In Thailand zijn zeventien mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen van vorige week. Dat hebben de militaire autoriteiten bekendgemaakt.

Twee van de arrestanten werden meteen weer vrijgelaten. De vijftien anderen worden mogelijk morgen in staat van beschuldiging gesteld. Ze zitten vast in een kazerne in de hoofdstad Bangkok. Volgens een bron behoren ze tot een communistische groep die tegen de militaire regering is.

Bij de aanslagen in het zuiden van Thailand vielen vorige week vier doden en tientallen gewonden. Onder die laatste groep zaten vier Nederlanders. Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. 

De gearresteerden zouden behoren tot een groep, die zich Revolutionary Front for Democracy Party noemt, en werd in december vorig jaar opgericht. Ze gebruikten een woning in Bang Kruai (Nonthaburi) als operationele basis.

Volgens een politiebron zijn de bommen gemaakt door een man uit Tak Bai (Narathiwat). Na de ontploffingen is hij gevlucht naar het buitenland. Dat geldt waarschijnlijk ook voor drie verdachten van de aanslagen in Hua Hin. Zij zijn herkenbaar gefilmd met beveiligingscamera’s, terwijl ze op de Chat Chai markt in Hua Hin liepen (zie foto boven).

De bomaanslagen en brandstichtingen in Surat Thani zijn het werk van vier personen, die ook te zien zijn op camerabeelden. Zij bedekten hun gezichten met maskers.

Politiecommissaris Chakthip gelooft nog steeds niet dat de aanslagen het werk waren van het zuidelijk verzet, hoewel ze grote overeenkomsten vertonen met de aanslagen die daar worden gepleegd.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website