Nu het onderzoek naar de bomaanslag van maandagavond bij de Erawan tempel muurvast zit, lijkt de politie zich te concentreren op de tweede aanslag een dag later bij de Sathon pier. Er vielen bij deze aanslag geen gewonden. Zowel de dader als de aanslag zelf staan op videobeelden.

Een dag eerder, op maandag, is bij de pier een man gesignaleerd die zich verdacht gedroeg. Vlak voor de aanslag bij de pier is er een andere man gesignaleerd, die enkele minuten voor de aanslag foto’s maakte. De aanslag zelf is gepleegd door een man in een blauw t-shirt, jeans en een schoudertas. Hij zou tussen de 30-40 jaar oud zijn en ongeveer 170 cm lang.

Volgens een bron bij de politie was de bom bij de Sathon pier bedoeld als een back-up voor het geval de eerste aanslag op maandag werd verijdeld, of om angst te creëren door te laten zien dat de daders in staat waren tot een snel vervolg. Het gebruikte explosief bevatte ook kogellagers, maar de politie weet nog niet of de explosieve stof die werd gebruikt TNT of C4 was.

Hoewel de politie eerder liet weten dat de bom vanaf een brug was gegooid werd later duidelijk dat de bom in het water bij de pier verstopt was.

Onderzoek aanslag bij Erawan tempel

Het onderzoek naar de aanslag bij de Erawan Shrine lijkt vast te zitten. De Thaise politie heeft hulp van buiten ingeroepen en de compositietekening van de Erawan verdachte naar Interpol gestuurd.

De beloning voor informatie die kan leiden tot aanhouding van de verdachte is gestegen tot 10 miljoen baht. Panthongtae Shinawatra, de enige zoon van Thaksin, heeft 7 miljoen baht gedoneerd. Vijf miljoen is bestemd voor het onderzoek. Ook andere particulieren hebben geld geschonken waardoor de beloning nu 10 miljoen baht bedraagt.

Angst voor terugloop toerisme

De Thaise autoriteiten maken zich zorgen om de gevolgen van de aanslagen voor het toerisme. Er worden public relations campagnes ingezet om te voorkomen dat toeristen Thailand links laten liggen of hun reis gaan annuleren. Politiecommissaris Somyot ging zelfs zaterdagavond naar het Nana uitgaansgebied om toeristen te laten weten dat het veilig is in Bangkok (zie foto boven).

Speculaties en analyses over de situatie in Thailand

Inmiddels heeft de westerse media zich ook volop het onderwerp Thailand gestort. Wij willen de bezoekers van Thailandblog dan ook op een aantal lezenswaardige artikelen wijzen.

NRC Handelsblad: Stuntelende juntaleider drijft Thaise burgers tot wanhoop –  Zekerheid omtrent de daders van de aanslag van maandag blijft uit. Intussen groeit de onvrede van de Thai met het militaire regime van generaal Prayuth. Maar de junta maakt geen aanstalten te vertrekken: www.nrc.nl/handelsblad/stuntelende-juntaleider-drijft-thaise-burgers-tot-1527738

De Redactie.be: Ook zonder de bomaanslagen van de voorbije dagen waren er grote spanningen in Thailand. Die gaan verder dan de moslimrebellen in het zuiden, want de voorbije jaren waren staatsgrepen en volksprotesten schering en inslag. De legertop en de elite willen vooral hun positie veilig stellen: deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/analyse/1.2418341


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bomaanslag Bangkok: Jacht op verdachte tweede aanslag bij Sathon pier”

 1. janbeute zegt op

  Na dit zo al gelezen te hebben .
  Denk ik dat het Belgiesche redactie verhaal de waarheid wel heel dicht benadert .
  Zo als ik al vaker schreef , we zijn er nog lang niet .
  De echte strijd moet nog gestreden worden .
  Het Thaise volk mag dan nu op dit moment wel monddood gemaakt zijn , maar de gedachten en de woede in hun hart zijn nog lang niet dood .
  Wachten is op een uitbarsting , duurt lang maar komt zeker .

  Jan Beute

 2. Rob Korper zegt op

  Een zeer goed artikel vauit Belgie. Nu snap ik veel meer waarom de elite in Bangkok zo bang is voor
  Thaksin. Zijn familie is dus ook van koninklijke afkomst, voor geinteresseerden lees in Wikipedia over “Kingdom of Chiang Mai “. Wat een middeleeuwse intriges allemaal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website