Het onderzoek naar de bomaanslagen en brandstichtingen in Zuid-Thailand richt zich op de als timer en ontsteker gebruikte mobiele telefoons van het merk Samsung, type Hero. 

Het leger heeft de bevolking gevraagd uit te zien naar verdachte voorwerpen. De brandbommen worden meestal verborgen in blikjes of plastic zakken.

Een bron zegt dat de verzetsgroepen die in het Zuiden actief zijn, sinds vorig jaar de Samsung Hero als ontsteker gebruiken. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat twee soorten apparaten zijn gebruikt voor de ontsteking van de explosieven. De pijpbommen bij de recente aanslagen zijn identiek aan de pijpbommen die bij aanslagen in het Zuiden worden gebruikt,. bij de brandbommen fungeerde de Samsung Hero als timer en ontsteker.

Een bron zegt dat de aanslagen geen uitbreiding zijn van het zuidelijk geweld, maar vermoedelijk gepleegd in opdracht van lokale politici en uitgevoerd door leden van de verzetsgroep Barisan Revolusi Nasional.

De autoriteiten hebben video beelden van beveiligingscamera’s verspreid van vier mannen die verdacht worden van de aanslagen in Surat Thani. Twee zijn gefilmd in de Taweesin Plastic winkel, die door brand is verwoest. De vier mannen waren op 10 augustus per bus uit Hat Yai gekomen. Nadat ze de bommen hadden geplaatst en de timers hadden ingesteld, keerden ze dezelfde avond terug.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website