Brand bij Sukhawadee House in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
2 juli 2020

Na 4 maanden gesloten te zijn geweest vanwege de corona maatregelen, zou op 1 juli de Sukhawadee gebouwen aan de Sukhumvit Road net als vele andere ondernemingen in Thailand weer geopend worden.

Voordat het gebouwencomplex opengesteld kon worden voor publiek moest eerst alles gecontroleerd en nagelopen worden. Toen de elektriciteit ingeschakeld werd, hoorden de arbeiders een explosie, waarna de vlammen snel door de houten panelen raasden. De 6 medewerkers, die in het gebouw werkzaam waren, wisten snel te ontsnappen.

De brand begon in de ochtend in het sierlijk Boeddhabarame gebouw met zijn 3 halfronde torens. Het vuur verspreidde zich razendsnel over het tapijt, pluche meubels en vele brandgevoelige voorwerpen naar de 5200 vierkante meter hoge koepelstructuur, waar het ook in de bovenbouw enorme schade aanrichtte. Er werd zelfs gevreesd voor instortingsgevaar. Meer dan 20 brandweerwagens waren ruim 4 uur aan het blussen voordat de brand enigszins onder controle kwam.

De schade werd in eerste instantie voorzichtig geschat op 200 miljoen baht maar vermoedelijk veel meer door de vele kostbare religieuze kunstschatten. Dit was verzekerd voor 2 miljard baht.

Alle medewerkers en zelfs politieagenten hielpen mee om de vele stoelen uit de ontvangstzaal te verwijderen, zodat nog iets gespaard werd.
De attractie werd in 2000 gebouwd door Panya Chotitawan, hoofd van Giant pluimvee exporteur Saha Farms Co. Hij kwam in opspraak wegens het illegaal gebruik van openbare gronden. Zie posting 24 april 2020. Maar dat het na 20 jaar zo’n voorlopig dramatisch einde zou betekenen had niemand kunnen bedenken.

Bron: TMN Cable TV Pattaya:

#ข่าวด่วน เกิดเหตุเพลิงไหม้บ้านสุขาวดี

Posted by TMN Cable TV Pattaya on Tuesday, 30 June 2020

6 reacties op “Brand bij Sukhawadee House in Pattaya”

 1. johank zegt op

  Voor een betere indruk over het gebeuren, dan die opname die waarschijnlijk met een Rabobank ir code scanner gemaakt is….
  https://www.youtube.com/watch?v=sSB19OqeKT4

 2. l.lagemaat zegt op

  Wat heeft de Rabobank ir code met deze brand in Thailand te maken.

  TMN Cable TV Pattaya is een nieuwszender uit Pattaya, heb ik “live” gebruikt bij gebrek aan beter!

 3. Roland zegt op

  Op het eerste gezicht gezien kan ik moeilijk begrijpen dat het daar om zulks een buitengewoon gebouw idem inboedel zou gaan als wordt aangegeven.
  Af te leiden uit de vdo beelden lijkt het daar eerder een kitscherige bedoening…
  En dat is verzekerd voor 2 miljard baht ???

 4. Bart Hoevenaars zegt op

  Triest aanzicht

  ik heb het gebouw nooit mogen aanschouwen, maar het is een vreselijk aanzicht om het zo te zien.

  een kleine opmerking toch, als de brand zo snel om zich heen greep , twijfel ik toch aan de brandveiligheid van het pand, je zal er maar verblijven als er brand uitbreekt !
  misschien toch geluk bij een ongeluk voor vele bezoekers, ondanks vele vakantie afspraken hiet letterlijk gezien in het water vallen !

  B Hoevenaars

 5. Gygy zegt op

  We hebben dit ongeveer 15 jaar geleden bezocht toen we in Naklua logeerden.Het werd toen algemeen de chicken farm genoemd . Kitch tot en met . Maar we vonden het toch de 300 baht entree de moeite waard . Onze motortaxi chauffeurs mochten gratis binnen en kregen een VIP badge en fier dat ze daarmee waren.
  Er net naast was een restaurant waar je vooral gebraden kip kon eten . We hebben er nog eentje mee genomen naar “huis”. De vooral Thaise bezoekers waren zeer enthousiast.

 6. l.lagemaat zegt op

  Het unieke vaste vloertapijt van 150 m2 ,enig in zijn soort, kan als verloren worden beschouwd.

  De kracht van de godheid Quan Yin ( the Godess of Mercy) in de toren het Quan Yin gebouw heeft veel Thais hier naar toe gebracht, sommigen ondervonden genezing, anderen geluk.

  Ik herinner mij een foto van koning Willem Alexander, die met zijn moeder in 2006 hier een bezoek heeft
  gebracht, zoals ook het Bottle museum begonnen door de Nederlander Pieter Bey de Ley aan de Sukhumvit Road.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website