Het luchtverkeer loopt geen gevaar, zelfs wanneer de radicale protestgroep NSPRT besluit haar dreigement om Aerothai te belegeren, doorzet. Het bedrijf heeft een backup systeem in werking gesteld dat vanaf drie plaatsen bediend kan worden.

De NSPRT lijkt geschrokken te zijn van de reacties (op hun actie staat een gevangenisstraf van 12 jaar), want ze gaat met actieleider Suthep Thaugsuban ‘overleggen’, wanneer haar eis niet wordt ingewilligd, namelijk het aftreden van premier Yingluck vandaag.

Het lijkt erop alsof ze met deze achterdeur gezichtsverlies probeert te voorkomen, want de protestbeweging van Suthep heeft al laten weten Aerothai ongemoeid te laten. Ook de Stock of Exchange of Thailand, het andere doelwit van de NSPRT, legt ze geen strobreed in de weg.

President Prachak Sajjasophon van Aerothai heeft een beroep op de demonstranten gedaan om hun plannen te laten varen. ‘Met ons backup systeem wordt de air traffic control niet getroffen, zelfs wanneer het Thung Mahamek centrum wordt gesloten. Ik wil de demonstranten niet uitdagen,maar ik vraag ze het centrum niet te belegeren omdat dit gevolgen heeft voor ’s lands image en internationaal vertrouwen in onze luchtverkeersleiding.’

Prachak zegt dat veel luchtvaartmaatschappijen al geïnformeerd hebben naar de situatie. Hij heeft hen verzekerd dat het luchtverkeer niet in gevaar komt.

Minister Surapong Tovichakchaikul (Buitenlandse Zaken), voorzitter van het Capo, waarschuwt dat het bestormen van Aerothai een ernstige overtreding van de wet is. Zijn collega van Transport zegt dat de regering niet zal proberen het protest te stoppen. Maar hij smeekte de groep haar plan op te geven.

PDRC-woordvoerder Akanat Promphan herhaalde nog eens dat de protestbeweging Aerothai, de beurs, luchthavens, de spoorweg en de metro ongemoeid laat. ‘De PDRC doet er alles aan om de gevolgen van de rally voor de inwoners van Bangkok zo klein mogelijk te maken.’

(Bron: Bangkok Post, 15 januari 2014)

Gebruikte afkortingen
PDRC: People’s Democratic Reform Committee (staat onder leiding van ex-parlementslid Suthep Thaugsuban)
NSPRT: Network of Students and People for Reform of Thailand
Capo: Centre for the Administration of Peace and Order (het orgaan dat verantwoordelijk is voor het veiligheidsbeleid)

2 reacties op “Belegering Aerothai onzeker; luchtverkeer loopt geen gevaar”

  1. Anneke zegt op

    Laten we hopen dat ze de vitale delen van economie met rust laten. daar is echt niemand mee gebaat.

  2. Gerard zegt op

    Moderator: uw opmerking is te generaliserend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website