Lek Changply / Shutterstock.com

Premier Prayut komt met het idee om een limiet van 2 uur te stellen voor bezoekers aan winkelcentra. Dit zou volgens hem helpen op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook dient het aantal bezoekers dat wordt binnengelaten te worden beperkt.

Gisteren zei Prayut dat er voorbereidingen worden getroffen voor de volgende fase van heropeningen.Hij denkt dat de economie nog zes tot negen maanden de gevolgen ondervindt van de crisis.

Winkels die zich niet houden aan de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden gesloten, zo waarschuwt vice-premier Wissanu naar aanleiding van de drukte van afgelopen zondag toen grote groepen klanten sterke drank insloegen.

Thailand registreert 1 nieuwe besmetting en 1 dode op woensdag

De Thaise regering meldt op woensdag, 1 nieuwe besmetting met het coronavirus (Covid-19). Er is ook een persoon overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 2.989 infecties en 55 dodelijke slachtoffers.

Dr Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration, laat weten dat een 27-jarige Thaise masseuse positief testte op de ziekte na terugkeer uit Rusland en in quarantaine werd geplaatst. De inwoonster van de provincie Buri Ram kwam zondag terug uit Rusland met een vlucht met ongeveer 70 passagiers. Na de landing op de luchthaven van Suvarnabhumi werden ze in quarantaine geplaatst in een hotel in de provincie Samut Prakan. De vrouw had koorts van 38,3 ° C, hoestte, was kortademigheid en testte maandag positief, zei Dr. Taweesilp.

Een Australische man van 69 jaar, die werkte als manager van een hotel in de zuidelijke provincie Phangnga is aan Covid-19 overleden. De man had al astma en werd op 25 maart ziek.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/2578082072291816/

6 reacties op “Coronacrisis Thailand: Prayut denkt aan een limiet van 2 uur om winkelcentra te bezoeken”

 1. chris zegt op

  Logistiek is niet bepaald een sterk punt van Thai overheden en bedrijven.
  Kortom: dit gaat niet werken omdat echt denkwerk nodig is om dit te doen slagen (controle op de 2 uur, veel ingangen om mensen te tellen, wie bepaalt wanneer niemand er meer in mag? wanneer mogen de volgenden er in?). En op de werkvloer wordt gehoorzaamd, niet gedacht.
  En waarom niet de winkelcentra gewoon geopend zoals altijd? Het was voor de crisis al niet druk en met de huidige financien zal het ook niet echt druk worden. Afstand bewaren tot het andere winkelende publiek kan geen probleem zijn, denk ik.

  • Jos M zegt op

   Ik woon op een markt in Khon Kaen.
   Afstand houden van elkaar doen de Thai echt niet hier.

   • rori zegt op

    In uttaradit afgelopen vrijdag op het terrein van een school en gedeeltelijk mueng hoofdgebouw een “voorbeeld” markt voor hoe het zou moeten.
    Stalletjes op 2 meter, C vormig voetpab in twee richtingen en afgescheiden looprichtingen. Voor de staletjes netjes een plastic scherm, Je kon aanwijzen wat je wilde hebben. werd keurig ingepakt en met een soort grijpertang aan je overhandigd maar eerst betalen op dezelfde manier. Oh het geld word NIET gewassen of ontsmet. Maar ja ik ben een kniesoor.

    Bij de uitgang werd zowel de uitgang als de ingang versperd door een man of 4o hutje mutje en schouder aan schouder, Vor de groep een man en vrouw of zes van de provincie die keurig aan de groep uitlegde waarom een markt er zo uit moet zien en men 1.5 meter afstand moet houden. Ik heb even mijn keel geschraapt en mijn armen gespreidt om aan te geven wat ongeveer 1,5 meter was.

    Werd lacherig op gereageerd.

  • rori zegt op

   Chris Je hebt gelijk.
   In Uttaradit gisteren in Sri Phong Park in Uttaradit.
   Het is niet zo heel groot en ligt naast de universiteit.
   Fijne aircon en gratis wifi.

   Gisteren binnegewest. Bioscoop verdieping afgesloten. Okay. Foodcourt afgesloten dus ook de “vrije” stalletjes dud de hele verdieping maar afgesloten dus ook enkele kleiner bedrijfjes waaronden een koelbedrijf.

   Begane grond. Alles dicht op 3 phone winkels, 1 supermarkt en een boekwinkels.

   Kleding DIYS, Cadeaux winkels, Restaurant, ijssalon, drinkstalletjes, alles dicht

   KFc en Pizzahut allen afhalen.

   Inderdaad binnen 30 minuten ben je wel klaar.

   Maken zelf pizza’s en pasta”s vrouw heeft 15 jaar in Italie gewerkt en gewoond.

   Gisteren 90 dagen melding gedaan. Publiek (4 stelletjes) keurig op 1.5 meter met masker en achter het plastic.

  • Fernand Van Tricht zegt op

   Ging verleden week broodjes halen in Friendship..farang kwam naast mij staan en duwde mij gewoon opzij.
   In Central weinig volk..er zijn geen toeristen meer..dus..ik ga heel vroeg en zie dan 3 of 4 klanten.
   Echt rampzalig..wanneer komen de toeristen weer..niemand weet het en de winkels gaan zondag open..voor de thais te duur.

 2. teun zegt op

  Hoe ga je 2 uur handhaven? Foto maken/kopie ID? En als 2 uur voorbij zijn, hoe ga je de “overtreder” opsporen? Of wordt er een logboek van aankomst en vertrek per klant gemaakt? En als klant door andere ingang/uitgang vertrekt?
  Kortom: leuk idee, niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website