De Thaise regering meldt op vrijdag, 15 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er zij geen sterfgevallen gerapporteerd.

Met de 15 nieuwe besmettingen komt het totaal aantal personen die positief testte op corona op 2.854. Dr. Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration, zegt dat het aantal nieuwe besmettingen laag blijft doordat Thai goed meewerken en de genomen maatregelen effectief zijn. “Er zijn nog maar 314 patiënten in het ziekenhuis dankzij het goede werk van het medisch personeel. Nu zien we foto’s van patiënten die uit het ziekenhuis worden ontslagen en worden verwelkomd door gelukkige familieleden”, aldus Dr. Taweesilp.

Phuket melde gisteren één nieuwe besmetting, een vrouw van 33 jaar die op het postkantoor van Patong beach werkt. Het aantal bevestigde gevallen is daardoor gestegen naar 197. Eén patiënt is volledig hersteld en ontslagen uit het ziekenhuis. Van 5 januari tot 22 april zijn in Phuket 3.168 personen getest en hebben 3.077 toestemming gekregen naar huis te gaan. 45 personen zijn nog onder behandeling en 46 wachten op de uitslag van een labtest.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/369931267227737/

6 reacties op “Coronacrisis Thailand 24 april: 15 nieuwe besmettingen, geen sterfgevallen”

 1. Chander zegt op

  In de Telegraaf staat dat volgens een Amerikaanse onderzoek het Coronavirus heel slecht tegen de hitte en de UV straal van de zon.

  Als dit waar is dan maar gauw met z’n allen naar Thailand of een ander tropisch land natuurlijk.

  Of, is dit weer een nep nieuws?

  • Lilian zegt op

   Ik houd het kort: Singapore.

 2. Leon zegt op

  Als deze cijfers kloppen dan kan het toch niet anders zijn dat de maatregelen snel worden opgeheven.

  Hopelijk kan ik deze zomer nog naar Asia.

 3. Koge zegt op

  Het schijnt inderdaad te kloppen dat hoge temperaturen en zon de verspreiding van het Corona virus bijna onmogelijk maken. De angst hier in Nederland heerst dan ook het het in December terug komt net als een griep.In het het dorp waar ik in Thailand woon heeft nooit iemand de griep zoals wij die kennen. Er heeft ook niemand Corona.

  • Jan Janssen zegt op

   Toen ik in Nederland woonde had vrij veel problemen met hoesten en loopneus, vast zitten op de borst . Toen ik in Thailand ging wonen was het vrij snel over . Zit nu vast in Nederland en heb er weer last van .

   • Edward zegt op

    In 1956 is bij mij astma ontdekt, opgegroeid als zorgenkindje, volgegooid met medicijnen, van AAW tot WAO, vier jaar longcentrum, wat nu is Radboud UMC Dekkerswald, sinds 2003 woonachtig in Thailand, 90% vrij van astma !
    Ben wel eens terug geweest in Nederland, ging niet goed, artsen haalden de schouders op, geen verklaring, tot nu toe gelukkig gezond, ook geen, na te zijn getest, corona.

    Oh ja, nog iets, als de Thais hier stoppen met vuurtje stoken, dan word het misschien wel 100%

    Woon in het noordoosten van Thailand, Isaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website