Bankpassen leeggehaald vanuit Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
2 juni 2012

Van zeker drie maar vermoedelijk veel meer Tilburgers zijn de afgelopen tijd de bankpas geskimd, die vervolgens recent werd leeggetrokken vanuit Thailand.

Afgelopen woensdag bleek een bedrag verdwenen van zijn rekening, toen hij geld wilde overmaken naar zijn dochter. De man hoorde in de loop van deze week van nog twee andere slachtoffers, toen hij in een Tilburgse boekwinkel was. “Als je daar al drie verhalen hoort, dan moet het om veel meer mensen gaan.”

De drie zouden allen klant zijn bij de ING. Een woordvoerder van die bank wilde zaterdag niet bevestigen of en waar er geskimd was. “Daar doen we nooit uitspraken over, dat hebben de banken onderling afgesproken om criminelen niet wijzer te maken. Als het gebeurt blokkeren we de passen, krijgen de mensen een brief thuis met uitleg en vergoeden we de schade. En we zijn constant bezig mensen alert te maken.”

Het Tilburgse slachtoffer: “De schade viel nog mee, maar het is heel lastig. Je krijgt pas na twee weken je geld terug, maar in de tussentijd moeten vaste lasten wel betaald worden.”

Bron: Brabants Dagblad

4 reacties op “Bankpassen leeggehaald vanuit Thailand”

 1. Anouk zegt op

  Jammer genoeg heb ik het zelf enkele maanden geleden ook meegemaakt. Ik vind persoonlijk dat ze niet alleen willen voorkomen dat ze “criminelen wijzer maken,” maar ook dat ze de winkeliers met een slechte beveiliging (waardoor de criminelen de mogelijkheid krijgen om skimapperatuur te plaatsen) een hand boven de hoofd houden. Ze willen namelijk ook nooit vertellen waar je geskimd bent.

 2. Corriole zegt op

  Even een reactie betreffende bankpassen.

  Bij de Rabo bank kun je je bankpas blokkeren zodat je geen geld kunt opnemen in het buitenland.
  Gedurende je verblijf in Nederland blokkeer je bankpas, wanneer je weer vertoefd in Thailand
  kun je blokkade via internet opheffen.
  Dan is het probleem van skimmen in Nederland en beroven in Thailand opgelost.

  Succes Corriole

  • R.Tersteeg zegt op

   Ja dat kan bij de ABN/AMRO ook,ik heb me een service pakket laten aanmeten bij de ABN/AMRO daar ben werkelijk voor alles wat van waarde is verzekerd zeg maar en het is gratis informeer maar als je klant bent bij de ABN/AMRO het is nu ook zo dat ze de geld opname van ongeveer 500 euro (20.000 bath) max per dag terug gebracht hebben tot zo’n 200 tot 300 euro.
   Ja en al je geld mee nemen is ook een risico nee het wordt er niet beter op.
   De ABN betaald alles terug als je geskimt bent zeggen ze.

   • Piet zegt op

    Je kunt bij ABN-AMRO zelf instellen hoeveel je limiet is voor het pinnen. Kijk op hun website.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website