(Camera_Bravo / Shutterstock.com)

De Bank of Thailand (BoT) heeft bevestigd dat alle commerciële banken in het land financieel gezond zijn.

Als reactie op de waarschuwing van een econoom dat de Thaise commerciële banken te kampen hadden met financiële problemen, liet Ronadol Numnonda, vice-gouverneur van BoT, weten dat de activiteiten en fondsen van alle commerciële banken sterk zijn en goed kunnen inspelen met de economische problemen die het gevolg waren van de coronapandemie.

Sinds begin 2020 zijn de overtollige reserves van commerciële banken enorm dankzij een strikt voorzieningenbeleid dat de afgelopen jaren is gevoerd. Vanaf juni 2020 bedroeg de kapitaalratio van commerciële banken maar liefst 19,2%. De banken bleven winst boeken en beschikken over een hoge liquiditeit, zo liet hij weten.

Bovendien hebben commerciële banken stresstests uitgevoerd die bevestigden dat zij over aanzienlijke middelen beschikten om de crises het hoofd te bieden.

Ondertussen hebben de overheid en BoT monetaire en financiële maatregelen genomen om de effecten van de coronacrisis te verlichten. Als gevolg daarvan kunnen particulieren en bedrijven hun schulden terugbetalen zoals overeengekomen, aldus de heer Ronadol.

BoT en financiële instellingen werkten nauw samen bij het helpen van debiteuren en de herstructurering van hun schulden en zo kunnen commerciële banken hun niet-renderende leningen beperken, zei hij.

BoT verzekerde dat de Thaise commerciële banken sterk zijn en in staat zijn om de economische gevolgen van COVID-19 het hoofd te bieden.

 Bron: Pattaya Mail

11 reacties op “Bank of Thailand: Commerciële banken in Thailand zijn gezond”

 1. Sjaak zegt op

  De middelen die ze hebben bestaat uit het vele geld dat vele visa houders hebben gestald. Laten we met zijn allen hopen dat het altijd opeis blijft.

  • John zegt op

   Niet alleen mijn Bahtjes staan op de Bangkok bank, ook een PCX staat ergens gestald in HH 😀 Moest even naar Europe en 2 dagen voor mijn terugvlucht werd die geannuleerd… Wacht ook al maaaanden op mijn centjes (LH)

 2. S. Melis zegt op

  hmmmm….ik betwijfel het.

  Maandag waren we bij de bank, toen kreeg ik een brochure in mijn handen gedrukt dat alle banken in Thailand maximaal voor 1.000.000 THB garant staan. Terwijl voorheen 5.000.000 THB was.
  .

  • TvdM zegt op

   Weet je toevallig ook of die garantie voor alle rekeninghouders geldt, of alleen voor rekeninghouders met de Thaise nationaliteit?

   • S. Melis zegt op

    Voor alle rekening houder ongeacht nationaliteit.

 3. odilon zegt op

  Ik hoop dat deze borg ook voor de farangs telt,want zeker ben je hier nooit.

 4. EB zegt op

  De banken in Europa staan garant op tegoeden tot
  100.000 euro

 5. Gerardus zegt op

  En wat te denken van de kantoren die hier in Chiang Rai zijn gesloten?

 6. jacob zegt op

  Als je in de C19 periode alle lening aflossingen (zakelijk en prive) bevriesd maar wel de rente 100% door blijft berekenen over de hoofdschuld, dan maak je per definitie meer winst in een boekjaar met dezelfde risico’s als een jaar eerder

 7. Ubon thai zegt op

  op het moment dat de centrale bank een verklaring geeft dat er niks aan de hand is wordt het gevaarlijk. De centrale bank is dus bang dat mensen bedrijven en financiële instellingen hun tegoeden massaal opnemen. Vooral die financiële instellingen zullen als eerste hun geld in een veiliger land gaan parkeren wat een ketting reactie geeft naar de mensen en bedrijven.
  Dat er in Thailand heel veel mensen zijn die hun lening nooit en te nimmer kunnen terug betalen is bekend en is door de corona crisis nog vele malen erger geworden.

 8. Jm zegt op

  Laat je geld in je land staan en wat je nodig hebt stuur je naar Thailand.
  En wie heeft meer dan 100.000 euro kan zijn geld in verschillende banken deponeren.
  Geen probleem dus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website