(Arcady / Shutterstock.com)

De burgemeester van Pattaya, Sontaya Kunplome, vertelde vorige week aan TPN-media zijn visie over de toekomst van Walking Street. Er wordt momenteel gewerkt aan een groot project van renovatie en opknappen van het Walking Street-gebied met als doel meer toeristen van alle leeftijden aan te trekken, zowel overdag als ’s nachts. Hij ontkende ook aanhoudende geruchten over het “afbreken” van de straat.

Een belangrijk deel van deze recente renovatie van Pattaya Walking Street heeft betrekking op de voortgang van het verwijderen van bovengrondse draden en kabels en het ondergronds plaatsen ervan. Deze bouwwerkzaamheden zijn nu voor 80 procent voltooid. Tijdens de uitvoering van dit project zijn er het afgelopen jaar veel problemen opgedoken, veelal veroorzaakt door oude leidingen en bouwwerkzaamheden onder de straat, die niet op planningsdocumenten voorkwamen.

“We hebben ook budgettaire toestemming gekregen van de gemeenteraad van Pattaya voor een algehele renovatie van voetpaden/wegen voor Walking Street. Helaas zijn tijdens het ondergronds verplaatsen van kabels delen van de weg beschadigd en zijn sommige gebieden in slechte staat. Ons plan is om het trottoir langs de hele weg op te knappen en te herstellen, inclusief volledig schilderen en een nieuw kunstontwerp voor de straat om het gebied een frisse, nieuwe uitstraling te geven,” zei de burgemeester.

“We blijven ook werken aan het waterafvoersysteem naar zee en zijn een partnerschap aangegaan met bedrijven aan de oceaanzijde om hun afwatering te verbeteren. We zijn ook begonnen met een uitgebreid project op Second Road in de buurt van Wat Chai en Walking Street, waarbij de afvoerleidingen worden uitgebreid.

In tegenstelling tot decennia-oude geruchten zijn er geen plannen om delen van Walking Street “af te breken” of te slopen. We hebben veel geld en infrastructuur uitgegeven aan deze recente verbeteringen om te investeren in de toekomst van het gebied. We hebben onlangs een moeilijk project afgerond dat is aangesloten op zowel de afvoer als de bekabeling onder de voormalige politiebox aan de voorkant van de Beach Road-kant van Walking Street. We hebben ook zeer recentelijk de belangrijkste bewegwijzering van Walking Street gerenoveerd en verbeterd. We verontschuldigen ons voor het ongemak in het gebied voor het verkeer, maar we zijn van mening dat de voordelen van dit project op de lange termijn opwegen tegen de verkeersproblemen op de korte termijn.” Legde de burgemeester uit.

“We zijn ook van plan om Pattaya Walking Street van een uitschuifbaar dak te voorzien, omdat we zowel overdag als ’s nachts meer toeristen naar Walking Street willen trekken, en ook beschutting willen bieden tijdens het regenseizoen. Dit project bevindt zich momenteel in het proces van definitieve ontwerpen, terwijl het budget in het volgende fiscale jaar zal worden verstrekt, verklaarde de burgemeester.

“De langetermijnvisie van Walking Street is gericht op een toeristisch gebied van wereldklasse te bieden met restaurants, cafés, winkels en ja, nachtleven en entertainment, die naast elkaar bestaan. Met de Bali Hai-pier in de buurt en voortdurende verbeteringen voor dit gebied die ook gepland zijn, willen we dat dit gebied zowel overdag als ’s nachts een levendige bestemming blijft.

We blijven eigenaren van Walking Street geruststellen, dat we ondanks de moeilijkheden van de afgelopen twee jaar met betrekking tot Covid-19 ons blijven inzetten voor het gebied en het historische belang ervan voor Pattaya en dat er geen plannen zijn om het te vernietigen. We zijn er sterk van overtuigd dat dit gebied zal herstellen naarmate de Covid-19-beperkingen worden versoepeld rond bedrijfssectoren zoals toerisme en het nachtleven,” concludeerde de burgemeester.

Bron: Pattaya News

5 reacties op “De toekomst van Pattaya Walking Street”

 1. Dennis zegt op

  De grond direct aan de kust is heel veel geld waar. Projectontwikkelaars zullen met liefde miljoenen betalen om er shopping malls, hotels en appartementen te bouwen. Veel meer dan de gogo’s en beerbars aan huur kunnen of willen betalen.

  Die gogo’s en beerbars zullen ongetwijfeld elders in Sin City hun plekje vinden, dat verdwijnt niet. Maar het verdwijnt wel uit Walking Street, dat is mijn vaste overtuiging. En dat duurt niet eens zo heel lang meer.

  • fred zegt op

   Sowieso zal het Pattaya dat ik en vele andere pensionado’s hebben gekend stilaan tot het verleden behoren. Die teruggang was al wel langer aan de gang.
   Ik begrijp alleen niet waarom men er absoluut een zoveelste familie bestemming van wil maken ? The happy families hebben toch al meer dan genoeg keuze overal ter wereld om vakantie te gaan vieren ? De alleenstaande heeft al altijd een pak minder keuze gehad.
   Voor de jongere generatie zal Pattaya alleen nog blijven bestaan in de sappige verhalen verteld door de oudere expats.

   Maar laten we eerlijk wezen er zijn weinige plekken op de wereld die er met de tijd leuker op worden. Alleen wie kan vergelijken zal begrijpen wat ik bedoel.

 2. Jacques zegt op

  Het zal mij benieuwen hoe het er uit komt te zien. De plannen schijnen een hele verbetering te geven. Voor iedereen wat. Terugkijken heeft zijn bekoring, maar zie dan ook dat het niet allemaal vrolijkheid inhield. Er was ook het nodige aan kommer en kwel te melden in Walking Street en dat is ook van invloed geweest op de nodige veranderingen.

 3. T zegt op

  Walking street is een icoon iets als de wallen je weet dat je er meestal een kat in de zak koopt trouwens maar iedere toerist gaat kijken.
  Echter ik zie makkelijk het laatste minst drukke deel ongeveer 1/3e van de straat verdwijnen in de handen van b.v. projectontwikkelaars om het een andere bestemming te geven.
  Een beetje zoals Amsterdam het op de wallen heeft gespeeld, een deel open houden voor de toeristen en een deel een andere bestemming geven als 10 jaar geleden.

 4. chris zegt op

  citaat: “Een belangrijk deel van deze recente renovatie van Pattaya Walking Street heeft betrekking op de voortgang van het verwijderen van bovengrondse draden en kabels en het ondergronds plaatsen ervan.”

  De logica van deze activiteiten met het gebied aantrekkelijker maken voor toeristen van alle leeftijden ontgaat mij ten ene male. Ik dacht eerder aan een paar speelplaatsen, half-pipes, een voetbalveldje of iets dergelijks. Vertier voor de volwassenen is er al.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website