Het leger, de politie en gemeente-ambtenaren hebben een inval gedaan in een pand in Zuid-Pattaya, waar bejaarde expats samenkomen om te bridgen. Meer dan 50 agenten bestormden het terrein en troffen daar 8 tafeltjes met 32 buitenlanders aan, waaronder 26 mannen en 6 vrouwen die het populaire kaartspel “Bridge” aan het spelen waren.

De ambtenaren kregen een tip van een informant dat de buitenlanders drie keer per week bij elkaar kwamen voor het spelen van bridge. Dat gebeurde in een gehuurde kamer boven de Alto’s Restaurant & Bar in Soi 2 van de Thappraya Road in Zuid Pattaya. De Jomtien & Pattaya Bridge Club bestaat al sinds 1994 en heeft nog nooit problemen ondervonden.

De politie tof dan ook geen geld aan. Maar de ambtenaren vonden toch een artikel in het wetboek en op basis daarvan werd de organisator de 74-jarige aangehouden voor verdere ondervraging. Het strafbare feit heeft betrekking op artikel 8 van de speelkaarten Act uit 1935, waarin staat dat het een individu niet is toegestaan ​​om meer dan 120 speelkaarten te bezitten. En toen er bleek dat er meer dan 120 speelkaarten aanwezig waren, konden de ambtenaren de aanwezigen arresteren. Er werden computers, speelkaarten en een boek met de resultaten van de Bridgeclub in beslag genomen als bewijs.

Een aanwezige expat heeft hierna zijn verhaal verteld aan Pattaya One:

Alle aanwezigen zijn gearresteerd en om 3.00 uur ’s nachts vrijgelaten na bijna 12 uur (1) vastgezeten te hebben. Iedereen moest een borgsom van 5.000 baht. Alle gearresteerden moeten aanstaande donderdag voor de rechter verschijnen, waaronder ook een 84-jarige Nederlandse vrouw.

Hen zal ten laste worden gelegd dat zij zich bezig hebben gehouden met illegaal gokken ondanks het feit dat er geen aanwijzingen waren dat er gegokt werd. De speelkaarten hadden geen officiële zegel ter goedkeuring en dat is een strafbaar feit volgens de Thaise wet.

55 reacties op “Bejaarde buitenlandse Bridge spelers gearresteerd in Pattaya”

 1. Khun Peter zegt op

  Is woensdag nu de bejaarden pestdag geworden in Pattaya? Eerst worden de strandstoelen op het strand al weggehaald, ga je maar een potje Bridgen, wordt je ook in de kraag gevat.

  Maar mijn diepe respect voor de politie in Pattaya, dit kwaad moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Gelukkig waren ze met 50 man sterk want anders zou het zeker uit de hand lopen.

  Opsluiten dat rapalje en de sleutel daarna weggooien. Pattaya zal er direct een stuk veiliger door worden. Wat denken ze wel.

  Zo en nu weer expats bekeuren die over een ‘onzichtbare’ doorgetrokken streep rijden.

  Het is zo fijn om politieagent in Pattaya te zijn.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Pattaya zal nu wel een stuk veiliger zijn nu die beruchte Bridge Club is opgerold….

 2. Dennis zegt op

  Man, man, man…. een stel bejaarden in de cel gooien (en voor de rechter brengen) vanwege een kaartspel.

  Ik zat me eerst af te vragen hoe een Thaise agent dat überhaupt kon doen (iets met respect voor ouderen etc), maar ik bedacht me dat de eigen eer en die van de chef belangrijker zijn. Stel je even voor; De Royal Thai Police Pattaya Department valt een pand binnen van waaruit een internationaal goksyndicaat werkt. Dan kun je natuurlijk niet met lege handen naar buiten komen! Er moest dus iets bedacht worden hoe deze sluwe grijze duiven toch achter slot en grendel konden worden gebracht. Gelukkig werd zo de eer van de agenten, het korps en niet in de laatste plaats de commandant gered! Tja, wel een paar hoogbejaarden 12 uur in de cel gezet, maar ach, Farangs hé.. niet zo erg.

 3. John zegt op

  Nu maar hopen dat men de schoppenkoning van het kaartspel niet als majesteitsschennis bekijkt want dan gaat de bejaardenclub nog levenslang de bak in. TIT oftewel This is Thailand!

  • Guus zegt op

   Ja wat moet je daar van nou zeggen? Speelden ze misschien met het mes op tafel ? Of op het scherps van de snede. Ja de politie moet op alle manieren proberen om aan hun geld te komen om hun 2de huis en mia noi te betalen. En dat lukt niet met hun salaris. Dus maar oudere pakken. Makkelijke prooi.

 4. koos zegt op

  Zeer terechte actie van de politie.
  Voor buitenlanders is het niet toegestaan om regels te overtreden
  Het recht van regels overtreden is alleen voor thaien gereserveert en die maken er goed gebruik van.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Een nieuwe update –
  UPDATE – 4 February – 12.00pm

  Pattaya One was contacted once again by a member of the Bridge Club who informed us that all players have been released on bail pending further investigations. Police decided not to refer the case to Court at this point pending further discussions with the Chief of Banglamung District, who instigated the raid, and the President of the Contract Bridge League of Thailand who traveled to Pattaya to provide further information on “Bridge” and how it is played for points and not money.

  http://pattayaone.net/pattaya-news/221251/british-led-card-room-raided-officials-south-pattaya/#prettyPhoto

  Ik denk dat er ergens iemand zijn Baht aan het vallen is….
  Vermoedelijk heeft iemand door dat het niet Ma Dalton en haar bende is die ze daar betrapt hebben..
  Volgens mij gaat de verantwoordelijke van de actie een pijnlijk confrontatie moeten aangaan met zijn overste, en dan vooral over de aandacht die aan het optreden wordt besteed in de media…

  • Khun Peter zegt op

   Vond het al bijzonder dat de politie tot 120 kon tellen, of zouden ze daar iemand voor ingehuurd hebben?

   • Nico Arreman zegt op

    Zoals bij iedere winkel, heeft de politie ook Japanse calculators. Makkelijk om de bonus te berekenen voor mia nog natuurlijk.

 6. Fransamsterdam zegt op

  Uit dit voorbeeld blijkt maar weer eens de complete incompetentie van de politie in Pattaya.
  Maar liefst 22 jaar lang kon deze organisatie ongestoord zijn gang gaan, alvorens de leden de Zwarte Piet kregen toegespeeld.
  Volgens goed geïnformeerde bronnen is het opsporingsonderzoek drie jaar geleden in een stroomversnelling geraakt toen de informant – een postbode – melding maakte van een vanuit Europa verzonden ansichtkaart met de verdachte tekst ‘Oost West, thuis best’.
  Men heeft toen flink opgeschaald en de grote doorbraak kwam zes maanden geleden, toen de postbode de ansichtkaart heeft bezorgd.
  Het voorval heeft inmiddels onder de leidinggevenden van het politiekorps ook voor opschudding en tweespalt gezorgd. Vermoedelijk moet een vrijwillger worden aangewezen om voor Joker te staan.
  Peter R. de Vries is niet voor commentaar bereikbaar.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Misschien iets voor “Red mijn vakantie” van Alberto Stegeman ? 😉

  • l.lagemaat zegt op

   Zwarte Piet mag in Nederland ook al niet meer, alleen het spelletje “pesten”blijft over!

  • willem zegt op

   Hebzucht samen met incompetentie; triest eigenlijk.

 7. harry zegt op

  En zo gaat Thailand steeds verder met zich uit de markt te prijzen…..Blij dat ik uiteindelijk besloten heb om toch maar niet daar te verkassen.

 8. ruud zegt op

  5.000 baht borg, maar het gaat niet meer naar de rechtbank.
  Maar hoe zit het dan met de 160.000 Baht (32 x 5.000) die aan borg is betaald.
  Borg betaal je meestal als je naar de rechtbank moet, als garantie, dat je ook zult gaan.

  Ik bedenk me dat ik nog een paar setjes kaarten uit Nederland in de kast heb liggen.
  Ik heb een hekel aan die plastic kaarten.
  Ik hoop maar dat ze niet binnen komen vallen.

  Ik vraag me ook af, of ik in overtreding ben als ik Spider speel op de computer.
  Dat is een aantal pakken kaarten tegelijk.
  Spider speelt nog vals ook trouwens.
  De verdeling van de kaarten is vaak ongeloofwaardig.
  Bovendien is Spider in windows 7 veel moeilijker te winnen dan onder XP.
  Dat kan natuurlijk nooit als het spel eerlijk is.

 9. David H. zegt op

  Is de BIB er zich wel van bewust dat standaard in Windows het” solitaire packet” standaard zit….., als je al die kaarten optelt ben je er over ……., mooie bijverdienste a 5000 per laptop gerekend .
  Vlug wissen mensen vooraleer ze het realiseren ….

  hier de link naar Engelstalig forum topic er over met de laatste updates inzake

  http://forum.thepattayaclub.com/index.php?/topic/144888-british-led-card-room-raided-by-officials-in-south-pattaya/

 10. Han zegt op

  Inmiddels is duidelijk dat er een vergissing is hemaakt en de zaak is geseponeerd. Hopelijk krijgen ze hun 5000 baht terug en excuses.

  • Jasper zegt op

   Mijn Cambodiaanse vrouw zegt altijd: wat de olifant eenmaal in zijn mond heeft, geeft hij nooit terug. Naar die 160.000 baht ! kunnen ze fluiten. De thaise politie heeft zich immers met 50 man sterk een hele middag in moeten spannen om bejaarden in bedwang te houden!

 11. Martien zegt op

  Dit stond er in de Telegraaf vanmorgen:
  Iemand van 84 jaar wordt 12 uur vast gezet, de Thaise politie was (en dat is geen uitzondering) weer eens niet op de hoogte dat bridge niet met geld gespeeld wordt maar met punten!
  Zou toch raadzaam zijn ook die politie eens een cursus te laten volgen. Als ze al hersens hebben.
  Begin steeds meer te twijfelen.

  PATTAYA –
  Een Nederlandse vrouw van 84 is in het Thaise Pattaya opgepakt en vervolgens weer vrijgelaten omdat zij volgens de politie de Thaise gokwet zou hebben overtreden. De vrouw maakte deel uit van een bridgeclub en zou zich schuldig hebben gemaakt aan illegaal gokken. De Thaise politie was echter niet op de hoogte van het feit dat bridge helemaal niet met geld gespeeld wordt, maar met punten.

 12. Hans Struijlaart zegt op

  ben benieuwd of ze hun borg terugkrijgen.
  Thaise politie kennende denk ik van niet.
  De borg zal wel verdeeld worden onder de 50 agenten.
  Als het mij zou overkomen zou ik een collectieve rechtszaak aanspannen om mijn geld terug te krijgen.
  Een goede advocaat zal heus wel in staat zijn om het belachelijke van deze actie aan de rechter uit te leggen (hoop ik)

 13. Tino Kuis zegt op

  Ik las ook dat een bejaarde dame die de borgtocht van 5.000 baht niet kon betalen, niet naar huis mocht terugkeren maar werd opgesloten. Iemand nog die staat te juichen bij deze regering? Zeg het maar!

 14. Hans Struijlaart zegt op

  Kaartspelen is helemaal niet verboden in Thailand, gokken wel.
  Als buitenlander zou ik me hier heel erg over opwinden.
  5000 bath 12 uur in de cel.
  En dat vind jou heel gewoon?
  Ben je al zo “ingeburgerd” in Thailand dat je dit de normaalste zaak van de wereld vindt?
  Zou je dat ook pikken als je in Nederland zou wonen?

 15. kjay zegt op

  Corretje,Vreemd dat u Thai vergelijkt met Farang. Vreemd dat u Thai gokkers vergelijkt met Farang plezier. En dan die verschrikkelijke domme opmerking altijd van TIT. Ik zie m vandaag weer 2x voorbij komen. Zou graag eens de betekenis van TIT willen zien……Ik geloof niet in die opmerking moge duidelijk zijn! Maar ja, sommigen verliezen hun roze bril nooit! Overal wordt zwaar gegokt in Azie, misschien moet Thailand eens met zn tijd meegaan ipv zich zo dom op te stellen! Hier op de Filipijnen vliegt het het geld met bakken over het biljartlaken en die maken er ook geen probleem van…..Niemand!

  Harry, Helemaal eens met u. Na 21 jaar Thailand te hebben bezoekt voor jaarlijkse lange overwintering moest ik voor mn visa maar weer eens het land uit…..Ik ben ze er nu nog dankbaar voor en dat al 4 jaar!
  Ik volg het blog nog steeds omdat ik er graag nog eens als het zich voordoet op vakantie wil gaan met mn familie, maar hoe die mensen zich opstellen de laatste jaren is het beter om toch maar weer naar Vietnam te gaan De meeste bloggers zouden hun horizon eens moeten verbreden en niet denken dat ze in het paradijs wonen!

 16. Jaap zegt op

  Vreemd dat er een President of the Contract Bridge League of Thailand is als kaarten ten strengste verboden is. Lijkt me dus wat ongeloofwaardig.

 17. HansNL zegt op

  En wederom zou het best eens mogelijk zijn dat naar aanleiding van berichten over dit gedoe in het buitenland men beslist om toch maar Thailand links te laten liggen.
  Dat is nu precies wat Thailand niet nodig heeft.
  En dan met een vijftigtal agenten en andere ambtenaren een inval te doen slaat werkelijk alles.
  En dit terwijl de politie in Pattaya e.o. net een opwekking tot noestere arbeid had gekregen om de achterstand van 600 zaken weg te werken.
  Mag ik het zeggen?
  Schandalig.

 18. joop kof zegt op

  beste meneer Corretje,
  Kaartspel is niet verboden (kaarten moeten een officieel certificaat hebben) gokken is verboden.

 19. RonnyLatPhrao zegt op

  Corretje,

  Kaartspelen is op zich niet verboden denk ik, en ook volgens het artikel niet.
  Het is wel verboden om geld te kaarten, of in het bezit te zijn van meer dan 120 kaarten (wie wist dit ?)
  Vooral voor dat eerste worden de Thai beboet. Niet zozeer om het kaarten, maar beide gaan natuurlijk altijd samen. Een Thai zou anders niet kaarten.

  Die club bestaat al meer dan 20 jaar, en dan gepakt worden op een wet uit 1935.
  Triest en terecht dat men zich daar over gaat opwinden.

 20. Jack G. zegt op

  Mag 4 op een rij nog wel in Thailand? Ik ben benieuwd of deze inval nog de Nederlandse pers gaat halen.

 21. joop kof zegt op

  beste medelanders,
  uit redelijk onbetrouwbare bron heb ik vernomen dat de volgende grote politie actie gericht zal zijn tegen de vele illigale dam en schaak verenigingen omdat die met stukken spelen die bij de RTP leden absoluut onbekent zijn dus gericht zijn op het ondermijnen van de Thaise samenleving,,,,,,zeg vandaag nog uw lidmaatschap op om zo vervolging te voorkomen.

 22. koos zegt op

  Corretje je maakt nu een denk fout tussen bridge en gokken.
  Voor thaien worden kaarten alleen voor gokken gebruikt.
  Die zijn trouwens gedoogd op zijn nederlands als je politie genoeg betaalt.

 23. Thailand John zegt op

  Beste Leden van de kaartclub.

  Hoe is het mogelijk dat een leger van politie officieren en agenten en leger dit kunnen.
  Zelfs ik weet als buitenlander dat de Thaise wet geen kaartspelen verbied zo lang er niet om geld gespeeld wordt.
  Dit is dus absoluut niet verboden is.
  Ook mag iedereen net zo veel kaartspelen hebben of in huis hebben als je maar wilt.
  Ook dit verbied de wet niet.
  Dus deze bejaarde en hoogbejaarde mensen zijn dus onterecht gearresteerd en tevens onterecht bekeurd voor het overtreden van de Thaise wet.
  Ze moesten na vele, vele uren zitten.
  Allemaal 5000 Baht boete betalen.
  Te gek voor woorden.
  Onbegrijpelijk dat deze offiecieren en agenten dit niet wisten.
  Gewoon belachelijk.
  En dat men voor dit niet verboden feit een leger van officieren en agenten inzet.
  Had men beter aan nuttige zaken kunnen spenderen.
  Ik hoop dat iedereen dan ook zijn betaalde boete heeft terug gekregen, zo niet terug eisen.
  U heeft immens niets onwettig gedaan.
  En een excuus van de Thaise Politie in Pattaya ou hier zeker op zijn plaats zijn.
  Ba Ba en dan zich maar afvragen waarom het toerisme zo terug loop met al deze negatieve zaken.
  Laten we hopen dat het beter wordt.
  En ik hoop dat alle deelnemers/leden van het clubje weer een beetje bekomen zijn van de schrik. Met vriendelijke groeten van Thailand John.

 24. frans zegt op

  Vroeger werd er bij ons al gezongen: een beetje vent wordt geen agent. Dit lied zullen ze in thailand niet kennen. Ik zal de verantwoordelijke feliciteren met deze strakke actie, en hem voordragen voor de meest ludieke en klantvriendelijke propaganda stunt ooit. Ik denk dat deze persoon een goede thaise massage nodig heeft om weer een beetje mens te worden.

 25. D.Brouwer zegt op

  Triest ,
  Het lijkt me dat er urgenter problemen zijn.

 26. Christina zegt op

  Ze hebben wel een verhaal te vertellen als ze weer thuis zijn. Trouwens een vraagje mag ik wel zonder geld de slots spelen en kaarten op mijn IPad?

  • kjay zegt op

   Uw reageert luchtig Christina. Maar uw eerste zin slaat de spijker op de kop hoe het niet zijn moet! Mensen horen dat verhaal aan en wat denken ze….??? Uhhhh, toch maar een ander land, want dit wil ik niet meemaken. Gevolg door deze domme aktie van de politie; Minder inkomsten voor hotels, bars, restaurants etc. Dan voor mij het belangrijkste want hotelketens etc. kunnen wel een stootje hebben. Minder inkomsten voor de hardwerkende food straat verkopers en de andere minder bedeelden die ieder bahtje moeten omdraaien. Dit zijn de mensen die het hardst werken en maar kleine marges hebben. Wat doet de regering? F*****n hun eigen mensen, ben je lekker mee!

 27. Harold zegt op

  Ik zet even een roze bril op.

  Was dit wel een overval/inval door de politie?

  Ik zag dat ze Keurig met bathbusjes werden gereden naar het politiebureau.
  Dus ik denk dat de politie een special excursie organiseerde voor deze spelers om hun moderne ruimtes te kunnen laten bewonderen.
  Dat ze de spellen mee namen was om in de goed geventileerde ruimte nog een potje te kunnen spelen.
  Om vals spelen te voorkomen werden er soms cellen gebruikt.

  Toch niet zo duur voor een 12 uur durende excursie maar 5000 bath, inclusief vervoer.

  Werd wel een latertje voor ze

 28. Kare zegt op

  Wat dan gezegd betreffende het gokken op elke begrafenis!
  Zijn zelfs geen familie maar komen van overal , niet uit respect voor de familie maar enkel voor het gokken met geld…..

 29. Jef zegt op

  Dat Thaise politiemensen zich niet konden voorstellen dat een groep mensen geregeld kaart zonder om geld te spelen, daar heb ik alle begrip voor. Ook veel bejaarde Thai zijn doortrapte gokkers, dus de leeftijden van de bridgespelers zullen niet vreemd geleken hebben.

  Blijkbaar had men een grootscheepse actie opgezet en in details uitgewerkt. ’t Is te zeggen: Precies doen zoals men bij andere grootschalige anti-gokacties doet. En daarbij vooral niet flexibel wezen. Het gezag is nu eenmaal autoritair en laat geen vorm van discussie toe. In dat bedje is weliswaar niet alleen Thailand ziekjes, maar al wel zo ongeveer op zijn sterfbed.

  Bij een actie waarvoor zoveel ordehandhavende ambtenaren worden opgetrommeld, had er zeker een gezaghebbende persoon met goede Engelstalige bekwaamheid moeten zijn. Als die er was en men zou op een echt professionele wijze zijn opgetreden, dan was het misverstand algauw uitgeklaard geweest. Zodra ‘geen geld gevonden’ bleek (anders dan normaal opgeborgen zakgeld, neem ik aan), had de leiding moeten beginnen nadenken en tot enige omzichtigheid aansporen.

  Nu heeft men absurde al dan niet bestaande regels gaan zoeken, zoals die 120 kaarten, om de onnuttige actie als terecht te kunnen voorstellen en er volop mee verder te gaan. Natuurlijk om ‘gezichtsverlies’ te vermijden. In werkelijkheid heeft men zich ronduit bespottelijk gemaakt en de politiediensten te kakken gezet. Zet dit verhaal internationaal zeker dik in de verf, opdat de verantwoordelijken nooit nog een promotie zouden maken, en hun soortgenoten dat zouden beseffen.

 30. epie zegt op

  Volgens mij word de politie aangestuurd door de Leger-machthebbers uit Bangkok, dit is toch niet normaal, vond dat afgelopen januari de Politie giga actief waren in Pattaya een ware razia op toeristen, schootertje bekeuren.
  Nee zo word het er niet leuker op, Pattaya is niet meer het Pattaya van een 8 jaar terug.

  • Rob zegt op

   Heel Thailand is Thailand niet meer van 8 jaar geleden.Voor ons , en dit wordt nog eens versterkt door dit soort voorvallen , ons laatste jaar , we hebben het wel gezien hier.

 31. Cornelis zegt op

  Na het lezen van dit bericht dacht ik even dat het al 1 april was – ik kon niet geloven dat e.e.a. werkelijk was gebeurd. Nog steeds heb ik er moeite mee…………

 32. ruud zegt op

  Ik kon mij herinneren ooit over het kaarten te hebben gelezen.
  Hier de mening van

  Pol Col Teeraphol Thipjaroen, Superintendent of Kathu Police Station,
  Answered on Thursday, June 9, 2005 | 06:35 PM
  Issues and answers Phuket Gazette.

  Gambling is illegal in Thailand but people can still play cards in public areas, so long as they are not playing for money or property. In fact, people often play cards at the airport while waiting for a flight.

  People may play cards for forfeits, such as taking off their clothes or drinking or whatever, that is not a problem, but it is if there is money or property involved.

  Of course, even if we cannot see money changing hands during a game, we cannot be sure that the players aren’t playing for money or something similar – such as meals or goods, for example.

  If a police officer cannot be sure that people are not playing for money or similar, he must stop them playing. If we don’t do this, we could end up with locals and tourists gambling all over the place.

  The reason why playing cards are sold so widely here is because there are still many people who use them for telling fortunes; they don’t buy them for gambling.

 33. zwier zegt op

  Hoe zullen de spelers zijn vervoerd
  Hebben ze in een pick up moeten klimmen
  En in de laadbak op de grond moeten zitten
  Hopelijk met een bankje

 34. Soi zegt op

  In de berichtgeving werd overduidelijk vermeld dat men met bridge bezig was, niet met enig ander kaartgeld, noch om geld, hetgeen maakt dat beide reacties irrelevant zijn.

 35. Rudi zegt op

  Deze actie is natuurlijk koren op de molen van de vele Thailand-bashers op dit blog.

  Maar dit alles is nu eens echt het gevolg van een cultuurverschil dat de meesten niet snappen
  (sorry mijnheer Tino Kluis).

  – Autochtonen spelen enkel kaart om te gokken, en dit brengt veel miserie met zich mee. Wanhopig veel inzetten en veel verliezen heeft veel gevolgen voor de mensen hier.

  – Hierdoor gaan autoriteiten (in onze ogen ongepast) ingrijpen, en nu hebben ze een ’tip’ gekregen. Mogelijk werd er in die tip wel over geld gesproken. Waarom moet de Thaise politie het verschil kennen tussen bridge en hun eigen soorten kaartspelen? Het is hun land.

  – Politie hoeft helemaal niet gaan denken van “let op, buitenlanders, laat ons wat voorzichtig zijn”. Willen wij nu echt uitzonderlijk tolerant behandeld worden?
  Denken jullie echt dat wij economisch zo belangrijk zijn?

  – Dat ze nadien inzien dat het eigenlijk een onschuldig westers kaartspel is (alhoewel ook bij bridgen dikwijls geld wordt ingezet), geen consideratie betonen is gewoon hun cultuur. Gezichtsverlies kan niet. Zelfs niet omdat er buitenlanders bij betrokken zijn.

  – Vele reacties gaan weer negatief over alles in Thailand. Weg hier! Corrupt land! Schuld van het leger! Ze pakken enkel de toeristen en expats aan! Ze zoeken oude regels op!
  Zelfs het strand wordt erbij gehaald … .

  – Er zitten vaak beledigingen in de reacties :
  ‘De politie kan niet tot 120 tellen’. ‘Hebzuchtig en incompetent’. Waar is dat goed voor?
  Ik lees momenteel vaak dat politie in Europa overdreven hardhandig optreedt tegen iedereen die een iets meer donkere huidskleur heeft, is dat dan competentie, wordt Europa nu veiliger ?

  Ook ik vind deze actie belachelijk en ongepast maar ik blijf realistisch :
  We zijn te gast in een land dat totaal anders is dan het onze.
  Pas je aan of ga elders heen.

  • ruud zegt op

   Het gaat er niet om, dat de politie op een tip reageert, maar hoe ze daar vervolgens mee omgaat.
   En kaartspelen is NIET tegen de wet in Thailand.
   Gokken met kaarten wel.
   Zie mijn post boven met de uitspraak van een hoge politieofficier over kaarten.
   Gokken kun je met een handje munten trouwens ook.
   Je gooit ze omhoog en je gokt op het aantal keren de kop boven komt.
   Betekent dat, dat je iedereen die los geld in zijn zak heeft op moet pakken?
   Als de politie denkt dat er gegokt wordt, moet de politie dat bewijzen.

   Omdat er niet gegokt werd hebben ze dus maar een oude wet uit de kast gehaald, om de actie toch nog te rechtvaardigen.
   Die spellen kaarten zijn waarschijnlijk ook geen eigendom geweest van de mensen die daar speelden. maar van het lokaal waar de mensen speelden, of van de club, als het om een club met leden gaat.
   Maar dan wordt het verhaal wettelijk opeens een stuk lastiger, want dan moet je echt opsporingswerk gaan doen en wetboeken na gaan slaan, over over wie precies strafbaar is in clubverband.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ik denk dat Rudi grotendeels gelijk heeft.
   Als je niet kan begrijpen dat een Thai niet kan begrijpen dat relatief vermogende buitenlanders in georganiseerd verband regelmatig op een bovenverdieping bij elkaar komen om voor de gezelligheid een hele avond te gaan kaarten, dan heb je nog weinig van de Thai begrepen.

  • Eugenio zegt op

   Beste Rudi,
   Ik vind dat je een beetje hoog van de toren blaast. Wat een dooddoener die laaste zin.
   Dit kan elke onschuldige toerist ( of zijn bejaarde moeder) overkomen.

   Dit heeft niets met aanpassen te maken. Het is zuiver de willekeur van de macht. In plaats van “foutje bedankt”, wat helaas niet in het vocabulaire van Thaise gezagsdragers voorkomt, volhardden ze op het moment van de inval in hun fout. Dreven de zaak op de spits en maakten zich voor de hele wereld belachelijk. Was er geen draaiboek: ” in het geval er niets aan de hand is de boel afblazen”? Hier komt het woord “incompetent” al om de hoek kijken. Of was er toch nog de ijdele hoop, om hier financieel een slaatje uit te slaan?

   Die 84 jarig Nederlandse vrouw kan zich helaas niet “aanpassen of elders heen gaan”. Zij is momenteel ter beschikking van de Thaise justitie, In het geval ze in Thailand woont (bezit ze een condo?) kan ze elk moment het land uitgezet worden. In het geval dat ze op vakantie is, kan haar “vakantie” zomaar met een paar maanden onvrijwillig worden verlengd.

 36. Jan Hoekstra zegt op

  En de politie staat weer een beetje dom te lachen op de foto maar wel even 5000 baht * 50 pakken. Het is echt triest gesteld met de politie in Thailand. Altijd iets zoeken om geld uit je zak te kloppen, oh jammer geen geld op tafel, even wat verzinnen, oh er zit geen officiële zegel op het spel kaarten….

  Ik heb hier ook een spel kaarten van Heineken liggen, ik wist niet dat ik in overtreding was maar blijkbaar wel….

 37. jan zwart zegt op

  De oplossing was heel simple geweest.Die Bridgers hadden gewoon massaal moeten weigeren de 5000tb te betalen en allemaal de bajes in moeten gaan.En dan de Britse ambassade moeten verwiottigen.Maar ze lieten zich als makke chapen afvoeren en betaalden 5000tb voor iets wat ze niet hadden gedaan gokken voor geld

  • theoS zegt op

   Er zit nog steeds 1 dame vast. Iedereen moest een bekentenis/verklaring ondertekenen dat hun aan het gokken waren en daarna Baht 5000- borgstelling betalen om op borgtocht vrij te komen. Deze dame weigerde te ondertekenen en blijft dus vastzitten. Mijn heldin. Ondertussen is de President van de Thai Bridge vereniging afgereisd naar Pattaya en bemoeit zich met deze zaak. Ook blijkt het dat de Politie afweet hoe bridge werkt maar werdt gedwongen door het leger ( die geen benul heeft) om samen met hun actie te ondernemen. Een Thai kan niet begrijpen dat er gekaart wordt zonder geld. Het was ook een informant die het aangaf bij een of ander Centrum wat opgericht is door the Army om dit soort zaken anoniem te melden. Ook wordt beweerd dat er om niet geld prijzen gespeeld werd en iedereen Baht 200- betaalde als toegang. Dus dit is in de ogen van de Thaise overheid/junta gokken. Prayut heeft ook gezegd dat hij alle criminaliteit uit wil stampen. Het 1 bij het ander opgeteld krijg je dus zulk soort toestanden. Sterkte met mijn leeftijds genoten. Hou je taai.

 38. RonnyLatPhrao zegt op

  Het is nog niet afgelopen.

  http://www.khaosodenglish.com/detail.php?newsid=1454652034&typecate=06%C2%A7ion=

 39. goort zegt op

  En wat moet je dan met een officiele aankondiging van een Bridge kampioenschap in Bangkok?

  Zie onderstaande link: http://www.thailandbridgeleague.com/bbfc/

  Thailand, politie, leger maken zich volstrekt belachelijk in de wereld, met dit soort zaken.

 40. Nico zegt op

  Je kan het ook van de positieve kant zien;

  Ze kunnen in ieder geval op hun CV zetten; dat ze deel hebben uitgemaakt van een criminele organisatie en ook daarvoor in de bak hebben gezeten.

  Mijn kinderen hadden dubbel gelegen…..
  Op vele verjaardagen zal dit ter spraken zijn gekomen.

  Groetjes Nico

 41. Jos zegt op

  En dat is onze buitenlandse bijdrage voor het in stand houden van de salarissen van de Thaise Politie…

  Laar de oudjes nu weer naar huis gaan… !!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website