De Thaise regering meldt op woensdag, 15 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er is 1 persoon overleden, een 58-jarige Thaise vrouw met een chronische ziekte, die besmet werd door haar dochter.

Met de 15 nieuwe besmettingen komt het totaal op 2.826 patiënten. Dr. Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration, laat weten dat er duidelijk een dalende trend te zien is. Het laatste cijfer is dan ook reden voor nationale trots, omdat Thai goed meewerken aan de oproep om thuis te blijven om zo de verspreiding van de ziekte tegen te gaan, aldus de arts.

Het laatste dodelijke slachtoffer leed aan diabetes, hypertensie, hoog cholesterolgehalte en obesitas. Vooral Thai met chronische ziekten lopen meer risico om te overlijden aan Covid-19.

In de afgelopen 24 uur werden 244 herstelde patiënten uit het ziekenhuis ontslagen.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/247506076625373/

13 reacties op “Coronacrisis Thailand 22 april: 15 nieuwe besmettingen, 1 persoon overleden”

 1. luc zegt op

  Wie geloofd dit ? Als je de beelden van gisteren zag op dit forum over de gratis voedsel bedeling, dan wordt de maatregel goed opgevolgd, ja dat was duidelijk. ” Omdat de Thai goed meewerken” Aan men hoela.
  En als dit dan toch zo zou zijn dat er zo weinige problemen zijn, nog minder dan een gewone verkoudheid, waarom opent men dan Thailand niet, de bevolking heeft het geld blijkbaar dringend nodig om in leven te blijven, er zullen dan meer slachtoffers vallen aan voedsel te kort en honger, dit kan toch niet juist zijn.
  Of hebben wij in het westen het dan toch helemaal fout gedaan, en kloppen ook onze cijfers niet, is dit alles dan overdreven wat er gebeurd in Italie en Spanje, Nederland en Belgie, en ja ook het grote Amerika is niet gespaard gebleven van een tragedie nog nooit gezien, maar in Thailand schijnt de zon, geen probleem.
  De waarheid komt ooit aan het licht. Hopelijk komt en blijft dan goed in Thailand. Zorg goed voor jezelf en blijf gezond mensen.

  • Mike zegt op

   Ja leuke speculatie allemaal, maar als je gelijk zou hebben dan zouden de ziekenhuizen hier overstromen en de koelwagens voor de lijken voor de deur staan. Youtube / social media zouden vol staan met zieken en doden in de steden en vanuit de provincies.

   Ja natuurlijk zijn er te weinig tests in thailand, ja natuurlijk zijn er meer mensen besmet dan de cijfers aangeven, maar ze zijn wel een goede indicatie van de werkelijkheid. Er wordt niets verborgen, er zijn geen complotten, als dat het geval was zouden er veel te veel mensen van weten.

   Dus stop met doemdenken en kijk om je heen, Thailand staat niet alleen in het rijtje met landen met een lage besmettingsgraad.

  • wim zegt op

   Ik geloof het wel; woon hier meer dan 20 jaar en ken heel wat mensen en niemand kent iemand die besmet is. In Nederland ken ik er genoeg die besmet zijn terwijl ik daar minder mensen ken. Denk dat de hoge luchtvochtigheid de Thais voorlopig heeft gered. Maatregelen lijken hier in Thailand wat overdreven en zouden zich meer moeten richten op wie ze straks weer binnen laten ; anders kunnen ze weer opnieuw beginnen.

   • Diederick zegt op

    Ik ken dan weer wel een Thaise die besmet is geraakt en na een week ziekenhuis, god zij dank, weer herstellende is thuis.

    Ik hoop echt van harte dat de cijfers een correct beeld geven, ik gun het ze zo om ongeschonden uit de strijd te komen. De schade zal vooral economisch zijn, en het tijdperk na Covid wordt nog vreselijk spannend.

    Misschien dat de hoge temperaturen toch een gunstige invloed hebben?

 2. marcello zegt op

  Er komen ook ontzettend veel mensen niet in aanmerking voor de 5000 baht regeling gedurende 3 maanden. Dus vele Thai zijn afhankelijk van gratis voedseluitgifte.

 3. chris zegt op

  De situatie maar even kort samengevat.
  De groei van het aantal besmettingen hebben we nu behoorlijk goed in de hand met de social distancing, handen wassen, maskers dragen en niezen en hoesten in de elleboog. (overal ter wereld waar het wordt toegepast)
  Het aantal corona doden heeft weinig met het aantal besmettingen te maken maar houdt veel meer verband met de persoonlijke gezondheidssituatie van de besmette (meer ziekten, immuniteit, zwaarlijvigheid, eetpatroon etc) en met de situatie in de gezondheidssituatie in een bepaald land (capaciteit, kwaliteit, ziektekostenverzekering, aanwezig materiaal, creativiteit, bureaucratie, registratie politiek). Aan deze beide factoren is op korte termijn weinig te doen. Mensen veranderen niet zo snel en jarenlange bezuinigingen maak je niet zomaar ongedaan.

  https://www.sat1regional.de/rechtsmediziner-klaus-pueschel-zum-coronavirus-angst-ist-voellig-uebertrieben/?fbclid=IwAR0w-7URKI6SJbgUt5K4bpgQw17RnfHKmb1ZsF2kutRYn1LFxdL1jiIt3OE

  Wat is er nu tegen om alle strikte maatregelen zo snel mogelijk af te schaffen met inachtname van de manieren om het aantal besmettingen te verlagen cq laag te houden? Die methoden gelden ook voor een tweede golf waarvoor sommigen ons bang proberen te maken. Die verlichting zou zeker moeten gelden voor Thailand: een ongelooflijk laag aantal besmettingen, bijna geen doden. Waar wachten we nu eigenlijk op? Dat nog meer Thais honger lijden, kinderen ondervoed raken, meer zelfmoorden, onzinnige projecten van de rijken en meer wanhopige Thais op zoek naar voedsel? DAT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN.

  • Ger-Korat zegt op

   Volgens het RIVM op 16 april zijn er in Nederland op dat moment 500.000 besmettingen, dankzij onderzoek van bloeddonateurs weet men de echte cijfers. In Nederland is 3% van de bevolking in aanraking gekomen met het virus en heeft antistoffen welke aantoonbaar zijn en/of met milde klachten niet eens aantoonbaar. Deze besmettingen zijn er daadwerkelijk en niet wat men door testen naar boven haalt, op 22 april 34.000 mensen positief getest. Men test in Nederland alleen bij vermoedens en dan specifiek bij ziekenhuisopnames en bij personeel in de zorg, de rest mag bij verschijnselen thuis blijven. De overgrote meerderheid heeft geen greintje last, merkt het niet en heeft geen weet dat ze reeds het virus hebben gehad. Tijd om dit met hoofdletters in de media te plaatsen want de hele commotie is vergelijkbaar met een flinke griepvirus aldus deskundigen, las ik. Voor Thailand zou dit betekenen dat er misschien al 2,5 tot een 3 miljoen het virus hebben gehad en ook de overgrote meerderheid heeft er geen weet van. In Thailand vermoed ik dat er relatief minder overlijdens zijn dan in Nederland want men stop de oudere en/of zieken niet in verzorgingstehuizen waar ze zoals in Europa veel kwetsbaarder zijn door besmetting door het leven in groepen.

   • Er zijn veel meer besmettingen dan men weet, daarmee gaat ook het percentage t.a.v sterftecijfer omlaag. Het sterftecijfer van corona is nog steeds gelijk of zelfs lager dan bij een seizoensgriep: https://www.washingtontimes.com/news/2020/apr/17/coronavirus-much-more-widespread-previously-though/ en deze: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.14.20062463v1

    • Tino Kuis zegt op

     Zeker Peter. Maar die artikelen zeggen niets over het sterftecijfer. Bedenk dat ook aantal doden zeer waarschijnlijk (veel) meer is dan we nu weten en dat is omdat de testcapaciteit tekort schoot. In verpleegtehuizen en gewoon thuis zijn zeer waarschijnlijk veel mensen overleden die niet geteld zijn als ‘corona’. In Engeland hebben ze daarom het sterftecijfer zomaar met 50% verhoogd.

     We weten nog niet helemaal precies hoe groot het sterftecijfer van corona is, maar dat het meer is dan bij een gewone griep is vrijwel zeker. Dat uit zich vooral in brandhaarden en nog wat minder in de landelijke sterftecijfers.

     In New York stad is het sterftecijfer in de afgelopen maand 2 keer zo hoog als gemiddeld, daar zijn massagraven, in Noord-Italië werden legerwagens ingezet om lijken af te voeren, in een havenstad in Ecuador liggen de doden op straat, en een pastoor in de gemeente Peel en Maas vertelde dat hij gewoonlijk ongeveer 20 uitvaarten had per jaar en nu 40 in de afgelopen maand.

     Kijk, als je de sterftecijfers over de hele wereld en over een heel land vergelijkt tussen 2018 en nu dan zie je weinig verschil. Je moet de cijfers over een bepaald gebied en een bepaalde tijd vergelijken en dan zie je een dramatische stijging.

     • New York, is een geval apart heeft geen enkele zin om dat te vergelijken, dat weet je zelf ook. Heeft met de financiering van de zorg te maken, de toegang, de slechte gezondheid-situatie van arme amerikanen, etc. Die graven op Hart Island is niet iets nieuws dat wordt al 150 jaar gedaan. Zijn arme Amerikanen zonder familie die daar begraven worden. Er sterven gemiddeld 400 mensen per dag in New York. Het is fake nieuws van sensatiepers die graag de massa-hysterie aanwakkert.
      In Italie hebben ze er zelf een puinhoop van gemaakt. In ziekenhuizen werden gezonde mensen bij Covid-19 patienten gezet. Overigens zijn het vrijwel allemaal mensen boven de 80 jaar die in Italie overleden zijn. Het is en blijft een heftige griep en geen killer-virus.

      • Tino Kuis zegt op

       Nepnieuws, massahysterie.

       Massagraven op Hart Island. Citaat:

       ‘ Normaal gesproken worden eens in de week doden begraven, gemiddeld ongeveer 25, maar tijdens de coronacrisis wordt dat op vijf dagen per week gedaan. Per dag worden nu meer dan twintig lichamen begraven. ‘

       Vroeger dus 25 lijken per week, nu meer dan 120 lijken per week. OK?

       https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5086996/coronavirus-hart-island-new-york-slachtoffers-massagraven

       • De kop suggereert dat er speciaal voor de coronacrisis massagraven zijn gecreëerd. Dat is fake-news. Die graven waren er al, bestaan al 150 jaar. Niets nieuws. En net als bij een seizoensgriep is het er tijdelijk wat drukker. Geen paniek. Laat je niet gek maken.

   • ruud zegt op

    Quote: “en heeft antistoffen welke aantoonbaar zijn en/of met milde klachten niet eens aantoonbaar.”

    De gemiddelde (aangetoonde) besmetting van alleen bloeddonors is niet gelijk aan de besmetting van de gemiddelde Nederlander.

    In de groep bloeddonors zitten veel gezonde mensen, omdat je met allerlei ziektes – aids bijvoorbeeld – geen donor mag zijn.
    Verder zijn de bloeddonors meer met gezondheid bezig, dus waarschijnlijk ook die van henzelf.
    Bovendien is er als ik het goed heb een leeftijdsgrens voor donors, dus bejaarde donors zijn er niet.

    De kans is dan ook groot, dat zij relatief vaak in de categorie “mild” of “niet aantoonbaar” zitten.
    Waarschijnlijk liggen de werkelijke besmettingspercentages dus hoger.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website