Gouverneur van Bangkok Chadchart Sittipunt heeft aangekondigd dat de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) van plan is een ontmoeting aan te vragen met de nieuwe regering. Het doel is om samen te werken aan aanhoudende problemen en kwesties van publiek belang.

Op de agenda staan urgente onderwerpen zoals de chronische verkeersproblemen van de stad, openstaande kwesties rondom het BTS Skytrain-systeem en de omvangrijke schuld die het stadsbestuur heeft bij zowel BTS als het Mass Rapid Transit System (MRT).

Chadchart benadrukte dat de BMA de regering wil ondersteunen in haar ambitie om van Bangkok een belangrijk centrum te maken voor internationale bedrijven die investeren in de dienstensector. Hij wees erop dat de stad beschikt over de benodigde infrastructuur, waaronder efficiënte trein- en communicatiesystemen, betaalbare accommodaties, internationale scholen en hoogwaardige medische faciliteiten.

De gouverneur liet ook weten dat er al overleg is geweest met buitenlandse handelskamers en benadrukte de noodzaak van overheidssteun om deze plannen te realiseren.

Het stadsbestuur kampt al jaren met aanzienlijke schulden aan BTS en MRT, die gezamenlijk geschat worden op zo’n 100 miljard baht. Er zijn ook nog steeds onopgeloste problemen met de tarieven van de BTS-trein op verlengde routes van Mor Chit naar Khu Khot en van Bearing naar Kheha. Deze situatie heeft geleid tot problemen voor veel inwoners. Momenteel kunnen forenzen alleen gratis reizen op deze verlengde routes omdat er nog geen definitieve oplossing is gevonden.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

5 reacties op “Bangkok wil topoverleg met nieuwe regering over dringende stadsproblemen”

 1. Chris zegt op

  Het lijkt wel of iedereen met de nieuwe regering wil praten over de problemen die men heeft alsof de regering de wijsheid en de oplossingen in pacht heeft. Maar Thailand is in essentie een kapitalistich land waar het bedrijfsleven (en de rijke elite die daar achter zit) wars is van overheidsingrijpen, een beetje naar het voorbeeld van de USA. Het is dan ook niet zo vreemd dat publieke voorzieningen (openbaar vervoer, groen, verkeerssituaties, wegen, onderwijs, gezondheidszorg, defensie) kwalitatief beneden de maat zijn.
  En dat gaat onder deze regering die zijn bestaansrecht te danken heeft aan de stilzwijgende toestemming van de rijke elite echt niet veranderen. Ok, een paar dingen wel omdat men aan de macht wil blijven. Maar dat zal blijken een jaar voor de verkiezingen. De komende 2 jaar wordt er vooral gepraat en voortgekabbeld op de oude, trage en kapitalitsche stroom.

 2. Rob V. zegt op

  Lees ik tussen de regels door dat meer naar bijvoorbeeld China gekeken moet worden? Want daar lukt het wel om goede HSL verbindingen neer te leggen die tussen grote steden meer dan goed alternatief voor het vliegtuig zijn, aanleggen van een OV netwerk zelfs nog voordat een nieuwe stad af is enzovoort. Denk maar aan de foto die de wereld rond ging van een metrostation midden in het niets en waar 2 jaar later een hele stad lag. Daar moeten zeker toch lessen uit te trekken zijn denk ik zo. Overigens is het bedrijfsleven zeker wel de porren voor overheidsingrijpen, maar alleen als dat hen flink meer pegels op levert (bailouts, import protectie, subsidies). Maar inderdaad de goede (en dus “dure” ) publieke en sociale voorzieningen willen vooral niet teveel overheid. Komt Thailand nog eens van zijn oligarchen e.d. af?

  • Roger zegt op

   Misschien moet je er in één adem bij vertellen dat er in China ook heel wat nieuw gebouwde spooksteden bestaan waar geen kat te bespeuren is. Ook dat is de realiteit.

   https://www.businessinsider.nl/china-spooksteden-kai-caemmerer/

  • Rob V. zegt op

   NB: dit is een reactie op Chris.

   @ Roger: gezien Thailand niet complete steden als nieuw oplevert leek mij dat bekende fenomeen uit China hier niet direct relevant om te noemen. Zoals ook Business Insider aangeeft bouwt China die steden op de toekomst. Zoals andere bronnen laten zien, bijvoorbeeld South China Morning Post, lopen sommige van die steden in zo’n 10 jaar wel bevolkt, andere steden (nog??) niet. Maar Thailand bouwt niet zoals China, dus een kans op een bouwbubbel zoals daar is er niet. Thailand kan echter wel goed kijken naar de infrastructuur in China (en Japan enzovoort). Als Bangkok en andere grote steden hun problemen qua vervoer en dergelijke aan willen pakken. En ja, ook van fouten in buurlanden vallen lessen te trekken.

 3. Chris zegt op

  Ik denk dat je over het hoofd ziet dat miljoenenThais willens en wetens hebben gestemd op de oligarchische partijen. Het is dus niet alleen te doen om oligarchen maar ook om het oliogarchische denken.
  Menige Thai denkt dat stinkend rijke Thais het land vooruit kunnen helpen. Kijk maar eens naar de steun voor Thaksin. Het tegendeel is waar, volgens mij. De rijken zijn onder alle regeringen in de laatste 20 jaar alleen maar rijker geworden, en niet alleen onder Prayut.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website