De economie krijgt rake klappen door de recente bomaanslagen. Vooral het toerisme gaat dat voelen, zegt econoom Anusorn van de Rangsit universiteit. Hij verwacht dat inkomsten uit het toerisme in het resterende derde kwartaal met 33,4 miljard baht teruglopen. Het aantal hotelboekingen is al met de helft afgenomen.

Anusorn verwacht verder dat investeerders de hand op de knip houden omdat het consumentenvertrouwen een klap heeft gekregen. Buitenlandse investeerders overwegen misschien om hun aandelen in de hotel-, toerismesector, detailhandel en andere bedrijven in het zuiden van de hand doen.

Mocht de situatie niet verder escaleren dan denkt Anusorn wel dat de economie de klap aan kan. Thailand kan dit jaar een economische groei realiseren van 3,2 à 3,5 procent.

Thanawat Polwichai, directeur van het Centre for Economic and Business Forecasting van de UTCC, ziet weinig problemen voor het toerisme. De kamers van koophandel in de zeven getroffen provincies beschouwen de aanvallen niet als ‘extreem gewelddadig’. De schade kan beperkt blijven omdat het nu laagseizoen is.

President Krisada van de zuidelijke afdeling van de Thai Hotels Association ziet nog geen afname van het consumentenvertrouwen. Hotelannuleringen door buitenlandse toeristen zijn nog niet gemeld. Alleen een aantal Thaise toeristen hebben hun boeking geannuleerd.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Bomaanslagen kosten Thailand 33 miljard baht’”

  1. eric zegt op

    Wij hebben geen enkele annulatie en hebben de zaak in Phuket,integendeel de boekingen komen meer binnen dan de vorige maanden, ons hoogseizoen is zogoed als vol geboekt, Patong heeft momenteel bvb 80% bezetting in laag seizoen.

  2. guido zegt op

    wij hebben 2 annulatie,s in krabi (booking .com)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website