(iisariya / Shutterstock.com)

Het recente bezoek van een met COVID-19 besmette Egyptische militair heeft de oostelijke provincie Rayong in paniek achtergelaten. Thaise toeristen annuleerden hun reis naar Rayong.

Het winkelcentrum vlakbij het hotel waar de Egyptische soldaten verbleven, verloor al zijn bezoekers omdat één van hen besmet was met het coronavirus. Verkopers in het winkelcentrum zeiden dat er geen klant meer kwam en dat de verkoop stil lag. Ze gaven toe dat het bezoek van de Egyptenaren het winkelcentrum naast het bezoekershotel tot een gevaarlijke zone heeft gemaakt.

Anuchida Shinsirapapha, adviseur van de Kamer van Koophandel van Rayong, zei dat het toerisme in Rayong zwaar is getroffen en dat meer dan 90% van de gereserveerde kamers en vergaderzalen zijn geannuleerd. Het incident heeft Rayong een serieuze klap toegebracht terwijl de zaken zich goed aan het herstellen waren na een periode van lange sluiting, zei ze.

In het winkelcentrum Passione Shopping Destination kwamen ‘s ochtends veel mensen opdagen om getest te worden. Gezondheidsfunctionarissen testten de mensen die tegelijkertijd met de Egyptische soldaten in het winkelcentrum zijn geweest. Er waren ook tests beschikbaar op Central Plaza Rayong, een andere plaats waar een deel van de Egyptische delegatie op 10 juli een bezoek bracht.

Premier Prayut Chan-o-chat bezocht Rayong om morele steun te geven aan de lokale bewoners. Zij leven nu in angst nadat een geïnfecteerde Egyptische soldaat Rayong bezocht had tijdens een tussenstop op het vliegveld U-tapao. Vergezeld door de vicepremier en de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, plaatsvervangend leger chief Gen. Nattapol Nakpanit en de directeur-generaal van de Disease Control Department Dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai, reisde de premier per helikopter naar het centrale stadion Rayong en bezocht het hotel en het winkelcentra die de Egyptische luchtmacht bemanning had bezocht, waaronder het Central Plaza Rayong, het Laem Thong winkelcentrum en Passione Shopping Destination.

Regeringswoordvoerster, Naruemol Pinyosinwat zei dat de reis van de premier naar Rayong gericht was om zich te oriënteren op de situatie en te luisteren naar de mening van mensen.

De eerste minister gaf opdracht aan het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) om de corona maatregelen te herzien en dat de ambassades zich moeten houden aan de voorschriften, waaronder de toegang van militaire vliegtuigen. Ook bevoorrechte bezoekers dienen zich te houden aan de corona maatregelen. Daarbij verwees hij naar de zaak van 31 Egyptische militairen die de provincie Rayong mochten bezoeken, maar de quarantaine hadden ontweken.

“Dit zal leiden tot strengere controles,” aldus premier Prayut.

In een reactie heeft China twee Thaise vliegtuigen geweigerd toe te laten op haar grondgebied.

De Egyptische ambassade heeft bij monde van Laila Ahmed Bahaaeldin, excuses aan Thailand aangeboden voor dit incident.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Coronabesmetting door Egyptische militair in Rayong zorgt voor paniek onder bevolking”

 1. Hans Bos zegt op

  Ik hoor dat Thai zelfs hun tripjes naar Hua Hin hebben afgezegd vanwege het risico op besmetting. Zeker nu 140 militairen die uit Hawaï terugkomen twee weken worden ondergebracht in een hotel in HH, nota bene eigendom van het leger. Hilton heeft doordeweeks slechts 10 kamers (van de 296) bezet. In het weekeinde gaat het om ca 150 kamers.

 2. chris zegt op

  Er is ongetwijfled Covid-19 in Thailand (en dat zal altijd wel zo blijven want een vaccin helpt nooit voor 100%; zie de griep) maar er is GEEN Covid-19 probleem in Thailand.
  We worden collectief voor het lapje gehouden. En omdat we (gezond, ziek of misselijk; oud of jong; man of vrouw) blijkbaar allemaal denken dat als we het virus krijgen we bijna zeker dood gaan (hetgeen NIET het geval is) leggen we ons allemaal neer bij deze langzamerhand lachwekkende edoch dieptrieste vertoning.

  • Johnny BG zegt op

   Je hebt zeker gelijk maar heb je het gevoel dat iedereen zich er bij neerlegt?
   Jouw soi drinkers zullen hun gedrag niet hebben aangepast en zo zijn er wel veel meer. Er wordt wat aangeklooid en iedereen ziet wel waar het schip strandt.
   Aan de andere kant is er ook een hele grote groep onder de spenders die door zulke berichten weer bang of voorzichtig zijn geworden en dus minder hun geld uitgeven aan de dagelijkse dingetjes die de economie aan de gang houdt.
   Hoe het ook zij, een tweede algemene lockdown van shopping malls zal voor het land net zoals ook voor andere landen funest zijn dus zal er heus wel een ander beleid komen waarbij nu de geesten zijn rijp gemaakt dat in het kader van de economie levens ondergeschikt zijn.
   Wie dat hard op durft te zeggen is de grote schietschijf en de voorbeelden zijn er al elders in de wereld.

 3. Samet old amsterdam zegt op

  Ook Koh Samet moet lijdzaam toezien door dit geval dat de magere toeristen stroom weer opdroogt.
  Het eiland is corona vrij en er wordt streng gecontroleerd bij aankomst uit Ban Phe door gezondheidsmedewerkers.
  De horeca kwam juist weer een klein beetje op gang en nu is het afwachten wanneer de bar definitief weer klanten mag ontvangen en een ijskoud biertje mag schenken.
  Dus mensen kom gerust naar Koh Samet ,de stranden zijn verschrikkelijk mooi en schoon ,alles is opgeruimd en klaar voor jullie.

  • ruud zegt op

   Misschien wordt er streng gecontroleerd, maar ruim 10% van de mensen met Corona heeft geen koorts.
   Aangezien het hebben van koorts het enige is, dat ik overal gecontroleerd zie worden is het systeem zo lek als een mandje.

 4. Het is de overheid gelukt om de bevolking doodsbang te maken voor Covid-19. De massa slikt al deze onzin nog steeds voor zoete koek. Helaas komt de rekening voor deze waanzin nog. Thailand zal economisch ongekend harde klappen krijgen die het land in een diepe crisis zal storten. Prayut zal er geen kommetje rijst minder om eten. Het zijn mensen aan de onderkant van de maatschappij die het zeer zwaar krijgen. Triest.

  • Geert zegt op

   Dag Peter,

   – Ik ben het helemaal met je eens. De Thai zijn op dit moment enorm angstig voor het virus.

   Eergisteren was ik bij de kapper in Chiang Mai en het gesprek ging uiteraard ook over het virus.
   Ik probeerde uit te leggen aan de kapper dat de meeste mensen, die besmet zijn met het virus, herstellen.
   Maar daar had ze geen oren naar, het gesprek evolueerde naar agressieve uitlatingen.
   Voor het eerst bespeurde ik ook een gevoel van haat en achterdocht.
   Ze zei me ook dat de buitenlanders, Europeanen en Amerikanen, gewoon in hun eigen land moesten blijven.
   Mijn haar is geknipt maar voor de volgende knipbeurt ga ik op zoek naar een andere kapper denk ik.

   Gegroet,

  • Rob V. zegt op

   De betrokken instanties wijzen naar elkaar (it wasn’t me). En ik zag Prayuth boos sputteren naar journalisten dat de media de mensen gek maakt:

   Prayuth: Waar komt die paniek vandaan? Wat veroorzaakt de onrust dor heel het land zo ver dat mensen niet meer naar buiten durven? Zeg op!” *starend naar journalisten*
   Journalist: De media?
   Prayuth: Kan het een tandje minder? Als jullie olie op het vuur gooien dan blijven de dingen telkens hier op uit draaien.(…)

   https://www.khaosodenglish.com/politics/2020/07/15/rayong-virus-alert-prayut-suggests-media-tone-down-coverage/

   • Volgens eindbaas Prayut heeft Thailand weinig besmettingen omdat zij de beste artsen ter wereld hebben. En de minister van volksgezondheid Anutin Charnvirakul denkt dat Thailand binnenkort zelf wel even een goed werkend vaccin tegen Covid-19 ontwikkeld.
    Gelukkig zijn ze niet erg chauvinistisch daar.

   • Johnny BG zegt op

    Heeft Prayuth ongelijk?
    Paniek wordt gezaaid op de manier hoe nieuws verspreid wordt en dat is de media. Dezelfde media kan een controlerende functie hebben maar vanwege belangen kan de nadruk ook express verlegd worden om als vijfde macht invloed uit te oefenen op de koers van een land.

    Denk je nu echt dat die leden van die criminele en vooral laffe familieleden het beter hadden gedaan in deze situatie?

  • Rene Martin zegt op

   Waarom wordt er in de Thaise pers Coronavirus niet met het verkeersvirus vergeleken. In laatstgenoemde vallen veel meer doden. Daarvoor zou je maatregelen moeten nemen.

 5. Josef zegt op

  Er is niet alleen paniek, er is nog veel meer boosheid onder de Thaise bevolking dat zij lijden onder strenge maatregelen, en “hooggeplaatsten” VIP-behandelingen krijgen. Tegelijkertijd speelde de besmette aankomst van een 14-jarige dochter van een Soedanese ambassade-medewerker. Terugkerend personeel met familie konden ongehinderd en ongetest doorlopen. Ondertussen heeft dit een staart: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1953156/more-covid-19-cases-on-flight-from-sudan
  Met de sterk oplopende werkloosheid, de door de regering ingestelde armoedeval vanwege de veel te strikte beperkingen, en het totale gebrek aan geboden perspectief gaan al deze ontwikkelingen voor een enorme storm zorgen. In huidige stilte vooráf weten zij die wat dieper kunnen doordringen dan de sociale oppervlakte welke krachten samenballen.

  • Joop zegt op

   Wee de dag dat die sociale onrust tot uitbarsting komt, want dan is het hek van de dam.

   • endorfun zegt op

    Misschien dat de bevolking door de maatregelen nu van de straat wordt gehouden, maar op een bepaald moment, als het economische slechter en slechter zal gaan, en de mensen de eindjes niet meer aan elkaar zullen kunnen knopen, vrees ik ook een sociale bom.

 6. RonnyLatYa zegt op

  “In een reactie heeft China twee Thaise vliegtuigen geweigerd toe te laten op haar grondgebied”

  Het waren blijkbaar Chinezen die besmet waren…

  “Referring to the report that China has suspended two airlines from Thailand owing to infected persons having been found on the planes, the Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) has clarified the incident, saying that the passengers on these two flights were Chinese nationals who were traveling back to their country and had a stop in Thailand only for refueling, so no passengers or cabin crew disembarked. CAAT will issue guidelines and regulations for international airlines and airports to prevent further incidents.

  Source: CAAT – The Civil Aviation Authority of Thailand, ศูนย์ข้อมูล COVID-19”

  https://www.facebook.com/thailandprd/photos/a.251619424861479/3396795110343879/?type=3&theater

 7. Joost A. zegt op

  Misschien interessant om eens te lezen: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/thailand-lijkt-gespaard-te-worden-door-coronavirus-en-niemand-weet-hoe-het-komt~a5570974/

 8. Bob jomtien zegt op

  En over de dochter van de diplomaat in Bangkok wordt gezwegen. Is een VIP zeker..

 9. Dre zegt op

  Erg, héél erg wat er in Thailand aan de gang is. Ik denk dat het de gekende ” stilte voorafgaand aan de storm ” is.
  Deze keer zal het herstel niet meer zo snel gaan, zoals destijds na de tsunami.
  Mijn hart bloed, mààr ergens zie ik een heel klein lichtpunt door de uitval van Prayuth naar de pers toe.
  Zou het dan toch kunnen dat de pers en journalistiek………….. ??
  Kan zijn dat ik een foutieve stellingname heb, maar In Belgie kennen sommige kranten en tv zenders er ook aardig een stukje van.
  Triestig , héél triestig
  Hou het veilig

  Dre,

 10. Ton zegt op

  moderator: De discussie graag bij Thailand houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website