De Tourism Authority of Thailand (TAT) verwacht dat het aantal toeristen tot het eind van het jaar met 200.000 zal afnemen als gevolg van de bomaanslagen en brandstichtingen van vorige week.

De TAT heeft maatregelen aangekondigd om het toerisme te stimuleren en het vertrouwen van toeristen te herstellen. Zo wordt begin september in Hua Hin het festival Wing Len Ten Gin Hua Hin gehouden (Play, Dance and Eat in Hua Hin). Dat bestaat uit een jazzconcert, voedselfestival, marathon en een wielerwedstrijd. In oktober gaat Bangkok het Magnificence Thailand festival organiseren.

De TAT gaat het kabinet vragen van 26 en 27 september vrije dagen te maken ter gelegenheid van World Tourism Day op 27 september, waardoor Thai kunnen genieten van een lange vakantie van 24 tot en met 27 september. Doel is het binnenlands toerisme te bevorderen.

Moslim politici uit het Zuiden ontkennen betrokkenheid

De Wadah groep van invloedrijke moslim politici in het diepe Zuiden ontkent de betrokkenheid bij de aanslagen en brandstichtingen. De politie wijst in die richting omdat er een verband kan zijn met een bomaanslag in mei 2013 in Ramkhamhaeng in Bangkok. Volgens deze anonieme bron is dat gebleken uit bewijsmateriaal, verklaringen van getuigen en het verhoor van een man uit Rangae (Narathiwat).

Najmuddin Umar woordvoerder van de Wadah groep, zegt dat deze groep al tientallen jaren beschuldigd wordt betrokken te zijn bij gewelddadige incidenten. De groep zou bedoeld zijn met de beschuldiging dat een ‘prominent politicus in het Zuiden’ het brein was achter de aanslagen.

Ook Wan Muhamad Nor Matha, voormalig Pheu Thai parlementslid voor Yala, ontkent dat de aanslagen een verband houden met het referendum over de ontwerp-grondwet en zegt tegen geweld te zijn.

Militaire bronnen houden rekening met de mogelijkheid rekening dat verzetsgroep Barisan Revolusi Nasional betrokken is bij de aanslagen omdat ze de nieuwe grondwet niet willen accepteren. Eerst moet de Thaise regering hun Melayu Muslim als identiteit, groep of natie erkennen.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Bomaanslagen: Minder toeristen en moslim politici ontkennen betrokkenheid”

 1. ruud zegt op

  Hoeveel geld zouden die vrije dagen op 26-09 en 27-09 de economie kosten?

  • Jan zegt op

   Zouden ze daar wakker van liggen, ik denk het van niet,………….heerlijk toch 2 dagen vrij…

 2. Jan Doedel zegt op

  Dit soort zaken al prematuur aankondigen werkt juist annuleringen in de hand. Spijtig voor hen die afhankelijk zijn van het toerisme. Zo ook Jan Doedel. Mijn schoonfamilie houdt zich in leven in de toeristen horeca of runt massage salons. Als dat niet meer uitkan omdat de toeristen wegblijven moet Jan Doedel ze in leven houden!

 3. john zoet zegt op

  toeristen aan trekken doe je door stoelen en bedjes verbieden op de stranden.
  je doet klant onvriendelijk en maakt het de toerist zo moeilijk mogelijk om langer als een maand zijn geld uit te geven
  als de toerist een jaar visum heeft voor 230€ jaag je hem het land uit om de drie maanden of een gekke melding plicht
  niet te vergeten in de laatste week van de maand toeristen jagen in het verkeer al is het maar om een slappe ketting maar een bon zullen ze krijgen.
  we hebben een huis in Thailand en volgend jaar ga ik met pensioen maar mijn droom om mijn laatste dagen te slijten begint anders uit te zien omdat ik zo goed als geen vertrouwen meer heb na 23 jaar Thailand bezoek
  het is jammer dat een van de mooiste landen ter wereld zo afzakt en zelf niet zien dat de koe die je melk geeft niet kan slachten.

 4. slagerij van Kampen zegt op

  Het kan inderdaad zeer veel invloed op het toerisme hebben. Zeker voor plaatsen als Hua Hin, zwaar getroffen en dus negatief in het nieuws. Vandaag las ik in Het NRC dat het toerisme in Brussel bv dramatisch is afgenomen ten opzichte van vorige jaren. Horeca en hotels dreigen zelfs ernstig in de problemen te komen. Dit is toch overduidelijk een gevolg van de aanslagen. Zelfs Brugge, waar niets is gebeurd, lijdt onder de gevolgen.

  • Jaak zegt op

   Je kan de aanslagen in Brussel niet vergelijken met die in Hua Hin. De bomaanslagen in de metro en op de luchthaven waren van een heel andere orde met een veel grotere impact.
   Thailand heeft al eerdere bomaanslagen gehad.
   Het toerisme zal daar tijdelijk wat onder lijden, maar niet erg lang.

 5. Leo Th. zegt op

  Op woensdag 17/8 stond in het AD dat het Thaise Ministerie van Toerisme een deal had gesloten met de makers van het spel Pokémon Go. Extra PokéStops en -Gyms (vraag mij niet wat dat zijn) bij resorts zouden moeten functioneren als vakantiemagneet en daarmee willen zij de door de recente aanslagen twijfelende toerist lokken om voor die vakantieresorts te kiezen. Lijkt wel een 1 april grap, alhoewel dat in Thailand niet bestaat. Zijn ze bij het Ministerie nu echt van het padje af of ligt het aan mij omdat ik die hype rondom Pokémon totaal niet kan volgen en met name niet dat volwassen personen zich daaraan overgeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website