Bangkok had op woensdag de derde slechtste luchtkwaliteit ter wereld op Air Visual, een populaire app over de wereldwijde luchtkwaliteit. Alleen Canberra en New Delhi scoorden hogere concentraties aan PM2,5 fijnstofdeeltjes. In Bangkok werd ‘s ochtends 119 microgram per kubieke meter gemeten, om 18.00 uur was het niveau gezakt naar 33,9.

Verwacht wordt dat het niveau op 38 plaatsen in de hoofdstad en directe omgeving deze week blijft stijgen. Volgens de PCD varieert de concentratie nu tussen 40 en 71. Het ergst getroffen is Samut Prakan (71), gevolgd door het district Krathum Baen (Samut Sakhon) en Bung Kum (BKK) met 70. Andere ongezonde plaatsen zijn Bang Kunthian, Bang Na, Pathumwan, Thon Buri en Wang Thonglang in Bangkok.

Kwetsbare groepen zoals ouderen, kinderen, zwangere vrouwen en mensen met hart- en luchtwegklachten wordt geadviseerd om binnen te blijven.

Vandaag

Ook vandaag is het weer mis op veel plaatsen in Bangkok. De fijnstofvervuiling overschreed donderdag de veilige drempel in 48 gebieden van groter Bangkok. Vooral in het Bung Kum-district was het slecht. Andere onveilige gebieden zijn de districten Bang Khunthian, Bang Na, Din Daeng, Pathumwan, Thon Buri, Wang Thonglang en Yannawa.

Giftige niveaus van PM2,5 werden ook gemeld in de districten Kru Kruai en Pakkret in Nonthaburi; Khlong Luang district van Pathum Thani; Bang Sao Thong en Phra Pradaeng districten van Samut Prakan; en het district Muang in Samut Sakhon.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Bangkok registreerde woensdag derde slechtste luchtkwaliteit ter wereld”

 1. Chris zegt op

  Jammer genoeg niet alleen in Bangkok. Al weken aan een stuk is de luchtkwaliteit in Pattaya op grote delen van de dag abobinabel slecht. Nu – donderdagmiddag 17.40 – 171 mg

 2. Mark zegt op

  Deze ochtend PM 2,5 in Tron (provincie Uttaradit) 306. De eerste minister/generaal liet geen mondmaskertjes bedelen, er werd geen water verneveld, er werd geen airpurifier aangerukt en gasmaskers waren niet te koop in lokale shops.
  Het land staat ‘s nachts in brand. Rijstvelden, wegbermen en suikerrietvelden.
  Een hallucinant schouwspel waar niemand van opkijkt … en niemand houdt de adem in zonder te sterven.

  • Karel zegt op

   Je hebt drie soorten filters: een gasfilter (diverse typen A, B, E, K, X, etc.), deeltjesmasker (P1, P2, P3) en een combinatie daarvan (A2P3 bijv.). Het betreft fijnstof, deeltjes. Een gasfilter werkt dus niet tegen PM2,5. Een deeltjesfilter wordt het beste afgevangen door een nauwsluitend P3-filter (wat in de meeste gevallen bij goedkope wegwerpmaskers niet is).

 3. Maurits zegt op

  Hua Hin is al weken niet veel beter dan Bangkok
  Met waarden dagelijks tussen de 130 en 160 US AQI.

 4. Patrick zegt op

  Nog even en rondom Chiang Mai wordt weer geflirt met waarden tussen 400 en 600.

 5. fred zegt op

  Is dat dan een probleem ? Niemand en al zeker de overheid lijkt zich daar druk om te maken.
  Miljoenen mensen leven in onleefbare steden en die aantallen zullen alleen maar groter worden. Enkel het geldgewin is nog belangrijk en al de rest pure bijzaak.We moeten er maar leren in te overleven en veel meer dan zoveel mogelijk binnen blijven en een modieus maskertje kopen zal er niet aan te doen zijn.

 6. Louvada zegt op

  Dan zal men stilaan gaan begrijpen wat men in België en Nederland aan het doen is zeker? Zitten die daar op een andere wereldbol of wat ???? Emissiezones oprichten, auto’s die niet meer in de stad mogen tenzij men 320 Euro betaald, dan plots zijn ze niet vuil meer. Juist een geldklopperij van jewelste, de politiek is voor niks meer verlegen als het geld maar binnenkomt.

  • Rob V. zegt op

   In Nederland snappen ze dat uitstoot terugbrengen van het verkeer, fabrieken enzo helpt. Dan pak je het probleem bij de bron aan. Met water spuiten en een mondkapje is nagenoeg zinloos. Of je moet het niet erg vinden om eerder dood te gaan door luchtvervuiling…

   Uiteraard gaat alle en een milieuzone niet helpen maar door zowel bij verkeer, industrie, landbouw etc iets te doen én je buurlanden ook maatregelen te laten nemen zie je toch echt een verschil in de luchtvervuiling.

   PM2.5 stofdeeltjes (WHO legt de maximale grens op 25, Thailand hanteert een norm van 50), op dit moment:
   – Bangkok 194
   – Amsterdam 16
   – Brussel 5

   Zie:
   https://www.thailandblog.nl/gezondheid-2/who-jaarlijks-2-miljoen-doden-zuid-oost-azie-vuile-lucht/ http://aqicn.org/city/bangkok/m/
   http://aqicn.org/city/amsterdam/m/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website