Er bestaat groeiende bezorgdheid over de Covid-19 situatie in Myanmar het buurland van Thailand. De directeur epidemiologie van het Department of Disease Control (DDC)) sprak vandaag daarover samen met vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid.

Dr Walairat Chaifoo verklaarde dat als het aantal Covid-19 gevallen in Myanmar escaleert Thaise bewoners aan de grens moeten samenwerken om de mogelijke verspreiding van Covid-19 in Thailand te stoppen. Myanmar, vooral in de Yangon regio, waar ook de grootste stad ligt met het commerciële centrum van het land, is uitgegroeid tot een virusbrandhaard.

Het DDC richt zich vooral op de provincie Kanchanaburi omdat het grootste deel van de grens daar vaak wordt gebruikt door illegale arbeidsmigranten uit Myanmar om de grens over te steken. Dr Walairat vroeg aan alle grensbewoners om verdachte activiteiten of grote groepen mensen die ze niet herkenden te melden. Het Thaise leger en de grenswachten hebben in de provincie drastische maatregelen genomen om te trachten het probleem te stoppen.

Yangon blijft onder een strikte lockdown zoals The Pattaya News, onlangs meldde. De vrees is dat als gevolg van de al te strikte lockdown, die vijf miljoen mensen treft nu veel werknemers zonder werk en zonder geld naar Thailand zullen vluchten, die officieel vrij is van het virus.

Myanmar meldde in de laatste 24 uur 592 nieuwe gevallen van Covid-19. Het land heeft geen specifieke locaties vermeld, hoewel de meerderheid wordt verondersteld in Yangon te zijn. Myanmar heeft in totaal 6.743 gevallen met 115 sterfgevallen.

Een “tweede golf” van Covid-19 uitbraken in Myanmar kan snel escaleren, waardoor bezorgdheid in Thailand ontstaat als autoriteiten in Myanmar steeds drastischer en draconischer beperkingen invoert in een poging om het probleem te bestrijden.

Bron: The Pattaya News


» Laat een reactie achter


Rating: 3.57/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website