Op maandag 13 januari is de eerste dag van ‘Bangkok Shutdown’ een feit. Zeven belangrijke kruispunten in het centrum van Bangkok worden afgesloten door anti-regeringsdemonstranten.

Hierdoor zijn 16 verkeerswegen onbegaanbaar. Daarnaast zullen nog 8 wegen vrijwel niet begaanbaar zijn. Dit heeft behoorlijk veel impact voor forenzen die in het gebied werken of nu moeten omrijden om bij hun werk te komen. Ook toeristen zullen de gevolgen merken.

Luchtvaartmaatschappijen vragen om vertrekkende passagier om eerder in te checken. Je wordt verzocht om vier uur voor je vertrek al op pad te gaan en bij voorkeur met de Airport Rail Link te reizen.

Thailandblog houdt je op de hoogte

De redactie van Thailandblog zit klaar om je te berichten en te informeren over de situatie in Bangkok. Onze correspondent in Bangkok, Dick van der Lugt, heeft extra koffie en proviand ingeslagen en zal wederom zorgen voor een uiterst accurate informatiestroom. En wel zo prettig, alles in het Nederlands. Daarnaast zullen onze lezers, waaronder duizenden expats en pensionado’s uit alle windstreken in Thailand, met hun reacties, je ook op de hoogte houden van ‘Bangkok Shutdown’.

Breaking News

Tijdens ‘Bangkok Shutdown’ zal de redactie van Thailandblog iedere dag een ‘Breaking News’ posting bovenaan onze blog plaatsen. Hierdoor hoeven bezoekers niet te scrollen of op zoek te gaan naar het laatste nieuws. Er is voor ‘Bangkok Shutdown’ een speciale categorie aangemaakt. Hier vind je alle nieuwsberichten terug in omgekeerde chronologische volgorde: dus het nieuwste bericht bovenaan, zoals gebruikelijk op een blogrol: www.thailandblog.nl/category/nieuws/breaking-news-bangkok-shutdown/

Verder kun je Thailandblog volgen op:

Twitter

Op Twitter is het nieuws over ‘Bangkok Shutdown’ ook te volgen via #BangkokShutdown. Let er wel op: het gaat hierbij ook vaak om onbevestigde bronnen. In het verleden zijn er op Twitter nogal eens onjuiste informatie en geruchten verspreid. Beter is het om de de officiële lokale nieuwsbronnen te volgen zoals:

  • @BPbreakingnews – Bangkok Post
  • @nationnews – The Nation
  • @MCOT_Eng – MCOT
  • @ThaipbsEngNews – ThaiPBS
  • @NLBangkok – Nederlandse Ambassade in Bangkok

Registeren bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok

Wij wijzen je ook nog op de mogelijkheid je te registrerenbij de ambassade zodat zij je zo nodig per SMS kunnen informeren over onvoorziene ontwikkelingen in de veiligheidssituatie: www.kompas.buzaservices.nl/registration/

App’s verkeerssituatie in Bangkok

Voor mensen die in Bangkok moeten zijn, zijn er handige app’s beschikbaar die de actuele verkeerssituatie in kaart brengt. Hierop kun je zien waar het verkeer vast staat:

Vanzelfsprekend adviseren wij iedereen om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer over rails, zoals de MRT Metro, BTS Skytrain en de Airport Rail Link (van en naar de luchthaven Suvarnabhumi).

Vragen?

Vragen aan de redactie van Thailandblog kun je sturen naar info@thailandblog.nl of via ons contactformulier: www.thailandblog.nl/contact/

Let wel, vragen over de veiligheid in het centrum van Bangkok zijn door ons lastig te beantwoorden omdat de situatie per uur kan veranderen.

In ieder geval dien je alle bekende en onbekende protestacties te vermijden. Dat geldt ook voor samenscholingen. De protesten zijn niet gericht tegen buitenlanders of toeristen, deze worden zoals gewoonlijk erg vriendelijk bejegend door de Thai, zelfs door demonstrerende Thai. Maar botsingen of aanslagen tussen pro- en anti-regeringsdemonstranten in de afgelopen weken hebben geleid tot doden en gewonden onder de Thai. Je dient daarom te allen tijde weg te blijven bij de protesten.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website