De Ocean Cleanup komt naar Thailand! De ondertekening van het contract tussen Boyan Slat van de Nederlandse organisatie Ocean Cleanup en Ecomarine en een Thaise partner die het schip, de Interceptor in de Chao Phraya rivier zal exploiteren, werd gisteren bijgewoond door Z.E. Mr. Varawut Silpa-acha, Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu van Thailand en Ambassadeur Van Wijngaarden.

“Samenwerking, collectieve acties en innovatieve oplossingen zijn essentieel voor het bevorderen van de duurzaamheid van de oceanen”, zei ambassadeur van Wijngaarden tijdens het Fighting Plastic-evenement in de residentie.

Meer informatie over The Ocean Cleanup is te vinden op www.theoceancleanup.com .

Bron: Facebook pagina van de Nederlandse ambassade in Bangkok


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

4 reacties op “De Ocean Cleanup komt naar Thailand”

 1. Marco zegt op

  Dat is een mooi initiatief, Ocean Cleanup zou mooi te combineren zijn met http://www.corsairnow.com een ander innovatief bedrijf dat van plastic olie maakt om opnieuw plastic te maken of hele schone brandstof. Zo rijden bussen in Bangkok al op deze schone brandstof.

  Corsair heeft al meerdere malen aandacht gekregen op Thai tv en er zijn steeds meer grote ketens zoals 7/11 hotels, universiteiten, producenten en andere grote partijen, die hun plastic afval via Corsair laten afvoeren en verwerken. Hieronder de samenwerking met BEC de producent van LED lights.
  https://youtu.be/SPgVyZAUZg8

  Corsair is gevestigd vlakbij Bangkok en verwerkt daar nu een enorme berg plastic, van al meer dan 30 jaar (!) oud, naar deze schone olie met hun pyrolyse machines. Van iedere 1000 kg plastic, maken zij 800 liter schone herbruikbare olie.

  Momenteel zijn zij bezig met het opzetten van een 2e plant om het grote aanbod van plastic te kunnen verwerken en de productie van schone olie te vergroten.
  Er wordt nu ook gebouwd aan een Corsair facility in Europa.

  Hieronder een tour over de Bangkok facilities https://youtu.be/bFaTn8uUg5s

  Zelf ben ik op Koh Samui en ik weet dat de vuilverbrander hier al jaren defect is en wordt het afval naar het vaste land afgevoerd…

  Mooie initiatieven allemaal om die enorme berg plastic weg te werken en de wereld daadwerkelijk schoner te maken.

  • Marco zegt op

   Aanvulling: Corsair werkt al samen met 7 vissersbonden in Thailand, waarbij de vissers betaald worden voor het plastic dat zij inleveren…

 2. Willem Borsboom zegt op

  Prachtig zo inzet met dit materiaal. Goede actie van Thailand om het land/water weer schoon te krijgen. Ondanks zo groot land en dun bevolkt is er toch veel in het water terecht gekomen. Met betere voorlichting naar bewoners en touristen om afval niet in de rivier of zee te dumpen komen we tot een schoon Thailand waar iedereen van kan genieten. Over heel de wereld wordt gedacht: de zee is groot genoeg en het drijf wel ergens anders heen maar eens krijgen we er allemaal last van.

 3. Geronimo zegt op

  Nu ze toch het belang ervan inzien. Misschien ook de stranden maar eens aanpakken met de Bebot Beach Cleaner? https://youtu.be/vPpuB9tnrf8


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website