In het centrum van Bangkok, bij de Erawan tempel, is gisteren een bom ontploft. Er zijn 22 doden te betreuren en 125 gewonden.

De Erawan tempel ligt bij het ​​Grand Hyatt Erawan Hotel, op de Ratchaprasong kruising. Onder doden zijn drie Aziatische toeristen. Ook onder de gewonden bevinden zich veel Aziatische toeristen. Zover bekend zijn er geen Nederlanders of Belgen onder de gewonden.

De bom die op een bankje naast het hek om de Erawan tempel lag, was een pijp gevuld met 5 kg TNT. Hij explodeerde iets voor 19.00 uur in het gebied met luxe hotels, winkelcentra en kantoren. De tempel is een belangrijke toeristische attractie in de stad die zowel door Thai als toeristen wordt bezocht. Hulpverleners arriveerde een kwartier later op de plek des onheils. De politie heeft in de omgeving iets gevonden wat op een bom leek, maar niet bleek te zijn.

De plaats van de ontploffing leek op een oorlogsgebied en lag bezaaid met menselijke lichaamsdelen. De BTS Skytrain is direct na de aanslag stilgelegd.

Wie verantwoordelijk is voor de aanslag is nog niet bekend. Speculaties over moslimextremisten uit het zuiden van Thailand is volgens een legerwoordvoerder onterecht omdat zij een ander soort explosief gebruiken.

De bomaanslag is de derde sinds de militaire coup van mei vorig jaar. In februari ontplofte een bom bij winkelcentrum Paragon. Daarbij raakte één persoon licht gewond. In maart ontplofte een bom bij een rechtbank aan de Ratchadaphisek Road.

Premier Prayut roept de bevolking op om kalm te blijven en geen informatie over de aanslag op de social media te delen. Militaire hebben gewaarschuwd voor tien potentieel gevaarlijke plaatsen, waaronder bekende wegen als Silom Road, Khao San Road en Sukhumvit Road. Politie en leger is zichtbaar aanwezig.

De Ratchaprasong kruising blijft voorlopig gesloten.

[youtube]https://youtu.be/n3Cdf4tBWFQ[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Update: Bomaanslag Bangkok, 22 doden en 125 gewonden (video)”

 1. Rick zegt op

  De terreur van Moslims uit het zuiden laat zich nu ook in de toeristencentrums van Bangkok zien, er moeten wel al vaker kleinere aanslagen gepleegd zijn rond Bangkok door Moslim extremisten uit het zuiden die vechten voor een eigen kalifaat. Maar daar blijven meestal hoogstens een paar gewonden of zwaargewonden bij en soms een enkele Thaise dode daar hoor je vrij weinig over.

  Welke impact dit gaat hebben op de toch al gedeukte status van Thailand als vakantieland ik ben nieuwsgierig aangezien er ook Chinese slachtoffers bij zitten en laat Thailand het daar nu net de laatste tijd enorm van moeten hebben.

  • ruud tam ruad zegt op

   Waar haal je je informatie vandaan ??. De hele natie zoekt naar verdachten en jij weet het.

  • andy zegt op

   De telegraaf schijnt het al te weten. Maar we moeten niet vergeten dat bangkok een grote maffia heeft die tot veel instaat is. In deze omgeving liggen veel dure winkelcentra. Wie zegd dat criminelen de uitbaters niet iets duidelijk willen maken?

 2. marien kurt zegt op

  Rara…wie denk je nu echt wie die aanslag opeist?? Aanslag toeristen…aanslag Tunesie tegen toeristen….

 3. Soi zegt op

  Dit is een zeer harde klap voor Thailand! Hopelijk dat Thailand de kracht heeft deze goed te verwerken. Op TH sociale media zijn gruwelijke foto’s geplaats van slachtoffers. Het is allemaal die’ triest en treurig. We zijn pas terug van familiebezoek, en hadden deze plek onlangs nog bezocht. Dat TH er een weerslag van zal ondervinden, dat moge duidelijk zijn. Daarbij is het te vroeg om naar schuldigen te wijzen. Ik wens Thailand heel veel sterkte toe voor komende dagen, en voor de dagen nadien!

 4. Guzie Isaan zegt op

  @Rick
  Of deze terreur van de moslims uit het zuiden komt is nu nog niet met zekerheid vast te stellen. Wat wel vastgesteld kan worden is dat ook Thailand helaas niet ontkomt aan de ontwikkelingen op het gebied van geweld zoals op vele plaatsen op de wereld. Het is triest om dit te moeten constateren. De plek die uitgezocht is voor de aanslag is bewust gekozen voor het effect…, veel slachtoffers! En dat plan zou dus net zo goed uit het brein gekomen kunnen zijn van tegenstanders van de huidige dictatuur om instabiliteit te creëren, of economische schade toebrengen (minder toeristen, investeerders die afhaken, uitgestelde orders). Afwachten dus op resultaten van de onderzoeken, hoewel het me niks zou verbazen als ze snel tot een nietszeggende conclusie komen zoals dat vaak gebeurd nadat bijvoorbeeld een farang op onverklaarbare wijze het leven laat in Thailand. Echter in dit geval zou ik me als Thaise regering eens goed achter de oren krabben en nadenken wat er allemaal onderhuids broeit.

  • Anton zegt op

   Vreselijk om die beelden op het nieuws te zien. Wij hebben een rondreis door Thailand geboekt voor komende november/december, nu maar hopen dat er geen negatief reisadvies wordt afgegeven en dat de rust weer keert in Thailand……wij verheugen ons toch erop om dat mooie land te verkennen en te leren kennen……Wij houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en betreuren de slachtoffers…..

   • Cornelis zegt op

    Laat je nou niet te snel bang maken, Anton. Reisadvies? Maken we zelf wel uit, toch? Ik vertrek in ieder geval eind oktober gewoon naar Thailand!

    • aart zegt op

     Zo is dat Cornelis. De reis is allang geboekt en niets weerhoudt ons ervan om af te reizen naar Thailand in november..
     We moeten ons niet bang laten maken ook als is het verschrikkelijk wat er in Bangkok gebeurt is. De vele slachtoffers zijn zeker te betreuren maar de Thai zijn voor een deel afhankelijk van tourisme. Laten we nu niet ook nog hun economie verstoren door niet naar hun mooie land af te reizen. Daar heeft helemaal niemand wat aan.
     Bomaanslagen gebeuren overal op de wereld, het zou je zelfs in je eigen woonplaats in NL kunnen gebeuren.
     Gekken met bommen kunnen overal rondlopen. Daar is maar weinig tegen te doen en zeker niet als het eenlingen betreft.

    • Peter@ zegt op

     Dat maken we zelf wel uit zegt u maar bij een negatief reisadvies ben je niet meer verzekerd en dat is wel belangrijk dacht ik zo.

 5. Harrie zegt op

  we moeten nog geen conclusie trekken na de daders, laten we het maar even afwachten, als ze de toeristenindustrie hadden willen treffen dan hadden ze Kao San Road kunnen nemen, voor mij maak het niks uit, ik ga toch wel na Thailand

 6. Sjaak S zegt op

  Het is inderdaad in en in triest, dat dit gebeurd is. Waarom moeten er telkens weer onschuldige mensen slachtoffer worden van dingen die zij niet uitgelokt hebben. Ik veroordeel deze daad en uit mijn diepste medeleven voor de slachtoffers, diens vrienden, familieleden en nabestaanden.

 7. Thuanthong zegt op

  Dit is weer triest nieuws ppfff
  Ik vertrek volgende maandag naar bangkok. En nog altijd zonder angst.
  Hopelijk blijft het hierbij

 8. Dina zegt op

  Dit is toch verschrikkelijk, wij zijn net een aantal weken terug uit Bangkok
  We zijn een week Hua Hin en een week Phukket en een week Bangkok geweest..
  Zo blijft de toerisme, straks weg uit Thailand..
  Dat is toch heel erg, want het is zo een mooi land..
  Maar die arme mensen, die nu het slachtoffer zijn geworden, stakkers..
  Onschuldige mensen….
  Hoe kan een mens je zo wreed zijn…

 9. Luca zegt op

  Over 2 weken vertrek ik naar Bangkok, nu toch wel een stuk angstiger. Maar dit kan overal gebeuren, je hoeft maar een paar gekken te hebben.

  • henk zegt op

   Luca laat je niet bang maken, wat er is gebeurd is verschrikkelijk en dan allemaal onschuldige mensen.
   Maar dan zou je nergens meer naar toe kunnen, de kans dat je er bij betrokken raakt is uiterst klein.
   Als je kijkt naar het aantal doden en gewonden op misschien meer dan 15 miljoen mensen.
   Ga lekker op vakantie het kan ook gebeuren als je thuis blijft.
   Fijne vakantie geniet ervan.

 10. Fransamsterdam zegt op

  Ik zag het nieuws op mijn tablet, terwijl ik in een bar in Pattaya zat.
  In de bar hingen vijf televisieschermen, allemaal gevuld met sport.
  Op mijn verzoek om op één scherm het nieuws te laten zien luidde de reactie : ‘No, it’ s only small one, not big enough.’
  Een uurtje later, in een andere bar, kreeg ik als – opmerkelijke – reactie op de beelden die ik via mijn tablet liet zien: ‘O ja, dat waren ze gisteren al van plan, maar toen was er te veel politie.’
  This is Thailand…

  • topmartin zegt op

   Een heel interessant verhaal-dank hiervoor Frans. Laat heel duidelijk zien, dat de Thais anders omgaan met zo een gebeurtenis. De dood heeft in Thailand een andere waarde. Wij als expats zouden daar mee rekening houden, voor wij beginnen met onze vinger te wijzen onder het motto: wij weten wie het gedaan heeft, wie de schuldige is en vooral waarom het gebeurde.

   Als je Bangkok nu te gevaarlijk is, mag je best in Nederland blijven. Daar loop je de kans, dat je een heel nieuwe brug (Alphen a d Rijn) op je kop krijgt. Maar dat komt, omdat bij ons de echte, alles wetende experts aan het werk zijn ??

 11. Adriana zegt op

  Heel ,heel erg vreselijk er zijn geen woorden voor,
  Wij komen al sins 1981 in Bangkok bijna ieder 2 jaar
  Is ons tweede thuis voor vacantie

 12. Fransamsterdam zegt op

  Mensen die zich hierdoor laten weerhouden om naar Thailand te gaan, zouden een betere risicoanalyse moeten maken.
  Uitgaande van 19 doden bij deze aanslag, zou, zelfs indien er elke maand zo’n aanslag plaats zou vinden, de kans om bij een verkeersongeluk in Thailand om te komen, altijd nog 114 keer groter zijn dan om het leven te laten bij zo’n aanslag.

  • Jack G. zegt op

   Een goede reactie van Frans. maar werkt dat ook zo in de gedachten van velen? Ik merk vandaag aan mijn omgeving dat ze Thailand zeer gevaarlijk vinden na deze aanslag en al dat gedoe van vorig jaar met die verschillende kleuren shirts en de staatsgreep. Ik heb vandaag vele negatieve reisadviezen gekregen voor Thailand. Ook heb ik goede discussies gehad met mensen die gewoon vroegen wat ik er van vond.

   • Anton zegt op

    Maar de Ambassade heeft geen negatief reisadvies afgegeven, en die zullen daar wel weten wat ze doen en nemen geen onnodige risico’s…. Wij vliegen in November ook naar Thailand voor een rondreis…wellicht halen ze ons uit de lucht -…. alles is relatief…. of je nu naar Parijs gaat, Tunesien, Israel, Jordanie, Turkey, Amsterdam….overal gebeurt wat….en ondanks dat gaat iedereen gewoon op reis en de inwoners van al die landen slaan ook niet allemaal op de vlucht……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website