Chaos in Bangkok door regenoverlast

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
31 mei 2017

Volgens Bangkok Post is het chaos in Bangkok nu de de regen blijft komen. Steeds meer straten lopen onder en het verkeer zit weer eens muurvast. De afgelopen 24 uur viel 60 mm regen, het waterpeil in de kanalen is daardoor ook gestegen.

 
De gemeente Bangkok (BMA) zegt dat ze haar best doen om meer wateroverlast te voorkomen onder andere door het plaatsen van waterpompen.

Vice-gouverneur Chakkaphan maakte gisteren bekend dat er twee watertunnels bij komen waarvan er een al bijna klaar is. In augustus wordt een 6,4 kilometer lange tunnel in Bang Sue getest. In 2019 is de volgende gereed, een tunnel van 9,4 km in Prawet.

Bangkok telt nu zeven tunnels voor waterafvoer, die een gezamenlijk capaciteit hebben van 155,2 kubieke meter per seconde. De grootste liggen in Makassan (5,98 km, diameter 4,6 meter) en onder de Rama IX Road (5,11 km, diameter 5 meter). Beide lozen op de Chao Phraya, de vijf andere zijn minder effectief tegen overstromingen omdat ze het water afvoeren naar kanalen.

Chakkaphan vindt dat de Bangkokianen minder moeten klagen over de wateroverlast, ze zijn er immers zelf mede de oorzaak van. De bewoners gooien afval in rioolputten en kanalen wat voor verstoppingen zorgt. Daarnaast hindert de illegale bebouwing aan de rand van kanalen een vlotte doorstromingen van het water.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Chaos in Bangkok door regenoverlast”

  1. Jacques zegt op

    Allemaal waarheden als een koe. Al die rotzooi welke het waterafvoersysteem blokkeert is hier mede debet aan. Wat ik mij wel afvraag is of dit de lading zal dekken, want Bangkok is een laag liggend moerasgebied en de Chao Phraya rivier is hier onderdeel van en ingevolge de wet van de communiceren vaten zal al dat water in elkaar overvloeiend ook omhoog komen op de laagstgelegen gebiedsdelen, dus hier geen totale oplossing voor bieden. In mijn optiek is er meer voor nodig om dit probleem op te lossen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website