[youtube]http://youtu.be/BfPHhwp8AgA[/youtube]

Potjaman Pombejra, de ex-echtgenote van premier Thaksin, aan het winkelen in winkelcentrum Emporium, wordt door anti-regerings demonstranten getrakteerd op een fluitconcert. Haar bodyguards beschermen haar en delen enkele tikken uit aan de fluiters. (27 februari 2014)


Vierduizend roodhemden hielden zondag een ‘war drum’ bijeenkomst in Nakhon Ratchasima. Het United Front for Democracy against Dictatorship (UDD, roodhemden) gaat zijn pijlen op vier doelen richten: de protestbeweging, onafhankelijke instituten, de rechtelijke macht en groepen die aansturen op een militaire coup. Concrete acties zijn nog niet aangekondigd. (23 februari 2014)


Beelden van de ontruiming van de protestlocatie bij de Phan Fah brug op dinsdag 18 februari. Hierbij vielen vier doden.


Sinds donderdag demonstreren boeren voor het ministerie van Handel. In deze video de wanhopige noodkreten van enkelen. (10 februari 2014)


Lange rijen in de paspoortkantoren van Bang Na en Pin Klao, omdat het hoofdkantoor aan de Chaeng Wattanaweg nog steeds wordt belegerd. (9 februari 2014)


Pridiyathorn Devakula, voormalig gouverneur van de Bank of Thailand en minister van Financiën, roept premier Yingluck en haar kabinet op om af te treden. Hij waarschuwt voor economische verliezen, schade aan het toerisme en meer protesten, wanneer zijn oproep wordt genegeerd.


Boeren uit de provincie Ratchaburi en omliggende provincies trokken donderdag 6 februari naar het ministerie van Handel in Nonthaburi. Ze zijn het zat en willen nu wel eens betaald worden voor de rijst die ze hebben ingeleverd in het kader van het rijsthypotheeksysteem. Maar de regering houdt hen maar aan het lijntje.


[youtube]http://youtu.be/W7gX7DGbFs8[/youtube]

’t Is niet allemaal kommer en kwel, de politieke onlusten in Thailand. Er zijn al gratis online games en apps beschikbaar, waarin de draak wordt gestoken met het conflict. Een zo’n spel heeft als hoofdpersoon actieleider Suthep Thaugsuban. Het is een digitale legpuzzel, waarbij de spelers een compleet beeld moeten vormen. De puzzelstukjes bestaan voornamelijk uit de Thaise vlag. Het spel kent drie moeilijkheidsgraden.

Ook het regeringskamp wordt niet ontzien. Bovenstaande video toont Chatchart Crush, gebaseerd op het populaire spelletje Candy Crush. Chatchart is (demissionair) minister van Transport. De bedoeling van het spel is drie identieke gezichten van de man op een rij te krijgen. Spelers geven het spel een rating van 4,8 uit 5.


Sinds het begin van de protesten eind oktober in Bangkok zijn 10 personen om het leven gekomen en 571 personen gewond geraakt. Bangkok Post praat met demonstranten. Bang zijn ze niet. Sommigen zeggen: Bloedvergieten zal alleen maar meer mensen de straat op brengen.


Straatverkopers in Pathumwan doen goede zaken met de verkoop van allerlei actiespullen. De grote winkelcentra in het gebied klagen daarentegen over een terugloop van de clientèle sinds Bangkok Shutdown. Zo blijkt maar weer: de een zijn dood is de ander zijn brood.


Actie en tegenactie. In deze video voeren Thai actie voor de verkiezingen.

[youtube]http://youtu.be/Zt0x7-McKNA[/youtube]

Zondag zijn er verkiezingen. De ‘kaarsenbeweging’, die met de kleur wit roept om democratie, vrede en het recht om te stemmen (‘Respect My Vote’) is veel groter dan menigeen denkt. Ze demonstreert in alle provincies, ook in Bangkok. Ze komt echter niet zo vaak in de publiciteit.

Het paradoxale van Suthep’s optreden is dat ik al veel mensen heb horen zeggen: ‘Ik ging nooit stemmen maar nu wel. Ik wil mijn stem laten horen, dat is mijn recht.’ Suthep’s optreden heeft de democratie versterkt en mensen wakker geschud.

De bijgaande liedjes getuigen daarvan, helaas zonder Engelse ondertiteling, maar de beelden spreken voor zich, denk ik.  Ze zijn een roep om democratie, het recht om te stemmen en vrede. Een verademing na alle retoriek van de andere zijde (Tino Kuis).

[youtube]http://youtu.be/Z_6_-Yk7JOM[/youtube]


[youtube]http://youtu.be/_wVmQAp13kI[/youtube]

Beelden van de schermutseling bij het districtskantoor van Laksi. Zie Bangkok Breaking News 1 februari van 10:27 en 14:13 uur.


[youtube]http://youtu.be/bpAFvI_QwRM[/youtube]

Breaking News 2 februari: De kleurrijke parlementariër Chuvit Kamolvisit, leider van de Rak Thailand partij, is vanochtend op weg naar het stembureau door een in het zwart geklede man aangevallen.


[youtube]http://youtu.be/IBLnJ6sOBwk[/youtube]

’t Is een hartebreker: Daijiro Enami (28), verslaggever voor Fuji Television Network. Op de social media wordt hij omschreven als ‘handsome’ en ‘mouth-watering’ en circuleren foto’s van hem. Enami interviewde al actieleider Suthep Thaugsuban en hij deed verslag van de verkiezingen met onder andere beelden van premier Yingluck die haar stem uitbrengt.


1 reactie op “Video’s over Bangkok Shutdown en de verkiezingen”

  1. theo zegt op

    Ik had het vorige week al ge vraagt, of of het veilig is in bangkok voor vakantie toen kreeg ik een bericht dat je het altijd moest vermijden nou ik ga dat ook niet op zoeken maar ik heb in 265 Khaosan Rd., Taladyod, Pranakorn
    Bangkok, 10200
    Thailand
    265 een hotel geboekt, nou is mijn vraag is die opstand daar in die buurt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website