Buitenlanders die in Thailand wonen, kunnen zich nu rechtstreeks registreren voor hun Covid-19 vaccin bij twee ziekenhuizen in Bangkok: Phyathai 2 en Samitivej Sukhumvit. Registratie via de website Thailandintervac.com is niet meer mogelijk.

Voorlopig accepteren de ziekenhuizen alleen aanvragen van buitenlanders die 60 jaar of ouder zijn of lijden aan onderliggende aandoeningen zoals ernstige chronische luchtwegaandoeningen, coronaire hartziekte, chronische nierziekte (vijfde fase), cerebrovasculaire ziekte, kankerpatiënten die chemotherapie krijgen, diabetes of obesitas (met een gewicht van meer dan 100 kg of met een BMI van meer dan 35 kg/m²).

De vaccinaties zijn als volgt te boeken:

Na ontvangst van de gegevens bellen de ziekenhuizen de aanvrager voor het maken van een afspraak.

Neem voor meer informatie contact op met het Department of Disease Control door een e-mail te sturen naar oicddchotline@gmail.com of door te bellen naar (02) 590 3832 of (02) 590 3836.

Bron: The Nation

10 reacties op “Buitenlanders ouder dan 60 jaar of met chronische ziekten kunnen zich registreren bij 2 ziekenhuizen voor vaccinatie”

 1. Cornelis zegt op

  Stel dat je inderdaad in Bangkok – donkerrood gebied – je vaccinatie kunt gaan halen vanuit je verblijfplaats elders in Thailand, stuit je dan niet op problemen bij terugkeer in je woonplaats, zoals quarantainemaatregelen)?

  • ruudje zegt op

   Volgens mij is het mogelijk naar daar te gaan om een vaccinatie .
   Het is mogelijk om je te verplaatsen om medische redenen en je kan ook vergezeld worden door een begeleider . Je zal met een uitnodiging tot vaccinatie , volgens mij , geen problemen mogen hebben bij mogelijke roadblocks
   Ruudje

 2. KhunEli zegt op

  Ik ben vorige week naar het Samitivej Sukhumvit gegaan zonder vooraf een afspraak te maken aangezien er niets daarvan op de website stond.
  Het bleek geen enkel probleem. In het ziekenhuis moest ik op de 1ste verdieping zijn.
  Er werd een copie van mijn paspoort gemaakt en mijn tel nummer genoteerd. Later deze maand of volgende krijg ik een sms’je met een datum voor de vaccinatie werd me verteld. Wanneer precies wisten ze niet te vertellen. Het ziekenhuis is gelegen aan 133 Soi Sukhumvit 49.
  Op dit moment is pre-registratie al niet meer mogelijk staat op de website. https://thailandintervac.com/

 3. Henk zegt op

  Even afwachten of registratie ook vaccinatie betekent.

 4. Henk Hollander zegt op

  Bij terugkeer 2 weken in quarantaine. Reizen naar donkerrood gebied. Vervoer tussen provincies en zeker naar rood gebied is gestopt. Dus alleen als je in Bankok woont. Krijg overigens gewoon hier mijn AZ prik.

 5. Nicky zegt op

  Wij zijn geregistreerd in Mc cormick chiang mai. Normaal morgen eerste AZ prik, maar voorlopig uitgesteld voor onbepaalde tijd

 6. Gerard zegt op

  Geprobeerd om vandaag maandag 12-jul-2021 om 09:00h mij te registreren via de website https://phyathai2international.com
  Als ik deze site probeer te bezoeken dan gaan de alarmbellen af in zowel Bitdefender als Firefox op mijn computer:
  “The certificate is not trusted because it is self-signed”

  Gisteren nog deze zelfde site bezocht zonder enige waarschuwing te krijgen. Het lijkt erop dat de site is gehacked of dat de site op een onproffesionele manier is aangepast zonder veiligheidsregels in acht te nemen.

  De site lijkt bovendien overbelast en uiterst traag. Maar mocht het toch lukken om verbinding te krijgen dan is het een groot risico om gevoelige persoonlijke gegevens via deze site in te voeren!

 7. Gerard zegt op

  Nu net om 09:30h opnieuw geprobeerd om via deze website verbinding te krijgen. Ditmaal opent de website wel zonder security waarschuwingen te krijgen:

  “For pre-registration, please fill out the information in the link below: ”

  Maar na klikken op de link verschijnt de melding:

  “Pre-Registration for COVID-19 Vaccine
  This form is no longer accepting responses, and has been set to automatically close”

 8. David H. zegt op

  Op Engelstalig forum( je weet wel welk..) , melding dat de website voor vacc. aanmelding gesloten is , dat ze maar 500 dosis hebben , en ze maar 100 aanmeldingen aannemen per dag gedurende 5 dagen , tevens 1 persoon(met NL klinkende naam ) zegt :

  “I am registered there, have a confirmation number and the warning that they won’t be giving AstraZeneca vaccines before September.

 9. RichardJ zegt op

  Gisteren niet gelukt maar vanmorgen is het mij om 9.02 uur wel gelukt om te registreren op de Pyathai2 website.
  Vanmiddag om 16.00 uur kreeg ik een SMS voor een prikafspraak op 23 juli.

  Hier geldt de aanhouder wint! Morgen en overmorgen zijn er opnieuw registraties mogelijk. Gewoon om 9.00 uur starten en blijven proberen de site te bereiken! Eventueel meerdere sessies lanceren totdat er eentje “pakt”. Dan de link met het formulier aanklikken en snel de vragen beantwoorden (hou je paspoortnummer bij de hand).
  Ben je (te) traag met invullen dan kan het gebeuren dat de registratie al gesloten is voordat je klaar bent.

  Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website