #onnut#lotus te eten en geen thai in paniek.
  Maar deze ochtend wel via thaivisa op de hoogte gehouden en thuisland sms gestuurd .
  Dat het niet IS maar de interne problematiek daar zit de gewone thai niets mee in, zeg gewoon wat ik zie.

 14. Hans zegt op

  Petkasemroad is naar Hua Hin toe afgesloten. Tevens verkeerscontroles, massa militairen en politie op de been. Bij de Makro worden wagens door beveiligers bekeken met behulp van een spiegel zodat de carrosserie ook gecontroleerd kan worden op aanwezige explosieven .Als deze bommen bedoeld zijn om schrik aan te jagen naar aanwezige en nog komende toeristen, dan vrees ik dat ze daar in gelukt zijn! moge deze dader branden in de HEL.

 15. Leo Th. zegt op

  Hoe kan iemand, waar ook ter wereld, zo’n verziekte geest hebben om een dergelijk laffe daad uit te voeren met altijd willekeurig onschuldige slachtoffers. Gezien de omvang van de recente aanslagen in Thailand zijn er relatief gezien toch een aanzienlijk aantal betrokken daders waardoor de kans op opsporing van deze verknipte figuren wat groter is.

 16. Rdm010 zegt op

  Heel erg wat hier gebeurt. Mijn condoleances voor de nabestaanden van de slachtoffers. Ik wens de gewonde mensen veel sterkte toe. Verleden jaar al een verschrikkelijke aanslag in Bangkok. Waarom heeft Thailand zo vele vijanden? Het is sinds 2006 heel onrustig. Hoop maar dat al die onrust het Thaise volk geen onheil berokkent.

  • Hans zegt op

   Thailand heeft juist geen of heel weinig vijanden gemaakt, ook niet in het recente verleden, dat maakt het dubbel zo lastig dit onderzoek. Maar ga er maar vanuit dat er een flinke organisatie achter zit gezien het aantal aanslagen in zo een korte tijd.
   Er is natuurlijk die strijd tussen rood en geel, maar verder zou ik niet weten waarom Thailand doelwit is van aanslagen. In het uiterste zuiden heb je wat moslims die eerder voor problemen hebben gezorgd, maar die zijn volgens mij niet verantwoordelijk voor deze aanslagen. Dan heb je nog de Oeigoeren die ook voor een beetje onrust hebben gezorgd nog niet zolang geleden. De politie is er sterk van overtuigd dat het geen moslimterroristen zijn. Ik vraag mij af waarom ze zo snel deze conclusie trekken, terwijl ze nog van niets weten over wie de aanslagen.hebben gepleegd. Je moet voorlopig alle opties open houden vind ik.
   Het is wel triest dat je eigenlijk nergens meer echt veilig bent.
   Ik vraag me af wanneer Nederland aan de beurt is.
   Ik heb in oktober een reis gepand naar Thailand, maar laat me niet afschrikken door deze bomaanslagen. Ik ga gewoon en ja, Huahin staat ook op mijn programma.
   Ik laat me niet afschrikken door een stelletje gestoorden, die heb je overal in de wereld.
   Ik hoop wel dat het voorlopig hier bij blijft in Thailand. We leven in een behoorlijk verziekte wereld en dat zal de komende tijd vrees ik alleen maar erger worden. Diep triest voor al die onschuldige slachtoffers. Mijn medeleven gaat uit naar al die onschuldige slachtoffers die gewoon naar hun werk gaan of lekker op vakantie zijn.

   • Rene Martin zegt op

    Uiteraard is op dit moment nog niets bekend maar ik vraag me ook af waarom de politie tot zo’n mening is gekomen want in 2015 zijn er in Zuid Thailand 674 vergelijkbare aanvallen/aanslagen geweest en in de afgelopen 12 jaar zijn er daar meer dan 6000 mensen omgekomen.

 17. Peter V. zegt op

  In Hat Yai is er ook een beetje extra controle op een toegangsweg en bij Central zijn ze net iets minder slordig bij de controle.
  Verder geen bijzonderheden opgemerkt, het was een normale zondag qua drukte.

 18. Raf zegt op

  Ik hoor via familie van vriendin dat er ook in Khao Lak problemen waren. Er zou een aanslag op de markt gebeurd zijn en ook zou “de herdenkingsboot van de tsunami, dus het monument, in brand gestoken zijn.
  De shops, massagesalons en hotels krijgen de raad de mensen binnen te houden.

 19. chris&thanaporn zegt op

  Het duurt lang voor Prayut Thaksin aanwijst als schuldige van deze aanvallen/bomaanslagen.
  Want welke andere naam heeft hij nog in zijn woordenboek staan!
  Of zijn het weeral buitenlanders!
  Want Thai zijn o zo braaf en doen dit niet in toeristische centra!

 20. Rene Martin zegt op

  Reisadvies (Nederlands) is nu code geel. Dat betekent extra alert zijn en en drukke plaatsen vermijden. Helaas voor de vakantiegangers…

 21. Danzig zegt op

  Hier in Narathiwat is het ‘business as usual’. Wel veel blauwe vlaggetjes i.v.m. moederdag maar niet merkbaar meer politie of leger dan je normaal ziet. De checkpoints in en rond de stad zijn ook niet in aantal of intensiteit gestegen. Nee, hier gaat het leven rustig door. De mensen hebben hier al genoeg problemen gehad met aanslagen e.d. Die kijken niet meer op van een bommetje, hoe verschrikkelijk dit ook is voor alle betrokkenen.

 22. José Jagersma zegt op

  Heel triest wat er is gebeurd. Voor alle slachtoffers, veel sterkte maar ook voor de bevolking. Hoop dat het hierbij blijft en dat er een einde komt aan dit soort aanslagen!!

 23. Frans Nico zegt op

  Wat mij opvalt is dat wel erg snel door de junta gesteld wordt dat de daders geen moslimextremisten zijn. Heeft de junta weer een goede reden Thailand te zuiveren van politieke opponenten. Het begint verdacht veel te lijken op Turkije.

  • chris zegt op

   Niet zo moeilijk om dat te beweren omdat Thailand eigenlijk nauwelijks moslimextremisten kent. Het conflict in het zuiden van Thailand is helemaal geen religieus conflict en bekende moslim extremistische groepen (zowel in het Midden-Oosten als in Indonesie en de Philippijnen) hebben geen of nauwelijks invloed op de moslims in het zuiden. Laten we nu eerlijk zijn. Als je echt het moslimextremisme in Thailand op de kaart wilt zetten doe je dat niet met een paar kleine bommen maar met (gecoordineerde, gewapende) acties zoals we die in de afgelopen maanden in Europa hebben gezien.
   Het type bom mag dan anders zijn dan gebruikelijk in het zuiden maar ik denk dat de schuldigen toch gevonden moeten worden binnen die groeperingen in het zuiden die nu al jarenlang gefrusteerd worden door elke Thaise regering en die – ook door deze regering – alleen maar worden benaderd met minachting en repressie. Een echt gesprek met de culturele minderheid in het zuiden moet eigenlijk nog van de grond komen. Intussen verliezen de aloude moslim organisaties steeds meer en meer terrein aan door jongere moslims geleide kleinere en talrijke organisaties die alle respect voor Bangkok verloren hebben en uit zijn op chaos; niet op het islamiseren van het zuiden.

 24. Jean-Marie zegt op

  Ook mijn condoleances naar alle familieleden. Ik vertrek volgende jaar januari terug naar Thailand, ook ik ga tien dagen in februari terug naar Hua Hin. Ik zal mij niet laten stoppen om terug naar Thailand te gaan. Hopelijk komt de rust nu terug.

 25. rudi zegt op

  En hebben ze op de plaats van de misdaad alle mobieltjes al gescreend, die van de bommengooier zal er wel tussen zitten denk ik

 26. Matthieu Hua Hin zegt op

  Hua Hin een dag later: Vanmorgen naar kantoor gereden (nabij centrum). Onderweg geen politie-agent of militair gezien, maar wel extreem rustig op straat. Als ik nu (11.15 uur) uit het raam kijk zie ik dat het op de Petchkasem Road weer zo druk is als op een normale zaterdag.

 27. Saskia zegt op

  Eind januari voor het eerst naar Thailand op Fam bezoek in Hua Hin .Dus dan schrik je wel als je dit allemaal hoort.Hopelijk voor iedereen blijft het rustig.Onze Fam aldaar heeft trouwens weinig of niets meegekregen van de aanslagen ,en hoorde net dat alles weer zijn gangetje gaat in Hua Hin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website