De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) gaat vandaag in gesprek met vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen, het ministerie van Volksgezondheid en de ICAO over hervatting van internationale vluchten in juli.

Er moeten afspraken komen voor preventiemaatregelen zoals social distancing in vliegtuigen en op luchthavens, richtlijnen voor de catering aan boord en quarantaine plekken in vliegtuigen.

Als het internationale commerciële vliegverkeer per 1 juli wordt hervat zal eerst prioriteit wordt gegeven aan zakenreizen. Zakenreizigers moeten wel rekening houden met een mogelijke quarantaine en bereid zijn eventuele medische kosten te betalen.

Toeristen uit veilige landen worden later toegelaten, maar CAAT directeur-generaal Chula verwacht niet dat dit volgende maand al het geval is.

Prayut: Beperkt aantal toeristen uit veilige landen

Het bovenstaande wordt nog eens bevestigd door premier Prayut. Voorlopig wordt het inkomende toerisme gebonden aan beperking van bestemmingen en bezoekersaantallen. Alleen bezoekers uit landen waarmee Thailand afspraken heeft gemaakt, worden toegelaten. Dat zijn landen die bewezen hebben de pandemie te beheersen.

De regering buigt zich nog over de vraag naar welke gebieden toeristen mogen gaan, wanneer het verbod is opgeheven. Daar dienen adequate preventiemaatregelen te zijn genomen, inclusief social distancing.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “CAAT: ‘Eerste toeristen pas in augustus en alleen uit veilige landen’”

 1. Julien zegt op

  Welke zijn die veilige landen? Vallen Nederland en Belgie daaronder? Ik kan me moeilijk voorstellen dat China een Covid 19 veilig land zou zijn gezien de laatste ontwikkelingen.

 2. marc mortier zegt op

  Onzekerheid troef en dat is moordend voor het internationaal toerisme.

 3. John v A zegt op

  Als je de recente berichten goed gelezen hebt kan je vaststellen dat
  Thailand weinig om toeristen bekommert sterker nog het interesseert hun geen ene moer.
  Paar dagen geleden heeft de regering kenbaar gemaakt eigen bevolking meer te stimuleren
  Om hun land te bezoeken en de Chinese markt te stimuleren
  Lekker handig als peking weer vol met besmetting en lockdown is
  Heel handig

 4. Ubon thai zegt op

  Ik wordt hier ondertussen behoorlijk moe van. Al 3 weken lees ik berichten dat Thailand met een officiële verklaring komt. Het enige wat we horen zijn generaals (ministers?) Met allerlei ideeën. Wij hebben tickets voor 2 juli met Eva air en weten zelf voor 99,9% dat de reis niet doorgaat maar officieel kan niemand dat bevestigen. Bmair reizen antwoord dat volgens hun info Thailand 1 juli weer open gaat en als ik vraag waar die info op gebaseerd is krijg ik geen antwoord meer. Wij zijn aan het rondkijken voor een vakantie binnen Europa maar kunnen nog niks doen zolang we geen officieel bericht krijgen dat de reis is geannuleerd.

  • Sjoerd zegt op

   Volg de berichtgeving op http://www.bangkokpost.com

   Ga er maar vanuit dat in juli er geen toerist in Thailand binnenkomt.

  • Cornelis zegt op

   EVA vliegt niet op 2 juli. De eerstkomende vlucht is 4 juli, is mij door EVA medegedeeld. U heeft elders geboekt en bent kennelijk niet ingelicht.

  • Eric zegt op

   Beste,

   Ook wij hadden een ticket van Eva Air voor de datum 2 juli, Eva had dit vorige week omgezet naar vertrek 4 juli. Als je even op de site van Eva AIr kijkt kun je zien dat Juli alleen op zaterdagen gevlogen gaat worden 2 juli kun je dus vergeten. Sterker nog ons verhaal is dat Eva Air vorige week het ticket had omgezet naar vertrek 4 juli. Ik heb hier een mail van ontvangen van Eva Air met het nieuwe E-ticket.
   Het ticket had ik echter via Gate1 geboekt, en bij hun op de site stond deze nieuwe vlucht op 4 juli als gecancelled. Vreemde situatie dus. Eva air gebeld en deze bevestigde dat ook de vlucht van 4 juli gecancelled was en de vlucht dus helemaal niet meer doorging. Gisteren heb ik van Gate1 netjes een voucher ontvangen voor het gehele bedrag en de aparte stoelreservering van Eva Air staat ook al op onze rekening.
   Ik zou dus toch nog maar eens Eva Air bellen en vragen of dit wel allemaal klopt die 4 juli. BM Air kan de vlucht gewoon cancellen met restitutie bij Eva Air, dat is wat Gate1 ook heeft gedaan , en wij zijn er blij mee. Succes hoop dat je er snel uitkomt.

   • Cornelis zegt op

    Verwarrend allemaal. Ik heb zojuist mijn EVA vlucht naar AMS op 4 juli gecheckt en deze is nog steeds ‘confirmed’. Maar ik verbaas me nergens meer over……..
    Overigens: heb jij het misschien over het traject AMS – BKK? Dan zou e.e.a. natuurlijk wèl kunnen kloppen omdat je dan Thailand niet in mag. EVA vliegt terug dan waarschijnlijk rechtstreeks naar Taipei.

    • Eric zegt op

     Hallo Cornelis,
     Correct, klopt wat je zegt, heenreis verplaatst in eerst instantie van 2 naar 4 juli AMS-BKK, terugreis 1 augustus BKK-AMS. Echter nu dus geannuleerd en een voucher ontvangen binnen 4 dagen van GATE1.

  • Leo brouwer zegt op

   Merkwaardig , omdat ik vorige week werd gebeld door Bmair reizen dat de vlucht van eva air van 7juli niet doorgaat en gratis met 1jaar verlengd kan worden of uitbetaling met aftrek van 100 euro per ticket ! ….?

   • Cornelis zegt op

    Die aftrek van 100 euro lijkt mij niet te worden toegepast door de luchtvaartmaatschappij, maar door de reisagent – of zie ik dat verkeerd?

    • Leo brouwer zegt op

     Dat klopt , Bmair reizen rekend 100 euro per ticket om eigen kosten ….? te dekken . Bij eva air rechtstreeks geboekt wordt geen kosten in rekening gebracht door eva air.

  • Aj zegt op

   Bij ons idem. Ik heb begrepen dat eva air alleen op zaterdag gaat vliegen. Vreemd dat ze jullie niet hebben geprobeerd om te boeken.Wij vliegen met turkish airlines, die zeggen dat ze gewoon vliegen. Bmair wacht vlgs mij net zolang om te kijken of de vluchten niet alsnog geannuleerd worden. Thailand komen we natuurlijk niet in! Wij wachten ook nog op bericht. (Zouden 4 juli gaan)

 5. Arie Arys zegt op

  Wat ik nog totaal niet begrijp is…….komt er nu niemand op het idee om wel de buitenlanders die een eigendom of familie hebben, of ginder een condo huren bijv, toe te laten om terug te keren? Is dat geen taak van de mensen op de consulaten? Als ik naar het Thais consulaat in Antwerpen bel dan krijg een zo’n arrogante (Belgische) medewerker aan de telefoon die me vertelt dat hij ‘geen glazen bol heeft’ en dat hij DENKT dat pas tegen het einde van het jaar de grenzen voorzichtig zullen opengaan. Niks officieel dus. Zeg dan gewoon: ‘Meneer sorry maar ik kan u niet verder helpen’, punt aan de lijn. Met gissingen en zwartkijkerij zijn we niks vooruit!

  • Cornelis zegt op

   Ik zie al de negatieve reacties hier als het consulaat zou volstaan met de mededeling ‘ ik kan u niet verder helpen’……

  • geert zegt op

   De Thaise regering zit echt niet op jou te wachten omdat je misschien eigendom of familie hebt in Thailand, dat is echt het laatste van hun zorgen.
   Als je de berichten en de situatie volgt over Thailand dan zal je ongetwijfeld gemerkt hebben dat Thailand absoluut geen interesse heeft om westerse toeristen binnen te halen.
   Ze focussen zich op Aziatische landen en met name China. De Chinezen zullen de eerste toeristen zijn die Thailand terug zullen bezoeken maar omdat er recentelijk nieuwe besmettingen zijn is er in de nabije toekomst nog geen sprake van. Wiens brood men eet diens taal men spreekt, en dus zal Prayut eerst naar China kijken.

   Gegroet,

 6. janbeute zegt op

  Ik las hier boven van dit artikel, er moeten afspraken komen en prefentie maatregelen over social distance in vliegtuigen.
  Ik lees de ganze week niks anders dat het 100% safe is in een vol vliegtuig te reizen dankzij het fantastische lucht verversings systeem met Hepa filters.
  Zelfs van Dissel zij het nog eergisteren.
  Want mochten we door met stoel bezet en daarnaast stoel leeg gaan vliegen dan kunnen de tickets wel eens behoorlijk duurder gaan worden in de toekomst.

  Jan Beute.

 7. sjeng zegt op

  Voor mij heel duidelijk allemaal. Ze willen mij niet als bezoeker cq toerist !! En dat is toch een eerste vereiste als ik ergens heen ga. Dus toedeledokkie, groetjes en ik probeer het wel ergens anders.

  Gr. Sjeng

 8. Dik Lenten zegt op

  EVA air vliegt in juli 3 maal per week naar Bangkok. 2 keer met cargo,in het ruim en op de stoelen. En 1keer met passagiers.als die toestemming hebben om Thailand in te gaan .
  Bron, een medewerker van EVA air.
  Mvg Dik Lenten.

 9. De clercq zegt op

  Eerst is het Juli dat we kunnen gaan,nu wordt het augustus…..snappen wie het snappen kan,je word er kots misselijk van.

 10. De clercq zegt op

  Ik ben getrouwd met Thaise en 2 kinderen op mijn naam,kan er nu iemand vertellen of ik kans maak in Juli ?Dank u voor info.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja je maakt kans, maar net als met de lotto zal je moeten wachten tot de trekking is….

 11. TonyM zegt op

  Thailand wil af van de Europese toeristen en focust zich op Aziatische buurlanden.
  Thailand is niet meer het land van de glimlach want de Thai in de grote steden behandelen alle buitenlanders heel onbeschoft en proberen grofweg altijd om jou aftezetten.
  Ik verblijf in Myanmar en heb het naar mijn zin want het heeft nog altijd het oude Thaise gevoel van jaren 80 en 90 en stukken stukken goedkoper.
  Mijn advies is doorreizen naar Myanmar en gezellig genieten want de tijd heeft hier echt stil blijven staan maar wel leuk en gastvrije mensen.Minpunt is dat ze Engels niet beheersen dus met enkel gebaren of een translator kom je heel eind weg.
  Groeten
  TonyM

 12. Jan Hoogeveen zegt op

  Ik zit in LAOS, ik ben vorig jaar oktober gevlogen eva air van Amsterdam naar Bangkok Thailand retour 30April Vliegen van Bangkok naar Amsterdam cancel . Nieuwe Ticket 4juni terug naar Nederland cancel, nu Ticket 4juli zaterdag, maar ik kom Thailand niet in vanaf Laos. Succes gr.jan Hoogeveen

 13. Eldert Tiele zegt op

  Heeft de datum wellicht iets te maken met de problemen bij Thai Airways. Zij proberen te starten op 1 augustus. Er dreigt een faillissement.

 14. verhulst erik zegt op

  Ik vertrek 13 oktober hoop dat het doorgaat brussel Bangkok

  • Geert zegt op

   Ik zou er rekening mee houden dat dit niet zal lukken.
   Momenteel ben ik nog steeds in Thailand en wil graag terug naar Belgie om een aantal dingen te regelen. Zolang ik geen zekerheid heb dat ik Thailand terug binnen kan blijf ik maar hier.

   Gegroet,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website