‘Toeristen zijn veilig in Thailand’, dat is in het kort de verklaring die de Thaise overheid heeft opgesteld om buitenlandse toeristen gerust te stellen.

De regering heeft een verklaring opgesteld, die vertaald zal worden en via de Thaise ambassades in het buitenland zal worden verspreid. daarin laat de regering weten dat de situatie onder controle is. Er komen meer politieagenten zowel in uniform als in burger die voor bewaking en veiligheid zullen zorgen (zie foto). De verklaring komt nadat 23 landen hun reisadviezen voor Thailand hadden aangescherpt.

De regering maakt zich zorgen om het toerisme die goed is voor 16 procent van Thailand’s bruto binnenlands product en als enige sector in de economie wel groeide. 

NCPO-woordvoerder Winthai laat weten dat de politie een bescheiden voortgang boekt in het onderzoek naar de daders van de twee aanslagen in Bangkok. De nabestaanden van 14 omgekomen buitenlanders en twee Thais hebben van de overheid een financiële tegemoetkoming ontvangen. In totaal zijn 100 verzoeken om financiële hulp gedaan. In het ziekenhuis liggen nog 52 slachtoffers.

Politiecommissaris Somyot zegt dat de politie de politie groep van verdachten kent. Hij wil niet zeggen of het buitenlanders of Thais zijn. De trage voortgang van het onderzoek is volgens hem de oorzaak van verouderde apparatuur. Hulp van andere landen bij het onderzoek wil hij niet.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/Ertcqg


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Bomaanslag Bangkok: Thaise overheid komt met verklaring om toeristen gerust te stellen”

 1. Luca zegt op

  Ik vraag me af waarom er geen hulp van andere landen gezocht word? Ze wijten zelf dat het onderzoek zo lang duurt aan de verouderde apparatuur.. Dan laat een ander land helpen met nieuwe apparatuur.

 2. Frans Nico zegt op

  Geen enkele persoon of groep heeft de bomaanslag opgeëist. Daders zijn niet bekend. Ook niet in welke hoek gezocht moet worden. De politie zegt wel dat ze “een groep” verdachten kent, maar niets wijst daarop. Het kan elk moment weer gebeuren. Extra agenten en/of militairen houden (potentiële) daders niet tegen. Dan maar verouderde apparatuur de schuld geven van het onvermogen. Hoezo alles onder controle? Dan maar de toeristen in slaap sussen met niet waar te maken beloftes?

 3. John Chiang rai zegt op

  Het valt helaas weer onder gissen,maar een terroritische persoon, of beweging,die door deze bomaanslag opzich attent wilde maken,zou op zijn minst de kans grijpen om de reden van deze aanslag te noemen,om zodoende zijn boodschap onder de bevolking te brengen. De enigste reden om dit niet te doen,is een politike achtergrond,waarbij een bekende partij een rol speelt.die als enigste doel had,angst te zaaien onder de toeristen,om zodoende de huidige regering in het hart te treffen. In principe is dit angst zaaien gelukt,zodat een verder visitekaartje,met naam en reden,een toekomstig politisch doel alleen maar nadeel brengen kan.

 4. Robert zegt op

  Als we moeten afgaan op dit vage – en onbenullig – bericht, kan de conclusie niet anders zijn dat de politie geen benul heeft over de daders en bezig is zich in te dekken.

 5. Mark zegt op

  De waarom vraag (Why? -tham mai) wordt bij gebrek aan andere indicaties/sporen steeds pertinenter. Zo blijkt ook op de reacties op Thailandblog.

  Dan wordt het interessant ook even te bedenken wie het allergrootste belang zou kunnen hebben bij dit soort incidenten. Wie wordt hierdoor absoluut onmisbaar? Wie komt hiermee steviger en langer in het zadel?

  Zo af en toe een gewelddadig incidentje en hij en de zijnen worden steeds nuttiger, noodzakelijker, onmisbaar, toch?

  Een onvoorstelbaar perverse gedachte, maar een leger dat in de loop van de recente geschiedenis keer op keer als functie heeft het eigen land te bezetten, in plaats van het land te verdedigen, is ook een heel perverse interpretatie van hetgeen “defensie” hoort te zijn. Waarom zou dat ene stapje verder voor hem en de zijnen dan ook niet denkbaar en doenbaar zijn? Temeer als je kan handelen onder de bescherming van het/de allerhoogste?

  Je als farrang in de gedachtewereld van de mensen in die allerhoogste kringen wurmen is schier onmogelijk. Rest enkel de hoop dat de hypothese volkomen loos is …

  • Frans Nico zegt op

   Beste Mark, ik ben daar nog niet aan toe, maar ik kan het zeker ook niet uitsluiten. Meer voor de hand zou liggen dat de junta een zondebok zal zoeken om tegenstanders “uit de weg te ruimen” en meer repressie uit te oefenen onder het mom van “bescherming van de bevolking”. Maar om te begrijpen wat in de “bovenkamer” van Prayuth omgaat moet je inderdaad een Thai zijn en geen farang.

 6. Rick zegt op

  Na de bomaanslagen, de al langer durende crisis in Rusland, en de veldslag van deze week op de beurzen in Azië zullen de zorgen bij het regime er niet minder op geworden zijn denk ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website