De Thaise regering meldt op zondag, 5 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 3.009 infecties en 56 dodelijke slachtoffers.

Er zijn nog wel vier besmette mensen van het vakantie-eiland Phuket opgespoord, maar die zullen worden opgenomen in de maandag te rapporteren cijfers, zei Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Twee van de nieuwe besmettingen die zondag zijn gemeld -betreffen een 44-jarige Thaise vrouw in Bangkok en een 80-jarige Thaise man in Narathiwat. De andere drie gevallen zijn Thaise staatsburgers die positief testten nadat ze symptomen vertoonden terwijl ze in quarantaine verbleven. Ze zijn onlangs teruggekeerd uit het buitenland: één uit de Verenigde Arabische Emiraten en twee uit Pakistan.

Als het aantal nieuwe covid-19 besmettingen laag blijft, mogen vanaf 17 mei de grote winkelcentra weer open. Dat geldt ook voor die afhankelijk zijn van het toerisme zoals wellnesscentra, waaronder spa’s en massagesalons, schoonheidssalons, fitnesscentra, congres- en vergaderlocaties, pretparken en waterparken.

Bron: Bangkok Post

An update from the Thai government regarding Thailand’s #COVID19 situation, reporting from the Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) at Government House:

https://www.facebook.com/thailandprd/videos/1152108511803920/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website