De Chinese ambassade in Bangkok heeft Chinese toeristen die volgende maand tijdens de ‘Golden Week’ vakantieperiode naar Thailand komen, gewaarschuwd voor het weer in Thailand. Omdat door de harde wind er golven van meer dan 2 meter kunnen ontstaan is het beter om niet te zwemmen in zee of boottrips te maken.

De waarschuwing geldt voor de gehele moessonperiode van mei tot oktober.

De waarschuwing is ingegeven door de recente bootramp waarbij 47 Chinese toeristen omkwamen. Ook verdrinken er iedere maand Chinese toeristen die ondanks waarschuwingen toch de zee in gaan. Alleen al in augustus verdronken er zes Chinezen.

Het Thaise Meteorological Department waarschuwde gisteren voor een lagedrukgebied boven het zuidelijk deel van de Golf van Thailand dat vandaag voor zware regen in het Oosten en Zuiden van het land zorgt. Vanaf morgen tot vrijdag neemt de zuidwestelijke moesson in kracht af, hoewel meer regen wordt verwacht boven de Andaman zee, het Zuiden en de Golf van Thailand.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Chinese ambassade waarschuwt voor slecht weer in Thailand”

 1. wim zegt op

  Dat is geen wonder. Zag het in Phuket. Daar stonden levensgrote vlaggen in het Engels, Russisch and Chinees om NIET te zwemmen. Continu moesten er mensen het water uit geroepen worden en inderdaad ja, het waren allemaal Chinezen.
  Erg druk met vooral keihard naar elkaar schreeuwen op het strand en totaal geen aandacht voor waarschuwingen.

 2. l.lagemaat zegt op

  Vandaag, zondag 23 sept.,vanaf 12.00 uur zware regenval en zware donderslagen bij het Maprachanmeer
  nabij Pattaya.
  Slaom rijden met de auto vanwege de waterstand op de weg.

  Rond 15.00 uur werd het rustiger.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website