(Pgallery / Shutterstock.com)

De Thaise regering meldt op zaterdag, 53 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er is 1 persoon overleden. Onder de 53 nieuwe patiënten zijn 42 migranten die vastzitten in een immigratiecentrum in Songkhla.

Thailand telt nu 2.907 geregistreerde besmettingen en 51 mensen zijn in het ziekenhuis overleden aan het virus. Het werkelijke aantal zal hoger liggen omdat Thailand niet uitgebreid test.

Het dodelijk slachtoffer is een 48-jarige Thaise man die in contact was geweest met een ander besmet persoon, aldus Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centre for Covid-19 Situation Administration.

De besmette personen in Songkhla zijn migranten uit Myanmar (34), Vietnam (3), Maleisië (2), Jemen (1), Cambodja (1) en India (1). De infecties werden ontdekt tijdens een actieve casusbepaling. Dr. Taweesilp laat weten dat mensen in Songkhla zich geen zorgen hoeven te maken over het risico, aangezien de groep in kwestie werd vastgehouden en nauwlettend wordt gevolgd.

Versoepeling lockdown in virusvrije provincies

Na een sluiting van een maand mogen winkels in de provincie Nan die elektrische apparaten en mobieltjes verkopen, weer open. Nan is een van de negen provincies en de enige provincie in het Noorden zonder besmettingen.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/226636965259554/

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Coronacrisis Thailand 25 april: 53 nieuwe besmettingen en 1 overlijden”

 1. Bert zegt op

  Ik vind het fantastisch dat in Th relatief weinig besmettingen en doden zijn door het coronavirus, maar ben eigenlijk ook wel benieuwd naar het sterftecijfer over de afgelopen periode ( met name de laatste 2 maanden) in vergelijkong met voorgaande jaren. In NL ligt het wel hoger, en dat wordt toegeschreven aan niet bevestigde corona- doden

 2. Louis Tinner zegt op

  Het zijn natuurlijk mooie cijfers, maar vergeet niet dat een groot percentage Thai niet naar het ziekenhuis kan als ze ziek zijn, de kosten zijn gewoon te hoog en vooral in deze tijd.

  • Cornelis zegt op

   De ‘gewone’ Thai kan toch vrijwel gratis naar de staatsziekenhuizen, onder de zgn. 30 baht-regeling?

 3. Leo zegt op

  In Belgistan worden zelfs niet bevestigde corona-doden toegeschreven aan corona. Allemaal om het nog wat erger te doen overkomen dan het is. Paniek zaaien om de gewone man klein te houden. Uitgebreid op vakantie gaan over heel de wereld moet terug voor ‘mijnheer’ zijn.

  • Geert zegt op

   In Belgie worden de overledenen die overduidelijke symptomen van Covid-19 vertoonden mee opgenomen in de statistieken. Na autopsie volgt een eventuele correctie.
   Dit zijn de feiten. Dit heeft niks met paniekzaaierij te maken maar met correcte berichtgeving.
   Misschien moet je jezelf maar eerst eens goed informeren vooraleer je onzin schrijft op dit blog.

   Gegroet.

   • RonnyLatYa zegt op

    Ergens heeft hij wel een punt denk ik.
    De ziekenhuisdoden zijn inderdaad allemaal geteste personen.
    Daarentegen de woon-zorgcentrumdoden hebben bijna allemaal de status van vermoede en dus niet bevestigde gevallen. Die worden na hun dood niet meer getest. Net zoals de thuisdoden.

    “In ons land gaan de cijfers veel ruimer: ook mensen die thuis sterven of in een woonzorgcentrum (WZC), en bij wie niet altijd een test is afgenomen, worden meegeteld als coronadoden, als er een vermoeden bestaat dat ze aan de gevolgen van het virus zijn overleden.”
    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/13/vergelijking-nederland/

    Ondertussen zijn eind april al wel meer tests beschikbaar. Ook in de woon-zorgcentrums zodat meer testen mogelijk zijn. Dat maakt misschien minder doden echte Corona doden, maar misschien wel meer bevestigde gevallen van Corona besmetting.

   • Steven De Stoute zegt op

    Beste,

    Ik zou niet zo agressief en ongenuanceerd reageren. Leo heeft grotendeels gelijk. En er is nog geen enkele autopsie geweest om te controleren of een dode aan corona gestorven is. Het klopt inderdaad dat er in Belgie doden geteld worden waarvan men maar “vermoed” dat hij aan corona gestorven is. Meestal is trouwens zelfs een onderliggend ander probleem de oorzaak.
    Het is daarmee geen wonder dat volgens de statistieken Belgie op die manier het meeste aantal doden heeft per inwoner. De virologen hebben dan ook al moeten melden aan buitenlandse media e.d. dat hun cijfers niet correct zijn, in vergelijking met de buitenlandse cijfers.

 4. Siamees zegt op

  Moderator: Deze discussie is al meerdere keren gevoerd en hoeft daarom niet nog een keer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website