Belg vermoord door Thaise vriendin in Pattaya

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
22 juni 2013

Een 78-jarige Belg is doodgestoken door zijn 37-jarige vriendin in Pattaya na een ruzie over vreemdgaan.

Een bewaker belde de politie met de mededeling dat bij de Niron Grand Condo in Soi Arunothai (Central Pattaya) iemand werd vastgehouden door de buren van het slachtoffer.

Bij aankomst arresteerde de politie een 37 jarige Thaise vrouw en nam een ​​bebloed mes in beslag. In gebouw D trof de politie de Belgische man, Eduoard Gabrielle H., liggend op het bed in zijn appartement. Hij had een steekwond aan de rechterkant van zijn borst en lag in een plas bloed.

De verdachte bekende onmiddellijk haar vriend te hebben aangevallen na een ruzie over het feit dat zij met een andere man naar bed zou zijn geweest. Zij vertelde dat ze reeds 4 maanden een relatie had met de man, die ook een Belgische echtgenote zou hebben. Tijdens de ruzie liep zij naar het toilet pakte daar een mes en stak de heer H. in zijn borst die op de rand van het bed zat.

Buren hoorden de ruzie en namen polshoogte. Ze hielden de dader vast en waarschuwde de bewaking die vervolgens de politie belde. De buurvrouw beweerde dat het paar slechts een maand samen was en geen 4 maanden zoals de vrouw beweerde.

De vrouw is gearresteerd en wordt beschuldigd van moord.

14 reacties op “Belg vermoord door Thaise vriendin in Pattaya”

 1. Jan H zegt op

  mmm vreemd ,tijdens de ruzie liep zij naar het toilet pakte daar een mes (wat doet een mes op het toilet?)

 2. ruud NK zegt op

  Slecht karma voor de Belgen in Thailand deze week. Een verdronken en een vermoord in enkele dagen.

  Flinke ruzie met een zeer temperament volle thaise. Misschien was ze niet vreemgegaan en was dat de oorzaak van haar woede.

  Verder ken ik thase vrouwen, die de zorg over oudere mannen nemen tegen een afgesproken bedrag. Vaak is daar geen sprake van een (sex) relatie en is de dame vrij in wat ze doet of laat. Dan heb je als man ook niet het recht om verwijten te maken.

  • BA zegt op

   Ken er ook wel wat die dat doen ja. Meestal ex bargirl, leven tegen een maandelijkse vergoeding en spelen meer zustertje als vriendin bij wijze van spreken.

   Verder denk ik dat het nogal naïef is om op die leeftijd van je partner te verwachten dat ze exclusief seks heeft met jou, op 37 jarige leeftijd heeft ze nou eenmaal andere behoeften en die kan je op je 78e meestal moeilijk vervullen. Dus tenzij je ze in een kooi opsluit of de voordeur dichtspijkert gaat dat niet gebeuren. Kan je beter gewoon doen wat de Thai doen, niet naar vragen en wat niet weet wat niet deert.

 3. cor van kampen zegt op

  Je zal maar 78 jaar zijn en naar Thailand gekomen zijn, niet voor de mooie stranden en de natuur, maar om van je laatste jaren te genieten zoals jij dat wil. Je komt een Thaise vrouw tegen van 37 jaar en dat was natuurlijk meteen voor die korte periode pure liefde.
  Die steekt je gewoon dood na een discussie om niks. Niet eens een sekspil als oorzaak.
  Een mensenleven betekent niet veel in Thailand.
  Cor van Kampen.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Cor van Kampen Je schrijft: Een mensenleven betekent niet veel in Thailand. Wanneer in Nederland iemand om niks wordt doodgestoken, schrijf je dan: Een mensenleven betekent niet veel in Nederland?

   • rudy Van Goethem zegt op

    Hallo…

    @ Dick Van Der Lucht…

    Je bent nog steeds bij de pinken en de scherpe en eerlijke pen is er nog altijd, Dick…, niemand verdient het om doodgestoken te worden, waar ook ter wereld… december eind dit jaar, en januari volgend jaar ben ik in Bkk… die beloofde pils houd ik je tegoed… ik verheug me erop, en zeker op de gesprekken!!!

    Mvg…

    Rudy…

    Ps… bedankt voor het contact met Gerrie!!!

   • louise zegt op

    Hallo,

    Het is natuurl;ijk stuisvogelpolitiek om niet te onderkennen cq het er mee eens zijn dat een aziaat heel anders over het leven denkt dan de westerling.
    En dit op vele gronden.
    En natuurlijk zal de verhouding tussen een 78-jarige man met een 37-jarige vrouw niet een relatie berusten dat de man van de linnenkast springt.
    Maar meer een verzorgende relatie, waarmee de dame ook een leuk inkomen krjgt.
    Zou het niet zo kunnen zijn dat zij meer wilde hebben dan deze man zich kon veroorloven en zij dit niet geloofde?????
    Want laten we eerlijk zijn.
    Farang is het sinoniem van een atm, cq een rijk persoon die niet warm of koud wordt van een miljoen (baht) meer of minder.
    En dat deze dame daarin werd teleurgesteld???
    Louise

  • Sir Charles zegt op

   Als een mensenleven niet veel betekent in Thailand dan kun je maar beter uitkijken of beter dan maar zo gauw als mogelijk vertrekken om er vervolgens nooit meer terug te willen keren, toch?

   Blijkens je reactie durf je nu vast ook geen discussie om niks met je Thaise vriendin/vrouw meer te voeren want even zo goed steekt ze je dood…

 4. King Frans zegt op

  Dick, maak je niet druk, Cor ziet het volgens mij niet meer zitten in Thailand. Wordt tijd dat hij weer eens naar Nederland vertrekt. En mee maakt wat er hier allemaal gebeurt. Zoals laatst moord op moeder en 2 dochters, door een randdebiel.

 5. mike1966 zegt op

  triest, maar 78 en 37 zegt niks,
  al die farrangs met een Thaise vrouw in Pattaya
  kunnen hetzelde risico lopen, alleen weten ze het niet
  of denken, dat gebeurd mij niet….
  de mijne zou dat nooit doen,
  slaap lekker,

  Rust zacht Eduard,

  ook jij dacht waarschijnlijk
  dat je 100 werd in Pattaya…..

 6. Cor van Kampen zegt op

  Sir Charles en King Frans,
  Jullie kunnen mij niet en weten mijn achtergronden niet. Ik leef al geruime tijd in Thailand. Ben een sociaal mens. Ben in de gemeenschap waar ik woon een graag gezien mens. Heb alles gedaan om mensen te helpen. Heb gratis op scholen voor arme kinderen lesgegeven. Moet ik van jullie terug naar Nederland omdat ik mijn mening geef over de Thaise samenleving. Weten jullie meer van samenleving als ik?
  Lees het laatste artikel wat net geplaatst is.
  Van jullie soort reacties zakt mijn broek af.
  Cor van Kampen.

  • Sir Charles zegt op

   Beste Cor je moet van mij helemaal niet terug naar Nederland begrijp niet wat dat er mee te maken heeft en dat iemand meer weet van de Thaise samenleving dan ik ach dat vind ik prima want dat is toch niet meer dan een abstract gegeven, zelf zal ik nooit de houding willen aannemen meer te weten dan ieder ander over de Thaise samenleving.

   Niettemin blijft mijn mening dat een mensenleven in Thailand niets waard is een onzinnige opmerking ook al wordt die geuit door een sociaal mens, die een graag geziene gast is etc.

 7. cor van kampen zegt op

  Moderator: u bent aan het chatten.

 8. Adje zegt op

  Daar gaan we weer. Speculeren over wat er gebeurd is. Wat het motief ook is. Moord is nooit goed te praten, waar ook ter wereld. Een jonge Thaise vrouw komt nu voor lange tijd in de gevangenis. En dat voor een man van 79 jaar. Wat heeft haar bezield om deze man te vermoorden? Het antwoord weet alleen zijzelf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website