Op deze pagina houden wij je op de hoogte van Bangkok Shutdown, het verkiezingsnieuws plus aanverwant nieuws, zoals het boerenprotest. De berichten staan in omgekeerde chronologische volgorde. Het laatste nieuws staat dus bovenaan. De vet gezette tijden zijn Nederlandse tijd. In Thailand is het 6 uur later.

Veel voorkomende afkortingen

UDD: United Front for Democracy against Dictatorship (roodhemden)
Capo: Centre for the Administration of Peace and Order (orgaan dat verantwoordelijk is voor toepassing van de ISA)
CMPO: Centre for Maintaining Peace and Order (verantwoordelijk orgaan voor de Noodtoestand die sinds 22 januari geldt)
ISA: Internal Security Act (noodwet die de politie bepaalde bevoegdheden geeft; is in geheel Bangkok van kracht; minder streng dan de Emergency Decree – noodverordening)
DSI: Department of Special Investigation (de Thaise FBI)
PDRC: People’s Democratic Reform Committee (staat onder leiding van Suthep Thaugsuban, ex-parlementslid van oppositiepartij Democraten)
NSPRT: Network of Students and People for Reform of Thailand (radicale protestgroep)
Pefot: People’s Force to Overthrow Thaksinism (idem)

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Reizigers wordt geadviseerd om het centrum van Bangkok zoveel mogelijk te mijden, waakzaamheid te betrachten, uit de buurt te blijven van samenscholingen en demonstraties en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties plaatsvinden.

Noodtoestand

Voor dertien overheidsgebouwen, gebouwen van staatsbedrijven en onafhankelijke bureaus, inclusief rechtbanken, geldt ‘Verboden toegang’ voor de bevolking. Het gaat om het Government House, parlement, Ministry of Interior, Chaeng Wattana government complex, Cat Telecom Company aan de Chaeng Wattana weg, TOT Plc, Thaicom satellite station en kantoor, Aeronautical Radio of Thailand Ltd, de Police Club.

Vijfentwintig wegen vallen eveneens onder dit verbod, maar dat geldt alleen voor personen, die ‘de neiging hebben om onrust te stoken’. Het gaat om de volgende wegen: Ratchasima, Phitsanulok en wegen rond het Government House en parlement, Rama I, Ratchadaphisek, Sukhumvit van Nana intersection tot Soi Sukhumvit 19, Ratchavithi van de Tukchai intersection tot de Din Daeng Triangle, Lat Phrao van de Lat Phrao intersection tot de Kamphaengphet intersection, Chaeng Wattana road en een brug, Rama 8, die bezet is door het  Dhamma Army.

[Bovenstaande lijstjes zijn overgenomen van de website van Bangkok Post; de lijstjes in de krant weken daar vanaf. De Noodverordening bestaat uit 10 maatregelen. Bovenstaande twee maatregelen zijn met onmiddellijke ingang van kracht.]

Waar moeten toeristen wegblijven?

 • Pathumwan
 • Ratchaprasong
 • Silom (Lumpini Park)
 • Latphrao
 • Asoke
 • Victory Monument

en ook bij:

 • Het regeringcomplex op Chaeng Wattana Road
 • Phan Fa Bridge op Ratchadamnoen Avenue
 • Chamai Maruchet Bridge – Phitsanulok Road

Op bijgaande kaart zijn de locaties aangegeven:  http://t.co/YqVsqcNFbs


Bangkok Shutdown en de verkiezingen in beeld en geluid:

Video’s over Bangkok Shutdown en de verkiezingenLaatste nieuws

17:25 De opkomst van de verkiezingen voor Thais die in het buitenland wonen, bedroeg 27 procent. 143.807 Thais in 67 landen registreerden zich; 38.350 brachten een stem uit. De verkiezingen werden tussen 12 en 26 januari gehouden.

16:29 De actiepodia op Lat Phrao en Victory Monument worden maandag opgeheven. PDRC-leider Issara Somchai zei zondagavond dat dit om veiligheidsredenen wordt gedaan. Beide locaties werden vorige maand aangevallen.

Actieleider Suthep Thaugsuban haalt morgenochtend de demonstranten op Lat Phrao op en marcheert met hen via Victory Monument naar het Lumpini park.

Suthep gaat monnik Luang Pu Buddha Issara vragen de locatie Chaeng Wattana te sluiten en ook naar Lumpini te verhuizen, maar indien de monnik er wil blijven, zal Suthep hem niet dwingen.

16:22 De politie is door het leger op de vingers getikt over de schuldvraag van het vuurgevecht van gisteren (zie 14:33). Legerwoordvoerder Winthai Suwaree wijst erop dat het onderzoek nog niet is afgerond. ‘Het is te vroeg om één partij al de schuld te geven. Dat kan meer conflicten ontketenen.’

14:33 De politie beschuldigt de anti-regerings groep bij het districtskantoor van Lak Si ervan gisteren het vuurgevecht te zijn begonnen. Tegen de gewapende bewakers van de groep gaan arrestatiebevelen worden aangevraagd.

Volgens CMPO-directeur Chalerm Yubamrung is er ‘hard bewijs’ voor hun betrokkenheid. Hoeveel arrestaties hij wil maken, zegt hij niet. ‘De PDRC deed het. Waarom deden ze dat?’ Bij de gevechten raakten zeven personen gewond.

De politie weerspreekt de bewering van Tida (zie 14:17 uur) dat de groep roodhemden grotendeels uit vrouwen bestond. De groep telde 300 UDD-leden en kwam uit Pathum Thani. Zij gingen naar het districtskantoor om een eind te maken aan de bezetting door de PDRC. Toen het vuurgevecht begon, was die geslonken tot 70 personen. De rest vertrok op aandrang van de politie. Zie verder de reconstructie in Vuurgevecht in Lak Si zet verkiezingen op scherp.

14:17 Waren soldaten betrokken bij het vuurgevecht van gisterein in Laksi? Die vraag stelt het UDD aan legerbevelhebber Prayuth Chan-ocha en actieleider Suthep. Volgens UDD-voorzitter Tida Tawornseth keken soldaten toe toen er op roodhemden werd geschoten en dat kan alleen maar betekenen dat er zich soldaten onder de schutters bevonden. Tida zegt dat er van één kant is geschoten; de andere partij (roodhemden) was ongewapend en de meesten waren vrouwen afkomstig uit de wijk Thung Song Hong.

14:10 Actieleider Suthep Thaugsuban heeft gedreigd premier Yingluck voor de rechter te slepen omdat ze 3,8 miljard baht (wat de verkiezingen hebben gekost) over de balk heeft gesmeten. Het is volgens Suthep weggegooid geld omdat de regering niet in staat is gebleken succesvolle verkiezingen te houden.

Suthep zegt dat in sommige stembureaus, met name in het Zuiden, slechts ’16 tot 17’ kiezers kwamen opdagen. Dat is niet de schuld van de protestbeweging, want de PDRC heeft vandaag niemand tegengehouden om te gaan stemmen of ingegrepen op plaatsen waar stembiljetten werden bewaard, beweert Suthep. Waar dat wel gebeurde, werd het gedaan door de muan maha prachachon (great mass uprising).

13:57 Oppositiepartij Democraten (die niet aan de verkiezingen deelnam) gaat aan de Nationale Ombudsman vragen een procedure aanhangig te maken bij het Constitutionele Hof en het Hof te vragen of de verkiezingen van vandaag geldig of ongeldig zijn. Volgens de Democraten zijn de verkiezingen in strijd met de Kieswet en de grondwet.

Het Hof moet nog een uitspraak doen over een eerder verzoek van de partij om de noodtoestand op te heffen. Die is volgens de Democraten niet langer nodig nu de verkiezingen voorbij zijn. Bovendien hebben de protesten geen buitensporig geweld veroorzaakt, die de noodtoestand noodzakelijk maken. De partij wijst erop dat de economie en het toerisme door de noodtoestand worden geschaad.

Vice-partijleider Ong-art Klampaiboon verwacht dat het zes maanden duurt voordat Thailand een werkend parlement en een nieuwe regering heeft.

13:36 In 89 procent van de 93.952 stembureaus is vandaag gestemd, heeft de Kiesraad uitgerekend nadat om 15 uur de bureaus dicht gingen. Inmiddels zijn de stemmen geteld, maar een uitslag wordt nog niet bekend gemaakt. Dat gebeurt pas als de voorverkiezingen op 23 februari worden herhaald in de kiesdistricten waar ze vorige week wegens verstoringen of het ontbreken van districtskandidaten niet konden worden gehouden.

De Kiesraad heeft vandaag in alle stembureaus in negen van de veertien zuidelijke provincies de verkiezingen moeten afgelasten, omdat stembiljetten ontbraken, de bezetting van het bureau niet compleet was of vanwege het ontbreken van districtskandidaten.

In negen andere provincies, inclusief Bangkok, gingen de meeste stembureaus open. In 59 provincies, waaronder 16 in het Noorden en 20 in het Noordoosten, waren geen problemen.

09:45 Drie kwartier geleden zijn de stembureaus gesloten, maar het zal nog lang duren voor er iets van een uitslag bekend is, omdat niet in alle stembureaus vandaag kon worden gestemd. En dat vuiltje moet eerst worden weggewerkt.

09:25 Geen stemhokjes en geen stembiljetten, dus geen stembureaus? Dan maken we ze toch zelf, dachten kiezers in het district Ratchathewi (Bangkok). Dus fröbelden ze een imitatie-stembureau in elkaar met tafels, een kartonnen doos als stembus en zelf gemaakte stembiljetten. Ze hingen ook een groot spandoek op met de tekst ‘Het districtshoofd van Ratchathewi wil geen verkiezingen, dus stemmen we zelf’.

08:53 Een pro-verkiezingen groep heeft een podium van de PDRC dat voor het districtskantoor van Din Daeng was geplaatst, gesloopt. Het podium moest kiezers tegenhouden hun stem in het kantoor uit te brengen.

Naar verluidt hebben 1.000 kiezers, die in Din Daeng wonen, aangifte tegen de Kiesraad gedaan omdat die zijn taak heeft verwaarloosd.

Maandag gaan de pro’s demonstreren tegen het hoofd van het districtskantoor omdat hij zijn taak stembureaus in het district te beschermen, heeft verzaakt.

(Aanvulling op 07:56) In het Noordoosten en Noorden functioneren alle stembureaus. In de centrale en oostelijke provincies zijn 122 van de 127 geopend.

Op de foto vieren demonstranten, die het postkantoor in Chumphon hebben geblokkeerd, na afloop van de blokkade een feestje.

07:56 De verkiezingen in negen van de veertien zuidelijke provincies zijn afgelast omdat er niet op districtskandidaten kan worden gestemd, omdat de stembiljetten daarvoor ontbreken en/of omdat er niet voldoende functionarissen zijn om de stembureaus te bemannen.

Het gaat om de provincies Songkhla, Trang, Phatthalung, Phuket, Surat Thani, Ranong, Krabi, Chumphon en Phangnga.

In vier van de negen kiesdistricten van Nakhon Si Thammarat wordt gestemd. In alle kiesdistricten in Satun, Yala, Narathiwat en Pattana zijn de stembureaus open, maar er kan alleen op landelijke kandidaten worden gestemd. In Prachuap Khiri Khan zijn de meeste stembureaus open.

Het ontbreken van districtskandidaten komt omdat hun registratie vorige maand door demonstranten is verhinderd.

In Bangkok zijn de meeste stembureaus in Ratchathewi, Din Daeng en Lak Si gesloten, alsmede enkele stembureaus in Bang Kapi, Bung Kum en Lak Si (waar gevochten is).

Elders in het land zijn geen problemen.

06: 43 Op 10 plaatsen in Bangkok bestaat het risico dat geweld uitbreekt, zegt Narong Sahamethapat, permanent secretaris van het ministerie van Volksgezondheid: Sai Mai, Don Muang, Bang Kapi, Wang Thong Lang, Lak Si, Bang Na, Bang Bon, Suan Luang, Min Buri en Bung Kum. Elders in het land gaat het om de provincies Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Chiang Mai, Udon Thani en Khon Kaen.

06:37 Negen personen zijn in de aanloop naar de verkiezingen gewond geraakt, van wie twee ernstig. Een 71-jarige man is bij de vuurgevechten in Lak Si in zijn nek en ruggegraat geraakt. Hij kan zijn ledematen niet bewegen en zal vermoedelijk verlamd raken. Een vrouw ligt op de IC van een ziekenhuis. Zij werd zaterdagnacht op Soi Chaeng Wattana 10 in haar borstkas geraakt toen ze achterop de motorfiets zat.

De negen raakten gewond bij drie incidenten. Het derde incident vond plaats op zaterdagavond op de Lat Phrao kruising. Daar ontplofte een reuzevoetzoeker. Een man raakte gewond aan zijn arm.

05:58 De verkiezingen zijn vandaag in 333 van de 375 kiesdistricten probleemloos begonnen, zegt secretaris-generaal Puchong Nutrawong van de Kiesraad. In 42 kiesdistricten zijn problemen; daar proberen demonstranten te verhinderen dat kiezers hun stem uitbrengen.

In Bangkok belegeren demonstranten stembureaus in Lak Si, Ratchathewi, Din Daeng, Bung Kum en Bang Kapi. In de negen zuidelijke provincies zijn slechts weinig stembureaus open. De andere konden niet open gaan omdat stembussen en –biljetten ontbreken of omdat er niet genoeg personeel is.

De stembureaus zijn vanochtend om 8 uur open gegaan. Ze sluiten om 15 uur.

05:52 De Kiesraad is medeschuldig aan het vuurgevecht in Lak Si gisteren, zegt partijleider Charupong Ruangsuwan van voormalig regeringspartij Pheu Thai. ‘De bevolking weet al dat de Kiesraad en de PDRC geprobeerd hebben de verkiezingen te ontregelen.’

Charupong adviseert kiezers die hun stem niet kunnen uitbrengen, aangifte te doen bij de politie. Het aantal gewonden van de gevechten bedraagt inmiddels zeven.

05:24 De kleurrijke parlementariër Chuvit Kamolvisit, leider van de Rak Thailand partij, is vanochtend op weg naar het stembureau door een in het zwart geklede man aangevallen. Om zijn nek hing een fluitje met de kleuren van de nationale vlag. De man gaf Chuvit een klap voor diens hoofd. Bodyguards van Chuvit trokken de man bij hem weg. De aanvaller die daarbij aan zijn hoofd gewond raakte, zag kans op een motorfiets te vluchten. Chuvit laat weten geen aangifte te zullen doen. Zie de video:

[youtube]http://youtu.be/oS_tTScNJjY[/youtube]

05:16 Canada maakt zich zorgen over mogelijk geweld, vandaag tijdens de verkiezingen. In een gisteren uitgegeven verklaring doet de minister van Buitenlandse Zaken een beroep op de strijdende partijen om zelfbeheersing te betrachten.

‘We dringen er bij alle partijen op aan de democratische instituten van Thailand te respecteren en beschermen, de rechtsstaat te handhaven en geweld af te wijzen. We roepen ook alle partijen op om een echte dialoog te beginnen met het doel de huidige crisis op vreedzame wijze op te lossen.’

04:56 De postkantoren in Thung Song (Nakhon Si Thammarat), Hat Yai (Songkhla) en Chumphon werden gisteravond nog bezet gehouden. Kiesraadcommissaris Somchai Srisutthiyakorn veronderstelde dat daardoor vandaag stembiljetten in veertien zuidelijke provincies zouden ontbreken. Bovendien lijken veel stembureaus met een gebrek aan personeel te gaan kampen. De verkiezingen in Yala, Pattani en Narathiwat kunnen doorgaan; kiezers kunnen er alleen op een landelijke kandidaat stemmen.

04:35 Geen verkiezingen in de zuidelijke provincie Phangnga omdat stembussen en –biljetten ontbreken. Bovendien ontbreekt het personeel om ze allemaal te bezetten.

In de zuidelijke provincie Trang zijn de verkiezingen afgelast omdat  de stembureaus geen stembiljetten hebben ontvangen. Die liggen nog op een postkantoor dat door demonstranten belegerd is geweest. De opgetrommelde politie van 1.500 man is teruggetrokken.

Geen verkiezingen in 38 stembureaus in Bang Kapi (Bangkok), omdat de eigenaren van de plaatsen waar ze gevestigd zouden zijn, hun toestemming hebben ingetrokken. Ook hebben de hoofden van die bureaus zich teruggetrokken.

In de gehele provincie Songkhla kan vandaag niet gestemd worden. De 1.717 stembureaus in acht kiesdistricten gaan niet open, omdat er niet voldoende personeel is om ze te bemannen. Ook ontbreken stembiljetten omdat demonstranten de aflevering ervan hebben voorkomen. De kiescommissie maakte vandaag de afgelasting bekend. Negen stembureaus kunnen wel normaal functioneren omdat het vereiste aantal van negen functionarissen aanwezig was.

Premier Yingluck heeft vanochtend om 08.10 uur, tien minuten nadat het stembureau was open gegaan, haar stem uitgebracht in de Khlong Lamchiak school in het district Bung Kum. Een groot aantal agenten en soldaten was ingezet om haar te beschermen. Nadat ze gestemd had, vertrok ze naar het kantoor van de permanent secretaris van het ministerie van Defensie aan de Chaeng Wattanaweg, waar het kabinet vandaag de verkiezingen volgt.

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Bangkok Breaking News + Verkiezingsnieuws – 2 februari 2014”

 1. Nynke zegt op

  Bedankt voor deze dagelijkse updates! Ik had nog een paar vragen omdat ik maandag naar Bangkok vertrek en hoop dat iemand daar het antwoorden op heeft. In het bericht staat dat toeristen onder andere bij Latphrao weg moeten blijven. Wordt daarmee alleen het kruispunt bedoelt?

  Ik heb een studio geboekt een kleine 2km ten noord-oosten van het Latphrao kruispunt, aan de Phaholyothin Road, en daar zal ik woensdag aankomen. (Vlakbij de Elephant tower)
  Is dit veilig?
  En zijn de Tesco en Central Plaza Ladprao veilig te bereiken, die vlakbij het kruispunt zitten? Of is er een andere supermarkt waar ik beter heen zou kunnen gaan?

  En nog een laatste vraag, op welke manier raden jullie aan om naar mijn studio te reizen? Kan ik gebruik maken van de MRT en dan uitstappen bij Phahon Yotin? Of is dat niet veilig omdat het kruispunt daar geblokkeerd wordt en kan ik beter een taxi nemen? Ik reis overigens rond het middaguur.

  Sorry voor alle vragen, maar ik wil graag goed voorbereid zijn. Alvast bedankt!

  • Peter zegt op

   De afgelopen dagen hebben wij in Bangkok doorgebracht, morgen reizen wij verder.
   We konden zonder problemen overal komen met MTR of taxi. Rond de wegblokkades in het centrum is het gezellig druk, het is een en al nachtmarkt, lekker eten en kraampjes. We hebben alleen vredige demonstraties gezien.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Hier is wat de Belgische pers schrijft.
  Volgens deze bron zal de officiële uitslag pas eind deze maand bekend zijn, omdat op 23 februari een deel van de bevolking nog mag stemmen.

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1785841/2014/02/02/Stemlokalen-Thailand-gesloten-na-vreedzame-dag.dhtml

 3. simon. boersma zegt op

  een 71jarige man is geraakt bij een schietinzedent, en is verlamt.
  dat is toch niet waard.alle maal ellende voor wat?

 4. J. zegt op

  Vandaag toch eerder dan gepland Bangkok verlaten om verder te trekken. De mensen zijn en blijven vriendelijk. Taxi pakken vanaf en naar de luchthaven is het gemakkelijkst. De chauffeur weet de weg en brengt je veilig naar je hotel. Gisteravond in de Sky tower gegeten en er was niets (althans voor ons leken) te bemerken. Wel klaagden de taxichauffeurs dat ze om moesten rijden wegens verplaatsende demonstraties. Prijs taxi van Narai hotel naar Sky tower 200 bath en ruim een half uur onderweg. Vannacht was het onrustig en vanmorgen was het stil op straat. Diverse politie patrouilles op scooters reden rond. Het hotel adviseerde om niet het centrum in te gaan. In het hotel blijven en afwachten vonden wij geen goed idee en ervoor gekozen om eerder verder te trekken. Taxi gepakt en op naar de rustige eilanden.

 5. theo zegt op

  Ik ga naar bangkok naar Buddy lodge Khaosan Road is het daar in die omgeving veillig???
  Ik zit al steeds te kijken maar ik ben daar onbekent

 6. Hemelsoet Roger zegt op

  En wat hebben de vele politie en legereenheden gedaan om de stembureaus te beveiligen? Met hun duimen staan draaien? Nu heeft mijn vrouw zopas op TV vernomen dat het hoofd van de kiesraad de verkiezingsuitslagen niet zou aanvaarden? Hij zou meedoen met de protestbeweging van Suthep. Als dat waar is, behoort die man van zijn functie ontheven en gearresreerd te worden toch? Hij heeft toch al herhaaldelijk geprobeerd om de verkiezingen te doen uitstellen, nu zou dus zijn ware bedoeling, de verkiezingen saboteren, aan het licht komen? Dit onder voorbehoud uiteraard.

 7. harry zegt op

  Hoi Bloggers.
  Mr Suthep zeurt over 3.8 miljard.
  Wij hier in Cha am denken dat zijn poppenkast klein beetje meer gekost heeft.
  Als het geld van de bkk poppenkast verdeeld was onder kansarmen en ouderen zonder familie.
  Hadden die mensen goede oude dag gehad.

  Vriendelijke groet.
  Harry,

  • Khun Willem zegt op

   Hallo Harry,
   de 3.8 miljard zijn staatsuitgaven (belastinggelden) de rijstboeren in Isaan zitten al sinds october 2013
   op hun geld te wachten.Mr Suthep werd door donaties van bedrijven en privepersonen ondersteund
   om zijn “poppenkast”tegen het corrupte “Thaksinregime” te organiseren. Dat is een verschil,of niet.

   Ook vriendelijke groet,Khun Willem.

 8. Khun Willem zegt op

  Mijn thaise vriendin,die de berichtgeving op Blue Sky volgt,verteld me dat om 22.18 u.bekend wordt
  gemaakt dat 79 procent van de kiezers in Thailand vandaag niet hebben gestemd. hoeveel van de
  overige 21 procent op NO VOTE hebben gestemd kan nog niet bekend zijn.Is er van jullie kant een
  mogelijkheid om deze getallen te veriffieeren?

  Groetend,Khun Willem.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Khun Willem Het wachten is op een Breaking News item daarover in Bangkok Post en/of The Nation. Misschien dat je vriendin de uitspraak van Suthep bedoelt. Zie Breaking News van 14:10 uur.

   • Khun Willem zegt op

    Hallo Dick,
    hebben jullie echt geen andere informatiebronnen als Bangkok Post en The Nation om zulke
    berichten na te gaan?

    • Dick van der Lugt zegt op

     @ Khun Willem In de linkerkolom (Tweets) vind je ook berichten van andere media. Die melden niets en het is toch 23:10 uur in Thailand.

    • Dick van der Lugt zegt op

     @ Khun Willem De opkomst in het buitenland is 27 procent, meldt The Nation. Om te beoordelen of dat veel of weinig is, zou je het opkomstcijfer van 2011 ernaast moeten leggen, maar dat weet ik niet.

 9. Rob V. zegt op

  Ik verneem ook dat er veel No Votes zijn uitgebracht in kiesdistricten. Als dat klopt is het des te dommer dat men stembureaus ontregeld heeft, wie vertrouwd Suthep na vandaag nog als hij dat niet al was kwijtgeraakt na eerdere valse beloften. Van Abisit vind ik het ook spijtig dat hij niet is gasn stemmen (dat is tegen de wet en betekent einde carriere als de boel niet ongeldig wordt verklaard). Had de mensen lekker uit toegang gegeven en nog massaler No Vote laten kiezen omdat met de Shinawatra’s en de Sutheps spuug zat is en een normaal echt democraties systeem wil zonder netwerk/vriendjes politiek en corruptie.

  Ben ook benieuwd naar het verschil t.o.v. voorgaande verkiezingen. Alleen het huidige opkomst percentage (buitenland stemmerd etc.) zegt niet zoveel.

  Viel me bij de NOS op dat Michel Maas vandaag de naam Shinawatra uitsprak als Sjinawatra ipv Sjinawat. Voorheen deed hij het wel, nu misschien expres fout omdat de NOS (en RTL) zelf consequent de naam verkeerd uitspreekt? Heb ze daar een maand geleden over gemailed maar nooit een reactie gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website