Hoewel iconisch voor Thailand en populair bij toeristen, de Thaise minister van verkeer is van mening dat Bangkok teveel tuk-tuks heeft. Hij heeft daarom het Land Transport Department bevolen om te controleren of alle tuk-tuks wel geregistreerd zijn.

Het wordt tijd voor tuk-tuk “anticonceptie”, zei Sanit Phromsathit, directeur-generaal transport, nadat blijkt dat het aantal tuk-tuks in Bangkok tot meer dan 9.000 is gestegen. Voorlopig zullen er geen nieuwe tuk-tuks geregistreerd worden om de groei een halt tot te roepen.

Hoewel er minder klachten zijn over tuk-tuk chauffeurs in relatie tot taxichauffeurs, maken veel passagiers zich wel zorgen over de veiligheid. De tuk-tuks rijden vaak te hard en roekeloos, waardoor passagiers het risico lopen uit de tuk-tuk te vallen. Vorig jaar is daarom een verordening uitgegeven waarbij de driewielers verplicht werden om een stalen constructie aan de passagierszijde aan te brengen om te voorkomen dat mensen er uit kunnen vallen.

Ook heeft het ministerie verboden om de standaard lengte en breedte van het voertuig te veranderen. Aanpassingen kunnen er voor zorgen dat een tuk-tuk sneller omvalt, met alle gevolgen van dien.

Sanit laat verder weten dat de overheid geen plannen heeft om vaste tarieven voor tuk-tuk vervoer in te stellen. Passagiers moeten zelf met de bestuurder onderhandelen over de prijs per rit.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Bangkok heeft te veel tuk-tuks, tijd voor anticonceptie”

 1. HansNL zegt op

  Teveel tuktuks.
  Teveel taxis.
  Teveel motorbike taxis.
  Teveel songtaews.
  Teveel slechte bussen.

  Vandaar de inkomensverhogende uitwassen.
  En niet alleen in Bangkok.GBPI I

 2. Reinhard zegt op

  De economische wet van vraag en aanbod is hier nog niet van toepassing of zijn Tuk Tuk chauffeurs gewoon lui. Als ik in BKK logeer in mijn favoriete hotel De Landmark en de Sukhumvit oversteek en in de rijrichting van soi 11 naar 22 met een Tuk Tuk wil reizen ca 2 km is het tarief steevast 200 THB. Vergelijk dit met een taxirit in Hua Hin van het busstation naar mijn huis ca 7 km verderop betaal ik 250 THB!!! Dus waarom geen tariefheffing bijv via meter in een Tuk Tuk? Bovendien ondanks alle goede bedoelingen van de overheid ten spijt is een groot deel van de taxichauffeurs in BKK niet bereid je te vervoeren als ze dat niet uitkomt!
  Enkele weken geleden ging ik per taxi van Suvarnabumi naar De Landmark. De taxichauffeur wilde een vaste vergoeding van 700 THB. Toen ik hem meedeelde nooit meer dan 500 THB incl highway toeslag te betalen kon het tarief in eens naar 500 THB. Toek ik hem opmerkzaam maakte dat hij de handdoek van zijn taximeter moest afhalen en de meter moest aanzetten was hij zo geschrokken dat ik uiteindelijk de ritprijs zelf mocht bepalen! Amazing openbaar vervoer in BKK!!!

 3. Rien van de Vorle zegt op

  Ze zijn iconisch en zouden nooit uit Bangkok mogen verdwijnen maar een beetje “paal en perk” stellen lijkt mij wijselijk en wenselijk. Ik heb wel eens in buurten van Bangkok gewoond waar veel Tuk-Tuk’s rond reden. Het kon praktisch zijn maar ze stonken naar LPG en maakten veel herrie. Niet elke chauffeur reed comfortabel en ik vroeg mij af of ze een speciaal rijbewijs of op z’n minst een test moesten afleggen alvorens ze een vergunning kregen om met zo’n ding in Bangkok rond te rijden.
  Exclusief zijn ze al lang niet meer voor Thailand. Hier in Venlo in Nederland rijden er ook een paar luxe rond sinds er hier een Floriade was enkele jaren geleden. Ik woonde bij een belangrijk verkeerslicht met ’n afslag naar de Maas o.a. ze kwamen vaak voorbij. Tot op ’n dag vorig jaar dat ik las dat snachts een Tuk-Tuk waarschijnlijk met hoge snelheid op een verkeersheuvel was gereden met enkele doden als gevolg!
  Hoeveel Tuk-Tuk’s rijden er in Thailand? Hoeveel doden vallen er met Tuk-Tuk’s? Hoeveel rijden er in Nederland? Hoeveel doden zijn er mee gevallen? 2 of 3! en de Tuk-Tuk’s hier zien veel luxer, waarschijnlijk veiliger….in elk geval maken ze minder herrie hier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website